Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дипл. метод ГРС ост..doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
657.41 Кб
Скачать

3.1. Вибір теми, об'єкта дослідження та оформлення завдання на виконання дипломної роботи

Назва теми дипломної роботи повинна бути переважно короткою, відповідати обраній тематиці, вказувати на мету наукового дослідження і його завершеність. Вибір теми дипломної роботи є важливим етапом роботи, від якого значною мірою залежить її оцінка.

Тема дипломної роботи може бути продовженням і поглибленням досліджень, виконаних у курсових роботах чи індивідуальних завданнях, а також з урахуванням наукових інтересів, які виявлені студентом у цей період.

Тематика дипломних робіт розробляється кафедрою згідно з вимогами кваліфікаційної характеристики професіоналів та затверджується її рішенням до початку навчання студентів за програмою. Вона щорічно переглядається та оновлюється. Студент-дипломник лише обирає із запропонованого переліку ту тему, яка найбільшою мірою відповідає його знанням в обраній сфері діяльності та його майбутнім науковим інтересам. Водночас слід зауважити, що студент-дипломник може і має право самостійно запропонувати свою тему дипломної роботи, але у цьому випадку, він повинен обґрунтувати доцільність та довести її актуальність і перспективність, і після узгодження теми з керівником дипломної роботи програми досліджень. Тема затверджується на засіданні кафедри.

Тему дипломної роботи студент обирає протягом першого місяця навчання за програмою підготовки спеціаліста, погоджує її з науковим керівником, який є, як правило, керівником його переддипломної практики.

У темі повинен бути вказаний об'єкт, який досліджується або за матеріалами якого повинна виконуватись робота.

Після остаточного узгодження теми дипломної роботи з науковим керівником, студент подає заяву на ім'я завідувача кафедри, в якій зазначає назву теми і повну назву об'єкта дослідження. Заява є підставою для призначення наукового керівника (зразок заяви наведено у додатку А).

Тема дослідження, визначена у заяві, не є остаточною і може уточнюватися та корегуватися у процесі розгляду і затвердження на засіданні кафедри, підготовки та підписання наказу по Львівському інституту економіки та туризму. Не допускається виконання випускної роботи на однакову тему в межах одного навчального року та повторення теми на об'єкті дослідження порівняно з попередніми роками.

Список студентів-дипломників, перелік тем їх випускних робіт та наукові керівники затверджуються наказом ректора Львівського інституту економіки та туризму. Усі подальші зміни (формулювання назви, об'єкт дослідження та ін.) у разі необхідності аргументуються письмово (заява студента-дипломника), погоджуються з науковим керівником (віза на заяві) і потребують внесення змін до наказу за письмовим клопотанням працівників кафедри, що затверджене на засіданні кафедри (подання кафедри).

Після затвердження теми та об'єкта дослідження науковий керівник оформляє бланк - завдання (додаток Б), у якому зазначаються реквізити автора, фіксуються тема і план, мета і завдання, графік виконання, а також термін подання виконаної роботи на кафедру. Завдання підписують науковий керівник і студент-дипломник, затверджує завідувач кафедри. Бланк - завдання з відміткою наукового керівника стосовно виконання вимог до змісту та дотримання графіка подається у ДЕК разом із завершеною дипломною роботою.