Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
%EF%F0%E0%EA%F2%E8%EA%F3%EC.%20%F1%E0%EC%20%ED%...doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
2.57 Mб
Скачать

Додаток 1 е

Доповідь командиру бригади з медичної служби в оборонному бою (варіант)

Оперативний час ____ "Д"

ТПУ ______________________ (місце) _______________________ (дата, час). Навчальна карта: масштаб 1:50000 Листи: У–41 96 – А вид .1995 р. У–41 – 96 – Б вид. 1995 р.

Стан здоров’я особового складу бригади задовільний, захворюваність складає_______проміле. За день оборонного бою санітарні втрати бригади при використанні противником вогнепальної зброї можуть скласти ______ чол.

Для організації медичного забезпечення бою пропоную медичні пункти батальйонів першого ешелону бригади розгорнути на рубежі __________________________________, медичні пункти батальйонів другого ешелону бригади не розгортати, тримати у згорнутому стані у районах _________________, медр – в районі __________________.

З початком бою вивіз поранених з поля бою передбачається здійснювати санітарними транспортерами у кількості ______ шт., з можливістю вивозу ________ поранених за один рейс. Евакуацію тяжкопоранених здійснювати санітарними автомобілями у кількості ____ шт., з можливістю евакуації _____ поранених за один рейс, легкопоранених – зворотніми рейсами транспорту загального призначення. Шляхи евакуації – шляхи підвозу.

Під час бою пропоную здійснити такі санітарно–гігієнічні та протиепідемічні заходи: посилити контроль за харчуванням, водопостачанням особового складу, за станом оборонних споруд, виявити та ізолювати інфекційних хворих.

Підрозділи медичної служби після доукомплектування будуть забезпечені медичним майном, розрахованого на надання медичної допомоги _______ пораненим та хворим протягом 1–2 діб бою.

Я – на ТПУ бригади, мій заступник – командир медр. Зв’язок по телефону та радіомережі заступника командира бригади з тилу, а також через посильних.

Потреби медичної служби по лінії командування: забезпечення заїзду транспорту загального призначення на _______ для евакуації легкопоранених на _______ за додатковою заявкою, виділення у підрозділах ланок позаштатних санітарів–носіїв, які мають використовуватись в разі виходу з ладу санітарних транспортерів.

Потреба медичної служби з боку начальника медичної служби корпусу – доукомплектовання силами та засобами медичної служби.

Рішення начальника медичної служби бригади з медичного забезпечення бригади в оборонному бою (варіант)

Оперативний час ........ "Д"

ТПУ ______________________ (місце) _______________________ (дата, час). Навчальна карта: масштаб 1:50000 Листи: У–41 96 – А вид .1995 р. У–41 – 96 – Б вид. 1995 р.

1. Завданням медичної служби ___ мбр є організація медичного забезпечення бригади, яка переходить до оборони смуги ___ км по фронту та до ____ км в глибину у першому ешелоні корпусу, на напрямку зосередження його основних зусиль, на середньопересіченій, напівзакритій місцевості, не підготовленій в інженерному відношені, з достатньо розвинутою мережею доріг, благополучного санітарно–епідемічного стану своїх військ та невідомого військ противника.

2. За день оборонного бою санітарні втрати бригади при використанні противником вогнепальної зброї можуть скласти ___ чол.

3. Санітарним інструкторам рот організувати розшук та збір поранених на медичні пости рот, звідки санітарними транспортерами (ланками позаштатних санітарів–носіїв) вивозити (виносити) на пости санітарного транспорту та на медичні пункти батальйонів.

На початок бою медичні пункти батальйонів першогог ешелону розгорнути:

МП ___ мб – в районі _______________________________

МП ___ мб – в районі _______________________________

В разі вимушеного відходу підрозділів у тил запасні площадки для медичних пунктів ___ мб та ___ мб вибрати на рубежі ______________________________ .

Медичні пункти ____ мб та ____ тримати у згорнутому стані в районах оборони своїх батальйонів:

медр – в районі ____________________________________

Запасна площадка для медр – в районі _________________

На МПБ надавати ____________________________допомогу, на медр – ____________________________________________ допомогу.

Для вивозу тяжкопоранених з медичних постів рот на ПСТ та МПБ посилити підрозділи санітарними транспортерами, а саме: ___ мб _____ шт., ___ мб ___ шт. Для евакуації тяжкопоранених з ПСТ та МПБ на медр придати підрозділам санітарні автомобілі, а саме: ___ мб – ___ шт., ___ мб – ___ шт. Евакуацію легкопоранених здійснювати транспортом загального призначення за додатковою заявкою заступнику командира бригади з тилу. Евакуацію поранених та хворих здійснювати шляхами підвозу. При медр мати резерв сил та засобівмедичної служби: ___ санітарних інструкторів, __ санітарів, ___ санітарних автомобілів, ___ санітарних транспортерів. Резерв використовувати за моїм розпорядженням.

Маневр МПБ здійснювати, використовуючи ПСТ, маневр медр – за рахунок автоперев’язочних.

4. Під час бою проводити весь комплекс санітарно–гігієнічних та протиепідемічних заходів, приділяючи особливу увагу на здійснення медичного контролю за харчуванням та водопостачанням особового складу, за станом оборонних споруд, своєчасне виявлення та ізоляцію інфекційних хворих, проведення екстреної неспецифічної профілактики інфекційних захворювань серед особового складу бригади.

5. Забезпечити особовий склад бригади табельним індивідуальним медичним оснащенням, проконтролювати обладнання сховищ для медичних пунктів.

6. Медичне майно спеціального призначення отримувати: МПБ – з аптеки медр, медр – з медичного складу 5 МедБр. Доставку медичного майна здійснювати зворотнніми рейсами санітарного транспорту.

7. Я – на ТПУ бригади, мій заступник – командир медр. Зв’язок здійснювати телефоном та радіо, а також рухомими засобами зв’язку (посильними, через водіїв санітарних автомобілів). Донесення подавати:

- чергові – щоденно до ____ за станом на ___;

- позачергові (негайно) – при виникненні масових санітарних втрат у підрозділах, втратах особового складу, транспорту та майна медичної служби, переміщенні медичних пунктів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]