Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
підручник Гірняк, Лазановський Менеджмент.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
4.01 Mб
Скачать

Тема 3. Функції менеджменту. Планування як функція

47

Оцінка стратегії

Реалізація стратегії

Вибір стратегії

X

Аналіз стратегічних альтернатив

І

Управлінське дослідження сильних і слабких сторін організації

І

Оцінка й аналіз зовнішнього середовища

Визначення цілей організації

Встановлення л іісії організації

запропонована М.Х. Месконом, М.Альбертом і Ф.Хедоурі, яка містить наступні етапи:

У відповідності з нею вони можуть бути: основні, тобто ті, які беруть участь у будь-яких управлінських процесах, і часткові (спеціальні), за допомогою яких здійснюються лише певні управлінські процеси. До основних функцій відно­ситься ^планування, ^організація, Рмотивація та Рконтроль, до часткових -^управління основним виробництвом, Рйого технічною підготовкою, ^■капітальним будівництвом тощо.

За ознакою об 'єкту - це функції управління підприємством, цехом, відділом, дільницею, бригадою тощо. За ознакою елементів виробничо-господарської діяльності - це функції управління працею, предметами та знаряддями праці, інформацією.

Люди

приходять

від содять

але функції

«лишаються

({(."ЗМІННИМИ

Тому

ясно, що

вивчення

функцій ма* копосалі не значення.

Г.

Черн

Реалізація будь-яких спеціальних функцій здійснюється шляхом застосування основних функцій. Дослідження взаємозв'язку функцій дає можливість удосконалювати управління, формувати ефективну систему менеджменту, усувати його зайві ланки, бюрократичні перепони.

Надалі нами будуть розглядатися лише основні функції менеджменту як основа будь-якого управлінського процесу.

3.2. Зміст функції "планування"

+Шд плануванням розуміють відносно відокремлений вид управлінської діяльності, який визначає перспективу й майбутній стан організації.

Американський менеджмент виділяє два види планування:

^стратегічне, яке відповідає техніко-економічному в нашій економіці;

> планування реалізації стратегії, яке відповідає оперативно-календарному в нашій

економіці.

ХОЧ ' V !К01 • З М і" іузі 1. (ТІ! 4» -її Ш .її 10 II «.«І* 1 її клГ'/і-.і,. Я 8Х0ДЮ у НЄ'і

постійним руїеч^хі тверда звичка, і усі труднощі неминуче від ту как , перед терпінням і наполегливістю виконавців...

П'ять років планового * реєстрованого р ху вперед паю і більше, ніж двадцять років випадкових спроб, результати яких іалитилисі тільки в р?ч* яті і іужбовців. котрі змінюють один одного. , ' . Г. Е черепи

Стратегічне планування містить встановлення цілей організації, аналіз середовища та стану організації, оцінку стратегічних альтернатив та вибір стратегії. Планування реалізації стратегії є логічним продовженням стратегічного планування та спрямоване на розробку способів її реалізації.

Найбільш прикладне значення має схема процесу стратегічного планування,

48 МЕНЕДЖМЕНТ: теоретичні основи і практикум

Кінцевим результатом стратегічного планування мають бути конкретні рішення й показники (рівень прибутків та витрат, обсяг реалізації тощо).

Стратегічне планування визначає те, чого й коли хоче досягнути організація. Але для виконання її цілей важливо знати, як реалізувати стратегію. Тобто існує необхідність планування реалізації стратегії, яке здійснюється з:

> використанням адміністративних важелів (тактики, процедур, правил,

ІЩБізнес-п.чан містить наступні у; ■'"•■#ч. •розділи: '"■- - -.

політики);

Вступ Характеристика продукції (послуг) та аналіз ситуації у сфері майбутньої діяльності Оцінка ринку збуту та конкуренції Стратегія маркетингу План виробництва Організаційний план Юридичний план Оцінка ризику та страхування Фінансовий план

>допомогою економічних важелів (шляхом формування бюджету, застосування системи показників).

Важливим напрямом використання планування організації є розробка бізнес-плану, який потрібен для: А- самого підприємця як орієнтир у його діяльності;

їлшйбутніх компаньйонів та співробіт­ників, яких доцільно залучати до справи; *■ банкірів та інвесторів, послугами яких треба користуватися; А- найманих менеджерів при здійсненні ними керівних функцій.

Єдина різниця між сучасним і старим типом планування полягш. в тому, то в наш дде воно усвідомлене к предмет аналізу і що зівділ плануе іі іія .. вже не і випадковим гіаросткеч підприємства, а рганізовусться на основі ретельного аналіз} потреб цако» Організації - і ворій відповідально- до карактеру терміновості необхідності іі цілей виконуваних у ній операцій. . . "

Г. Черч

49