Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Юрист маркет.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
434.18 Кб
Скачать

Контроль самостійної роботи студентів

Основними принципами контролю самостійної роботи студентів є:

- систематичність досягається тим, що контроль здійснюється у відповідності з розробленим графіком, затвердженим кафедрою і факультетом;

- масовість – контролю піддаються всі студенти, здійснюється за рахунок використання різноманітних методів і підходів;

- гласність досягається простотою доступу студентів до результатів контролю, які відображаються в журналі академічної групи. Гласність контролю стимулює більшість студентів працювати над вивченням дисципліни систематично і вносить елемент змагальності в самостійну роботу.

Контрольні заходи включають поточний і підсумковий контроль знань студентів.

Поточний контроль є органічною частиною навчального процесу і проводиться під час лекцій, семінарських, практичних занять.

Форми поточного контролю:

  • усне опитування за матеріалами розглянутої теми на початку наступної лекції з оцінкою відповідей студентів;

  • письмове фронтальне опитування студентів на початку чи в кінці лекції;

  • перевірка виконання завдань самостійної роботи в зошитах;

  • перевірка знань та умінь на семінарських, практичних заняттях;

  • тестова перевірка знань студентів (Додаток В);

  • перевірка знань і вмінь шляхом використання інтерактивних технологій навчання.

Теми самостійної роботи входять до модулю, контролюються після закінчення логічно завершеної частини лекцій та інших видів занять із певної дисципліни, їх результати враховуються під час виставлення підсумкової оцінки.

Підсумковий контроль самостійної роботи студентів включає:

1. Відповідь на контрольні або тестові питання;

2. Перевірку повного конспекту;

3. Перевірку підготовлених рефератів, доповідей;

4. Перевірку розв’язаних задач;

5. Перевірку виконаних графічних вправ і завдань;

7. Перевірку виконаних індивідуальних завдань.

Найпоширенішими методами перевірки знань, які отримали студенти в результаті здійснення самостійної підготовки, є:

  • проведення диктантів;

  • здійснення бліц-опитувань;

  • розв’язання тестових завдань (Додаток В).

Упродовж семестру різні види самостійної роботи студентів оцінюється такою максимальною кількістю балів:

  1. опрацювання рефератів - 10;

  2. складання атестації (або тестування) – по 10 балів;

  3. виконання контрольних робіт на семінарських заняттях – 5 балів;

  4. виступ з теми семінару – 5 балів;

  5. повідомлення з теми семінару, доповнення виступу, участь у дискусії – 3 бали.

  6. виконання індивідуального завдання – 20 балів.

Додаток А

ДЕРЖАВНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

«ЗАПОРІЗЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ»

МІНІСТЕРСТВА ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ІНДИВІДУАЛЬНЕ ЗАВДАННЯ

з дисципліни

ВСТУП ДО МАРКЕТИНГУ

на прикладі пральної машини «Zanussi»

Виконав

ст. групи

5266-1

І.І. Іванов

(шифр)

(підпис і дата)

(ім'я, по-батькові, прізвище)

Перевірив

доцент

О.О. Головань

(посада)

(підпис і дата)

(ім'я, по-батькові, прізвище)

Запоріжжя

2012

ВСТУП

Компанія ZANUSSI – один з лідерів з виробництва побутової техніки в Європі. У продукції ZANUSSI поєднуються сучасний дизайн, максимальна точність конструкції та висока якість.

На сьогоднішній день компанія пропонує широкий вибір соло і вбудованої побутової техніки, здатної значно полегшити процеси готування, миття посуду, прання.

А почалося все в 1916 році, коли молодий італієць Антоніо Зануссі відкрив власну фірму «Officina Fumisteria Antonio Zanussi», яка випускала дров’яну піч.

У 1920 році компанія почала виробництво дров’яних плит AZP (Antonio Zanussi Pordeone) з чавунною варильною поверхнею, призначених для експорту.

1933 італійцям запам’ятався знаменною подією – рекордним трансатлантичним рейсом океанського лайнеру «Rex», а «Officina Fumisteria Antonio Zanussi» випустила на ринок нову торгову марку «Rex», яка і до цього дня є лідером на внутрішньому ринку Італії.

В 1951 році вже досить велике підприємство, очолюване сином Антоніо Зануссі – Ліїно, стало випускати газові, електричні та комбіновані плити. Тоді ж з’явилася модель REX 401, яка стала однією з найпопулярніших в Європі 50-х років.

В 1954 році був випущений холодильник від Zanussi, а в місті Порчі була відкрита нова фабрика компанії.

В кінці 1950-х років у виробництво було запущено холодильники з революційною системою «Tropic System», які успішно працюють в жаркому кліматі. У дизайні переважали плавні м’які лінії, які на багато років визначили стиль італійських холодильників, і відрізняли їх від імпортних.

1958 для компанії був знаменний випуском пральних машин з фронтальним завантаженням, п’ятьма програмами прання і декількома ступенями захисту. Дизайн пральних машин уже тоді був розроблений до найдрібніших деталей. Для вдосконалення зовнішніх рис і функціональності техніки був створений Технічний і Дизайнерський Центр Zanussi.

У 1962 році побутова техніка під торговою маркою ZANUSSI експортувалася в 70 країн світу. У 1964 році Zanussi провела перший в Італії холодильник з морозильною камерою, що підтримує температуру -12С – «Freezermarket», ціна якого була вдвічі менша за ціну звичайного холодильника, яка становила половину вартості холодильників десять років тому.

У 1965 році були розроблені і випущені посудомийні машини, а в 1970 з’явився перший комплект вбудованої техніки, який був відзначений на італійській виставці побутової техніки.

Через десять років після випуску на ринок першої посудомийної машини, Zanussi стала лідером серед італійських виробників побутових приладів з 25% часткою ринку, і зайняла стійке положення серед передових виробників Європи з 10% продажів по всьому континенту.

У 1984 році ZANUSSI стала частиною концерну AB Electrolux. Незабаром з’явилася система Jetsystem – пральна машина з революційною технологією, що дозволяла автоматично регулювати споживання води і енергії залежно від завантаження.

1987 запам’ятався запуском цілої серії надзвичайно успішних та інноваційних ліній: Wizard’s, Collection, Superchill, Soft Power, Amie, Rondo і т.д.

У 1998 році була розроблена і випущена модель SoftTech – комбінація плитиі посудомийної машини. Конструкція цієї моделі йшла від традиційної практики закривати вбудовану техніку дверцятами кухонних гарнітурів. Як завжди, Zanussi змогла поєднати видатний дизайн і найсучасніші технології, забезпечивши тим самим популярність моделей SoftTech, які і сьогодні виділяються своєю яскравою індивідуальністю в асортименті вбудованої техніки Zanussi.

2000 рік ознаменувався випуском пральних машин IZ., відмінною рисою яких є унікальна похила конструкція барабана, що полегшує процес завантаження і розвантаження білизни. Своєрідний і стильний дизайн, інтегрована і одночасно проста у використанні електроніка ще раз підтверджують репутацію Zanussi як компанії – новатора.

На сьогоднішній день для Zanussi інновація залишається наріжним каменем успіху. «Найвища якість дизайну і інновації» - це гасло резюмує позицію Zanussi на міжнародному ринку та підтверджується унікальними, визначаючими світові тенденції продуктами, такими як IZ пральна машина з похилим барабаном, серія ХС6 мийних та сушильних машин, VIVO морозильник з динамічною системою охолодження Frost-Free і стильна плита Axxis [1].

…………..

Примітка: в даному пункті доцільно більш детально описати сучасні тенденції розвитку компанії, перспективні напрямки розвитку, основні новинки, які бели розроблені фірмою на кожному етапі її розвитку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]