Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Штукатур_білети.docx
Скачиваний:
201
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
6.22 Mб
Скачать

3. Особливості виконання штукатурних робіт при від'ємних температурах в зимовий період в середині приміщень.

Обігрів і сушіння приміщень і штукатурки. Перед оштукатурюванням внутрішні приміщення обігрівають і просушують, щоб вилучити надлишкову вологу з конструкцій, що підлягають оштукатурюванню. Усередині приміщень у зовнішніх стін на висоті 0,5м від рівня підлоги температура повинна бути не нижче +8°С. Усі матеріали, розчини, машини, транспортні засоби повинні перебувати в утепленім приміщенні з температурою не нижче -10° С. Розчини в момент нанесення повинні мати температуру не нижче +8° З.

Зовнішні штукатурні роботи допускається виконувати при температурі повітря нижче +5°З розчинами, що містять хімічні добавки або мелене негашене вапно, що надає розчину здатність Обігрів і сушіння приміщень і штукатурки. Перед оштукатурюванням внутрішні приміщення обігрівають і просушують, щоб вилучити надлишкову вологу з конструкцій, що підлягають оштукатурюванню. Усередині приміщень у зовнішніх стін на висоті 0,5м від рівня підлоги температура повинна бути не нижче +8°С. Усі матеріали, розчини, машини, транспортні засоби повинні перебувати в утепленім приміщенні з температурою не нижче -10° С. Розчини в момент нанесення повинні мати температуру не нижче +8° З.

Якщо на поверхні стін усередині або на фасадах є полій, її видаляють обігрівом, застосовувати для цього гарячу воду не дозволяється. Вапняні й вапняно-гіпсові штукатурки сушать 10...15сут, провітрюючи приміщення два-три рази в годину по 5...10хв. Цементні й цементно-вапняні штукатурки сушать протягом 6...7сут, не провітрюючи приміщення, тому що в період їх твердіння потрібен вологе повітря. Якщо штукатурка змерзнула, її негайно відігрівають, знімають місця, що відшарувалися, виправляють їх і сушать. Найкраще для обігріву й сушіння приміщень використовувати центральне опалення. Якщо центральне опалення не працює, застосовують різні повітронагрівачі. Повітронагрівачі найчастіше працюють на рідкім паливі й газі з подачею нагрітого повітря від 1200 до 30 000м3/год, температурою від 60 до 120°З.

Електронагрівники виготовляють із подачею нагрітого повітря від 450 до 1500м3/год, температурою від 40 до 125°С. Терморадиационные калорифери, працюють від нагрівальних елементів з электроспиралями. Вони мають межі контрольованих температур поверхні, що обігрівається, від 25 до 200°С. Пальника інфрачервоного випромінювання, працюють від природного або зрідженого газу, бувають різної маси й продуктивності

Повітронагрівачі будь-яких типів повинні створювати в приміщеннях необхідний мікроклімат, не забруднюючи його залишками спаленного палива, що містять токсичні (шкідливі) компоненти. Не можна працювати з невідрегульованою форсункою й залишати без догляду прилади. Категорично забороняється транспортувати працюючі повітронагрівачі й робити ними обігрів поблизу спаленних матеріалів; застосовувати для роботи повітронагрівачів бензин і інші легкозаймисті матеріали, крім солярового масла й гасу. Розлите паливо негайно забирають, а місце, на якім його розлили, очищають і засинають піском. Газові пальники потрібно розміщати не ближче 3м від балонів зі зрідженим газом. Полум'я пальника не можна направляти убік людей, газового шланга й спаленних матеріалів. Місця для установки балонів з газом очищають від горючих матеріалів у радіусі не менш 5м і обгороджують.

Білет № 17

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]