Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Маркетинг_нововведень (1).doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
954.88 Кб
Скачать

Як не повинен виглядати комерційний сайт

У сьогоднішніх умовах глобальної інформатизації й интернетизації сфер, що розвиваються, застосування підприємницьких зусиль, будь-якої сучасної компанії, організації й установі дуже важливо мати свій власний розкручений корпоративний мережний ресурс. Сайт з найкращої сторони представляє широкому, майже необмеженому колу, фізичних і юридичних осіб діяльність компанії, а також її нові продукти, товари і послуги. Але ефективність сайтів значно відрізняється .

Існує цілий комплекс недоліків, які негативним образом позначаються на відвідуваності мережних ресурсів і їхніх рейтингів. Уперше на них звернув увагу відомий маркетолог Герман Дрост.

1. Халатно виготовлений заголовок, гіперпосилання й банер.

Зацікавити відвідувачів і привести їх на ресурс здатні лише барвистий і багатообіцяючий заголовок, банер або посилання. Вони повинні повною мірою говорити про те, що конкретно являє собою ваш сайт і навіщо на нього необхідно заходити.

2. Невдале колірне оформлення мережного ресурсу в цілому й реклами зокрема. Це може призвести до того, що відвідувачі будуть швидко утомлюватися на сайті й спішно залишати його, не дивлячись навіть на те, що він їм цікавий і привабливий. Колірна гама сайту повинна визначатися, у першу чергу, тим, що ви хочете одержати від користувача, а не власними естетичними перевагами.

3. Довге завантаження Інтернет-сторінок. Швидкість відгуку сторінок на запит відвідувача - набагато важливіше, ніж достаток графіків, фотографій і банерів, тому що більшість людей сприймають сайти, що завантажуються швидко, як сайти більше високої проби якості.

4. Сайт не шукається в розвідувачах і залишається невидимим для більшості користувачів Інтернету. Необхідно грамотно побудувати систему навігації по сайті. Перехід від однієї сторінки до іншої повинен бути зручним, швидким і нескладним. На кожній сторінці сайту повинні бути всі необхідні посилання, що згадують і розповідають про сайт, його головній сторінці, а також про доступні кожному бажаючий розділах, матеріалах і продуктах.

5. Неорганізовано поширення фреймів ділянки (сторінки сайту не мають профілюючої спрямованості й змістовного навантаження).

6. Занадто широкі або довгі сторінки, що змушують користувача постійно їх прокручувати. Розташування сторінки необхідно організовувати таким чином, щоб по вертикалі потрібно було прокручувати не більше чотирьох сторінок тексту. Бажано щоб горизонтальне прокручування взагалі було відсутнє. Припустимими є відхилення на 0,5 сантиметрів у ліву й праву сторону.

7. Відсутність в системі HTML-коду сторінок позначок-циклодромів.

Позначка-циклодроми серйозно полегшують індексацію мережного ресурсу в пошукових системах Інтернету, використовуються як для швидкого пошуку потрібних документів у розвідувачах, так і для схованої реклами, не засмічуючи сайт (не видні).

8. Повне або часткове ігнорування маркетингової й рекламної стратегії.

Залучення відвідувачів на ресурс - сама головна й основна мета створення сайту. Боротьба за відвідувачів між сайтами відбувається постійно, і той у ній виходить переможцем, хто зумів як треба рекламувати ресурс і зацікавити людей у своєму продукті.

9. Неякісний, “третьосортний” дизайн сайту. Необхідні максимально комфортні умови для сприйняття інформації сайту (тло, колірна гама, шрифти).

10. Наявність можливості використання на сайті фреймів. Найчастіше фрейми тільки ускладнюють процедуру користування сайтом, за рахунок неповороткості, “грузности”, а також доставляють користувачеві ряд незручностей ( неможливо занести сайт у список вибраних для полегшення доступу до нього).

11. Несумісність сторінок з різними браузерами й параметрами настроювання моніторів. При розробці сайту необхідно орієнтуватися на середні мережні й апаратні настроювання, характеристики й можливості.

12. Сторінки сайту не оновлюються. Сайт - це живий і діючий організм. Регулярне відновлення інформації на сайті - застава високої й частої відвідуваності вашого ресурсу. Користувачі ніколи більше не повернуться на сайт, якщо помітять на ньому “інформаційний застій”. Добре, якщо на сторінках сайту є розділ, присвячений найважливішим подіям у світі, які, так чи інакше, торкають діяльність вашої організації. Сайт не повинен прибувати в стані замкнутості, автономії від усього іншого мережного простору, ігнорувати партнерські програми. Ізоляція ресурсу говорить не на його користь.

13. Відсутність змін у зовнішньому вигляді сайту. Як будь-якому суб'єктові, що розвивається, рекламної діяльності на комерційному Інтернет - ресурсу час від часу необхідні зміни ( у дизайні, концепції, контенті). Такі зміни прийнята називати -“ребрендинг”. Ребрендинг допомагає на переломних, критичних моментах розвитку продукту. Ребрендинг - це завжди новий і свіжий підхід до рішення проблем і потужний поштовх до подальшого розвитку компаній. Те ж самої стосується й сайтів. Людини завжди залучає щось нове й незвідане. Стабільність же, навпаки, швидко приїдається й наскучує.

Проте проблема підвищення ефективності функціонування Інтернет-проекту (і її оцінки взагалі) - одна з найбільш складних в Інтернет-маркетингу. Існує ряд ключових показників ефективності інтернет-сайтів, але вони дають лише узагальнену оцінку. Кожний сайт вимагає індивідуального підходу при постановці завдання визначення його ефективності.

Більшість інтернет-аналітиків важають головним показником ефективності інтернет-сайту конверсію – показник, який характеризує кількість перетворень відвідувачів сайту в клієнтів компанії. Рівень конверсії акцентує увагу на головному – на комерційній ефективності сайту.

Можна виділити три основні групи показників ефективності інтернет-сайту: показники ефективності просування; показники оптимального наповнення; показники фінансової ефективності роботи сайту.