Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
finansove (1).docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
03.08.2019
Размер:
307.65 Кб
Скачать

16. Поняття й значення фінансового контролю.

Фiнансовий контроль – це особлива сферу державного контролю, що становять собою дiяльнiсть фiнансових органiв з виявлення порушень законностi, фiнансової дисциплiни й доцiльностi пiд час формування, розподiлу й використання державних i мунiципальних грошових фондiв.

Фінансовий контроль є вираженням контрольної функції фінансової діяльності держави.

Фiнансовому контролю притаманнi риси, що взагалi належать контрольнiй дiялъностi як такiй, а саме:

— оперативнiсть;

— цiлеспрямованiсть;

— безпосереднiсть,

— обгрунтованiсть,

— дiєвiсть.

Сутнiсть фiнансового контролю розкривається в основних завданнях, поставлених перед ним, а саме:

1) перевiрка своєчасностi й повноти виконання контрольованими суб’єктами фiнансових зобов’язань перед державою та органами мiсцевого самоврядування;

2) перевiрка виконання органами державної влади й мiсцевого самоврядування покладених на них функцiй з формування, розподiлу й використання грошових фондів;

З) перевiрка дотримання правильностi здійснення фiнансових операцiй, схоронностi коштiв i матерiальних засобiв;

4) перевiрка правильностi й ефективності використання публiчних грошових фондiв;

5) виявлення й усунення порушень фiнансової дисциплiни;

6) попередження порушень законностi в сферi фiнансової дiяльностi, забезпечення вiдшкодування матерiальних збиткiв, виявлення винних осiб i залучення їх до вiдповiдальностi;

7) виявлення внутрiшнiх резервiв виробництва - пiдвищення його ефективностi, найощадливішого використання матерiальних i грошових ресурсiв.

Реалiзацiя перерахованих завдань фiнансового контролю є необхiдною умовою забезпечення правопорядку й законностi в процесi здiйснення фiнансової дiяльностi. Одним з бокiв правопорядку в галузi фiнансiв є фiнансова дисциплiна.

Фінансова дисциплiна — це чiтке дотримання закрiплених нормами права розпоряджень, що регулюють порядок формування, розподiлу й використання публiчних грошових фондiв. Потрiбно вiдзначити, що вимоги фiнансової дисциплiни обов’язковi не тiльки для пiдприємств усiх форм власностi та громадян, але й для органiв державної влади й мiсцевого самовряду вання.

Однак слiд враховувати, що об’єкт фiнансового контролю не обмежено перевiркою тiльки грошових фондiв. Насправдi вiн мiстить у собi й матерiальнi, природнi, трудовi та iншi ресурси держави, тому що їх використання здiйснюють у грошовiй формi або опосередковано нею. Іншими словами, фiнансовий контроль поширюється не тiльки на безпосередньо фiнансовi, але й на пов’язанi з ними господарськi вiдносини.

32. Державний бюджет України: його доходи і видатки.

Державний бюджетсистема грошових відносин, яка виникає між державою, з одного боку, і підприємствами, фірмами, організаціями та населенням, з іншого, з метою формування та використання централізованого фонду грошових ресурсів для задоволення суспільних потреб. Іншими словами, це — щорічний баланс надходжень та видатків, який розробляють державні органи для активного впливу на економічний процес та підвищення його ефективності.

Структура державного бюджету складається з доходів та видатків.

Доходи Державного бюджету України - це сукупнiсть безповоротних надходжень, справляння яких передбачено чинним законодавством України, якi використовують для фiнансування виконання державних функцiй.

Доходи державногобюджету включають в себе:

1) податковi надходження – всі види державних податків і зборів ;

2) неподатковi надходжениядоходи вiд власностi та пiдприємницької діяльності, адмiнiстративнi збори та платежi, доходи вiд некомерцiйного та побiчного продажу, надходження вiд штрафiв i фiнансових санкцій, iншi неподатковi надходження;

3) доходи вiд операцiй з капiталом - надходжень вiд продажу основного капiталу, надходжень вiд реалiзацiї державних запасiв товарiв, надходжень вiд продажу землi та нематерiальних активiв;

4) трансферти – сюди входять офiцiйнi трансферти вiд органiв державного управлiння (кошти, що надходять з iнших бюджетiв; дотацiї; субвенції), кошти вiд урядiв зарубiжних країн i мiжнародних організацій, кошти з iншої частини бюджету (iз загального фонду бюджету в бюджет розвитку).

.Видатки державного бюджету - кошти, що спрямовуються на здійснення програм та заходів, передбачених відповідним бюджетом, за винятком коштів на погашення основної суми боргу та повернення надміру сплачених до бюджету сум.

Відповідно до законодавства України видатки республіканського бюджету спрямовуються на фінансування:

  • утримання органів державної влади й державного управління, судів, прокуратури;

  • виробничого й невиробничого будівництва, геологорозвідувальних, проектно-пошукових та інших робіт;

  • заходів у галузі освіти, науки, культури, охорони здоров'я, фізичної культури, соціального забезпечення;

  • загальнореспубліканських програм підвищення життєвого рівня та заходів соціального захисту населення;

  • загальнореспубліканської програми охорони навколишнього середовища та ресурсозбереження;

  • утворення резерву коштів для ліквідації наслідків стихійних явищ, аварій і катастроф;

  • створення республіканських матеріальних резервів і резервного фонду та ін.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]