Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
вплив телефону на організм людини.rtf
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.07.2019
Размер:
546.35 Кб
Скачать

5.2 Вплив на нервову систему

Росія, безумовно, країна, де були розпочаті перші експериментальні дослідження по впливу ЕМП на нервову систему. В 1960-1998 рр. були отримані результати оригінальних експериментальних досліджень, в яких було показано негативний вплив ЕМП на нервову систему.

У дослідженнях професора Ю.А. Холодова було установлено пряму дію ЕМП на мозок, на мембрани нейронів, на пам’ять, на умовно-рефлекторну діяльність. Також можливий вплив слабких ЕМП на процеси синтезу в нервових клітинах. Отримані значні зміни імпульсації коркових нейронів, що призводить до порушення інформації, що приймається, у більш складні структури мозку. При впливі ЕМП може розвинутися порушення короткотривалої пам’яті.

На цих підставах можна чекати у людей, що мають контакт з ЕМП малої інтенсивності, схильність до розвитку стресових реакцій.

5.3 Вплив на ендокринну систему та нейрогуморальну реакцію.

Дослідження показали, що при впливі ЕМП, як правило, відбувалося збільшення вмісту адреналіну у крові, активація процесів звертання крові. У працях вчених Росії, ще в 60-ті роки було визначено, що одтнією з систем, раніше і точніше призводить до відповідноі реакції організму на вплив різних факторів навколишнього середовища, являється система гіпоталамусу - гіпофіз - кора нирок. Результати дослідженъ підтвердили це положення.

5.4 Вплив емп на імунну систему.

У наш час накопичено достатньо даних, які вказують на те, що при впливі ЕМП порушуються процеси імуногенеза. Встановлено, що у тих, хто отримує дозу випромінювання ЕМП змінюється характер інфекційного процесу. Є порушення білкового обміну. Спостерігається зниження вмісту альбумінів і підвищення гама-глобулінів у крові. Необхідно брати до уваги те, що ЕМП можуть виступати у якості алергену, викликаючи тяжкі реакції у хворих алергиків при контакті з ЕМП.

5.5 Вплив емп на статеву систему.

Ефекти випромінювання, за думкою вчених, включають: зниження функції сперматогенеза, порушення коефіцієнту народжуваності хлопчиків та дівчаток, зміну менструального циклу, сповільнення ембріонального розвитку.

Розділ 6. Методи захисту і профілактика захворювань.

Існуючі методи захисту.

Вчені Оксфордского університету (Великобританія), що займалися дослідженнями з приводу впливу стільникового телефону на людський організм, рекомендують звести до мінімуму використання мобільних телефонів, особливо дітьми. Адже мозок дитини, на відміну від дорослого, продовжує рости. Крім того, дитячий череп тонше і менше, а тому менш здатний захистити мозок від радіохвиль.

На настійну вимогу вчених, у Великобританії тепер до кожного стільникового телефону додається роз'яснювальна брошура, у якій від імені уряду покупця мобильника заздалегідь попереджають про можливі тривожні наслідки його придбання.

Як заявляють дослідники, уже є доказу, що мобільний телефон може прямо впливати на наш організм. Усі просто: для досить могутнього електромагнітного полючи, що виникає при роботі стільникового апарата, наш череп абсолютно "прозорий". І ця не все: теплова енергія сигналу, що посилається їм, частково осідає в нас у звивинах. Не дивно тому, що у власників стільникових телефонів нерідко виникають розладу нервової системи. "Ми знайшли свідчення генетичних порушень крові, - заявив американський учений Джордж Карло, - і припускаємо, що серед користувачів мобільних телефонів має місце підвищена смертність від раку головного мозку. У нас є незаперечні свідчення статистично значимого ризику виникнення нейроэпителиальных пухлин. Зараз у нас більше даних про шкоду беспроводных телефонів, чим малося перед забороною на операції по імплантації силіконових грудних протезів".

Виходячи з ця тривожна даних, компанія "Бонус Лайф" із самого початку свого існування шукала засіб убезпечити партнерів від негативного впливу сучасних технологій на їхній здоров'я.

Подібні розробки вже досить давно ведуться в усьому світі, але дотепер функції захисних пристроїв сводижсь жшь до уменыпению дож електромагнітного опромінення на людину. Ми ж пошж другим шляхом: створити такий продукт захисту, який би вирішував проблему в комплексі, сполучаючи в собі і функції "бар'єра", і встановлення естествешой зв'язку биополя людини з електромагнітним полем Землі.

І зараз хочемо вас порадувати: нами вилущений пристрій, що дозволяє восстанавжвать біополе, тобто знайдений кращий спосіб його захисту!

Називається воно "Бон-телефон", і є винаходом вітчизняного вченого, доктора технічних наук Валентина Євгеновича Шубіна.

Це відомий у країні винахідник, що має понад 180 патентів, у тому числі для Збройних Сил. Він є ведучим специажстом, що проводили розробки в області космічної медицини, а також в області электромапштаой безпеки. Прилад, винайдений доктором Шубін і випущений нашою компанією, призначений для використання як засіб захисту від шкідливого впливу электромагнитаых полів.

Він пройшов експертизу в НДІ медицини праці РАМН і в Московському НДІ педіатрії і дитячій хірургії, що даж йому високу оцінку. "Застосування Пристроїв захисту "Бон-телефон", - говориться в експертному висновку, - впливає на функціональний стан серцево-судинної і нервової систем, а також сприяє поліпшенню асоціативної пам'яті".

Експерти рекомендують застосовувати наш прилад для захисту професійних користувачів персональних комп'ютерів і власників стільникових телефонів для захисту від електромагнітних полів, створюваних цим устаткуванням. Крім того, проведення кжнико-экспериментальных досліджень по визначенню впливу нашого "Бона-телефону" на організм людини показаж, що він робить істотну дію на пацієнтів, що спостерігалися, що відзначали поліпшення загального стану, зниження частоти приступів загострень захворювань, поліпшення загального психо-эмоционального тла, підвищення працездатності й інші позитивні фактори, включаючи поліпшення потенції.

Список використаниж джерел

  1. Акімов А.О. „Вигляд фізики і технології на початку ХХІ століття". Москва „Шарк" 1999р.

  2. Барсуков В.С. „Персональний енергозахист" . Москва „Ашрита-Русь" 2004р.

  3. Демш А.К. „Електромагнітне забруднення середовища і здоров'я населення". Москва. 1997р.

  4. Денисов С.Г. „Увага! Електромагнітна небезпека і захист людини" Москва. МГУ 2002р.

  5. Єгоров Є.М. Електромагнітні поля та життя". „Дельфіс" №4.1999р.

  6. Кондратенко В. М. „ Коли патологія випереджає біологію"

  7. Малахов Г. „ Електромагнітне випромінювання і ваше здоров'я"

Інтернет:

  1. http:///wwwМедНовости./ru 2005/

  2. http://www.WebMob./ru 2005/

  3. http://www.cnews./ru 2005/

  4. http://www.prioritetno./ru 2005/

  5. http://forum.siemens-club./ru 2005/

  6. http://www.news.webparel./ru 2006/

  7. http://www.mobile.infostore./org 2006/

  8. http://www.mobilas.kiev.ua/forum.egi.2006/

  9. http://www.pole.com.ru

Додаток 1. Список скорочень:

БС - базові станції

ЕМП - електромагнітне поле

АМРS (Advanced Mobile Phone Service) - удосконалена служба мобільних

телефонів.

Dуnа-ТАС - модель сотовий телефон

NТТ (Nippon Electric and Telephone) - компанія, що створила першу сотову галузь.

Matsushita і NEC (Nippon Electric Company) - компанії, що виготовили обладнання

для сотової станції.

NMT (Nordic Mobile Telephone System) - Північна Мобільна Телефонна Система.

Створена у 1981 р. в Данії, Швеції, Фінляндії і Норвегії.

ТАСS (Тоtаl Ассеss Соmmuniсаtions Sуstеm) - сотова галузь у Великобританії.

ЕТАСS (Еnhanced ТАСS) - нова версія стандартного сотового зв'язку.

С-Nеtz - сотовий зв'язок у Західнш Німеччині

Radiocom 2000 - зв'язок у Франції

RTMI/RTMS - зв'язок в Італії

GSM (Grоuрe Sреciаl Моbile) - новий стандарт мобільного зв'язку, що об’єднав 26 країн. З 91 – го року відбувається його глобальне розповсюдження по всьому світу.