Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Адміністративний_процес(Переплетюк).doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.07.2019
Размер:
1.5 Mб
Скачать

9.3. Наслідки стадії порушення провадження

Результатами перед процесу можуть бути такі акти: 1. Прийняття заяви до розгляду (порушення провадження). 2. Про передачу звернення на вирішення в підпорядкований або інший орган системи міністерства. 3. Надіслання за належністю до іншого міністерства'. 4. Залишення звернення без розгляду. Якщо у зверненні поряд з питанням щодо компетенції даного органу порушуються питання, які підлягають розв'язанню в інших органах, то копія цієї заяви надсилається до суміжного органу.

Акти про порушення провадження бувають таких видів: 1. Повідомлення сторін про факт подання заяви, її зміст, тип процедури розгляду. 2. Розпорядження про порушення провадження. 3. Рішення про початок стадії адміністративного розслідування. До прикладу, при захисті національного товаровиробника від імпорту у рішенні про адміністративне розслідування зазначаються особи, відповідальні за розслідування, дається розпорядження про публікацію інформації про порушення розслідування. 4. Вчинення однієї із процесуальних дій стадії адміністративного розслідування, до прикладу, адміністративного затримання.

 

При цьому всі зацікавлені особи повідомляються про наслідки перед процесу.

Якщо звернення відкликається до порушення провадження по справі, то воно вважається таким, що не подавалось.

9.4. Залишення звернення без розгляду

Підставами для цього є: 1) неправильне оформлення звернення (воно викладене не українською мовою, оформлене не на офіційному бланку юридичної особи, не зазначене місце проживання або місцезнаходження підприємства, установи організації, звернення, не підписане автором, анонімне звернення: в ньому відсутні або нерозбірливо вказані прізвище, ім'я, по батькові автора, його підпис або адреса, неповна адреса; 2) не виконано вимог до змісту (немає посилань на докази, немає викладу підстав подачі звернення) ; 3) заява подана недієздатною особою; 4) повторність звернення з одного і того ж питання, якщо перше було вирішене по суті. Так, заява на видачу ліцензії на право користування каналом мовлення залишається без розгляду, якщо раніше видано ліцензію телерадіоорганізації з тією ж назвою і на тій же території мовлення). При цьому до рішень по суті відносять також рішення, якими на стадії вирішення приймається добровільне поновлення публічного правопорядку. До прикладу, заява залишається без розгляду, якщо є угода про врегулювання конфлікту ; 5) не виправлення у встановлений строк недоліків у формі залишеного без руху звернення; 6) заява юридичної особи, у якої відсутня спеціальна правоздатність. Це може бути у випадку, коли заява на видачу ліцензії залишається без розгляду, якщо її статут суперечить вимогам закону); 7) подання заявником клопотання про відкликання заяви після порушення провадження; 8) в юрисдикційних провадженнях залишають без розгляду протоколи про порушення законодавства, яке не має відчутного впливу на суспільні відносини, які регулюються таким законодавством; 8) непідвідомчість заяви лідируючому суб'єкту.

Наслідком залишення заяви без розгляду є те, що заява разом із матеріалами повертаються заявнику. При цьому заявник не втрачає права звернутись до лідируючого суб'єкта (проводу) повторно . При цьому окремий процесуальний акт про залишення заяви без розгляду може не складатись, а дія по залишенню заяви без розгляду фіксується у формі повідомлення про це заявника.

В деяких випадках до підстав залишення заяви (протоколу) без розгляду в юрисдикційних провадженнях відносять відсутність ознак правопорушення". Однак за даних обставин варто передбачити відмову у задоволенні вимог лідируючого суб'єкта, який склав протокол (подання, акт).