Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
екзамен Інформаційні технології ТЗКН.docx
Скачиваний:
48
Добавлен:
28.06.2019
Размер:
743.63 Кб
Скачать

«Живий звук» розвитку домовленнєвого слуху.

Усім відомо, що ігрові компоненти навчання активізують пізнавальну діяльність і покращують засвоєння матеріалу. Універсальний комп'ютерний комплекс (УКК) з корекційно-розвиваючою програмою "Живий звук" призначений для ефективного розвитку мовлення та когнітивних навичок дитини, що має порушення слуху та мовлення. Програма "Живий звук" включає в себе набір навчально-корекційних підпрограм. Домовленнєві вправи направлені на розвиток мовленнєвого дихання, голосу дитини, ритміко-інтонаційної сторони мовлення, здатності аналізувати інформацію. При систематичному використанні програми, за рахунок бісенсорного (зорового та слухового) впливу раніше формується слуховий контроль над голосом та фонематичний слух. Все це дає змогу пришвидшити процес оволодіння мовленням дпс.

«Живий звук» Формування вимови. Розвитку мовлення.

Усім відомо, що ігрові компоненти навчання активізують пізнавальну діяльність і покращують засвоєння матеріалу. Універсальний комп'ютерний комплекс (УКК) з корекційно-розвиваючою програмою "Живий звук" призначений для ефективного розвитку мовлення та когнітивних навичок дитини, що має порушення слуху та мовлення. При спільній роботі сурдопедагога і батьків програма дозволяє досягти високого рівня усного мовлення.

В програмі є модулі, які дозволяють працювати над розвитком мовленнєвого дихання, голосом, ритмом, слуховим сприйманням. Вона допомагає контролювати правильність вимови за допомогою доріжок візуалізації. Програма допомагає оволодіти читанням, письмом, розширює словник, розвиває слухове сприймання шляхом проведення диктантів. Є модулі, які сприяють формуванню граматичного мовлення.

При систематичному використанні прогр «Живий звук» за рахунок бісенсорного впливу пришвидшується процес оволодіння мовленням дпс.

«Живий звук» Розвитку слухового сприймання.

Усім відомо, що ігрові компоненти навчання активізують пізнавальну діяльність і покращують засвоєння матеріалу. Універсальний комп'ютерний комплекс (УКК) з корекційно-розвиваючою програмою "Живий звук" призначений для ефективного розвитку мовлення та когнітивних навичок дитини, що має порушення слуху та мовлення. При спільній роботі сурдопедагога і батьків програма дозволяє досягти високого рівня рівня слухового сприймання.

Вправи з розвитку слухового сприймання зосереджені на немовленнєві («Звуки природи») та мовленнєві («Профілі», «Диктант»). Модулі стимулюють дитину до вслуховування, допомагають формувати слухові образи не звуків, розвивають слухову орієнтацію у просторі, слухову пам'ять та увагу, здатність ідентифікувати звук з предметом. При систематичному використанні програми, за рахунок бісенсорного (зорового та слухового) впливу раніше формується слуховий контроль над голосом та фонематичний слух. Все це дає змогу пришвидшити процес оволодіння мовленням дпс.

Основні принципи роботи з програмою «живий звук»

Усім відомо, що ігрові компоненти навчання активізують пізнавальну діяльність і покращують засвоєння матеріалу. Універсальний комп'ютерний комплекс (УКК) з корекційно-розвиваючою програмою "Живий звук" призначений для ефективного розвитку мовлення та когнітивних навичок дитини, що має порушення слуху та мовлення. При спільній роботі сурдопедагога і батьків програма дозволяє досягти високого рівня рівня слухового сприймання. Програма має 4 рівні:

1„Перший крок до розмови” розвиває артикуляцію, мовленнєві органи, ставить звук. (3 завд). 2 „Говоримо правильно”, розвиває автоматизацію вимовних дій. (13 завд). 3„Впізнаємо і розрізн.” закріплює уміння диференціювати звуки за артикуляцією та звучанням. (11завд). 4 ”Я навчився розмовляти”, передбачає самостійне висловлювання учнів, створення комунікативних ситуацій.