Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Застосування рем.орг.уБ-умов.doc
Скачиваний:
130
Добавлен:
06.05.2019
Размер:
909.31 Кб
Скачать

3.3.2. Дії ремонтного органу з’єднання в наступі.

Окремий ремонтно-відновлювальний батальйон (ОРВБ) з’єднання в наступі, як правило, використовується двома автономними частинами, які здатні відновлювати озброєння, бронетанкову і автомобільну техніку, засоби зв’язку, інженерне озброєння і інше. При цьому сили і засоби ремонтної роти озброєння будуть розподілятися поміж двома частинами батальйону з урахування задач, що будуть виконувати ці частини.

У випадку прориву сильно підготовленої в інженерному відношенні оборони ворога, при очікуванні великого виходу із ладу озброєння і техніки в районі рубежу переходу до атаки, а також при недостатній укомплектованості особовим складом і технікою, батальйон може використовувати у повному складі.

У випадку, коли ОРВБ з’єднання використовується двома автономними частинами, при висуванні з’єднання на рубіж переходу до атаки переміщується:

  • перша частина – без засобів, що виділені до складу замикань похідної колони з’єднання, висувається заздалегідь, - за однієї із частин першого ешелону на напрямі головного удару з’єднання;

  • друга частина – без засобів, що виділені до складу замикань похідної колони з’єднання - за однієї із частин другого ешелону.

З виходом підрозділів на рубіж переходу до атаки перша частина батальйону звичайно розміщується біля рубежу розгортання у батальйоні колони в готовності до висування для роботи на ЗППМ-1 з’єднання.

Друга частина батальйону зосереджується за другим ешелоном з’єднання у готовності до висування і розгортанню до роботи на ЗППМ-2 або для підсилення першої частини батальйону на ЗППМ-1.

Групи технічної розвідки з’єднання, а також евакозасоби, що виділені для роботи з першою частиною батальйону, при висуванні частин на рубіж переходу до атаки, переміщуються за частиною, що діє в першому ешелоні на напрямі головного удару з’єднання. Вони повинні бути готовими до виконання своїх задач по евакуації пошкоджених зразків на ЗППМ з’єднання або на шляхи евакуації старшого начальника.

При використанні батальйону для роботи в повному складі він пересувається за одним із полків, діючих у першому ешелоні на напрямі головного удару з’єднання і діє так, як повинна діяти його перша частина.

З просуванням частин першого ешелону в глибину оборони ворога через 1,5-2 години після початку наступу перша частина ОРВБ по сигналу заступника командира з’єднання з озброєння висувається в раніше запланований район організації ЗППМ-1 і розгортається для ремонту зосереджених там пошкоджених зразків озброєння і техніки. Звичайно ЗППМ-1 організується до часу виконання з’єднанням найближчої задачі за рубежем переходу до атаки. Це викликано тим, що при прориві першої позиції оборони ворога буде найбільший вихід озброєння і техніки із ладу. Розгорнуті тут сили та засоби будуть відновлювати озброєння і техніку в смузі від рубежу переходу до атаки до рубежу найближчої задачі з’єднання.

Друга частина батальйону розгортається на ЗППМ-2 у ході виконання з’єднанням подальшої задачі в районі найбільшого виходу озброєння і техніки із ладу при розгромі резервів ворога. До кожної частини батальйону, що розгорнуті на ЗППМ, приєднуються ремонтно-евакуаційні сили, що виконували задачі замикань похідних колон з’єднання.

Тривалість роботи на ЗППМ по ремонту озброєння і техніки установлюється з урахуванням прибуття першої частини батальйону до бойового порядку з’єднання до початку виконання ним нової бойової задачі. Друга частина може прибути після виконання з’єднанням найближчої задачі наступного дня. В середньому тривалість робіт на ЗППМ може складати 16-20 годин.

На ЗППМ з’єднання ремонт озброєння і техніки виконується, як правило, комплексно, тобто одночасно ремонтується базова машина і установлене на ній озброєння.

Озброєння і техніка, що відремонтовані на ЗППМ з’єднання, приводяться у боєготовий стан і повертаються до своїх підрозділів. Зразки озброєння і техніки, що не відновлені силами та засобами з’єднання, передаються ремонтному органу старшого начальника установленим порядком.

Для евакуації озброєння і техніки на ЗППМ заступник командира з’єднання з озброєння призначає шляхи евакуації з’єднання.

Шлях евакуації звичайно призначається уздовж доріг на напрямі головного удару від ЗППМ-1 на всю глибину його задачі. Як правило, цей шлях повинен проходити через ЗППМ-2, намічений у глибині оборони ворога.

При наступі в умовах застосування ворогом зброї масового ураження ремонтні підрозділи ОРВБ завжди повинні бути готові висунутися для відновлення озброєння і техніки в частинах, що зазнали ядерного удару , або замінити потерпілі при цьому ремонтні підрозділи частин. Вони повинні бути також готові до заміни місць ЗППМ у випадку значних рівнів радіації в районах їх розміщення.