Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Застосування рем.орг.уБ-умов.doc
Скачиваний:
130
Добавлен:
06.05.2019
Размер:
909.31 Кб
Скачать

2.6. Дії військових ремонтних підрозділів в ході оборонного бою.

2.6.1. Технічна розвідка.

Технічна розвідка служить для збору, аналізу та узагальнення даних про пошкоджених зразках озброєння і техніки в ході бойових дій. Вона ведеться пунктами технічного спостереження, групами технічної розвідки, а також ремонтно-евакуаційними та ремонтними групами, замиканнями похідних колон і спеціально-ремонтними групами та евакуаційними командами.

При підготовці до оборони на базі ремонтних підрозділів створюються угрупування ремонтних сил та засобів і здійснюється висування, розгортання та підготовка до роботи:

  • пунктів технічного спостереження (ПТС) батальйонів (дивізіонів);

  • ремонтно-евакуаційних груп (РЕГ), ремонтних груп (Рем.Г) підрозділів, частин і з’єднання;

  • основних сил та засобів ремонтного органу.

ПТС батальйонів (дивізіонів) звичайно розміщуються близько від командно-спостережувальних пунктів в укриттях. При цьому повинно забезпечуватися спостереження за озброєнням та технікою, що розташовані в ротних опорних пунктах (на вогневих позиціях батарей).

РЕГ в батальйонах першого ешелону розгортаються для роботи безпосередньо за районами оборони своїх підрозділів. РЕГ частин (з’єднання) розгортаються для роботи на напрямах зосередження основних зусиль за батальйонами (частинами) першого ешелону. Місця розгортання всіх РЕГ вибираються з урахуванням забезпечення та швидкого маневру. На випадок вклинювання ворога або застосування ним зброї масового ураження призначаються запасні місця розгортання РЕГ і шляхи переміщення.

До початку оборонного бою тягачі ремонтної роти частини висуваються до батальйонів першого ешелону. До моменту готовності системи вогню на ділянку оборони частини можуть бути висунені тягачі з’єднання, з якими повинен бути встановлений зв’язок.

ГТР розміщаються за батальйонами (частинами) першого ешелону на напрямі зосередження основних зусиль.

Основні сили та засоби ремонтного органу частини (з’єднання) без засобів, що виділені до складу РЕГ, ГТР та інших органів, розгортаються для дій на ЗППМ.

З початком оборонного бою технічна розвідка ведеться ПТС підрозділів, ГТР частин (з’єднання), а також силами та засобами РЕГ. Основні зусилля ГТР зосереджені на напрямі головного удару в районах, яким загрожує захват ворогом, у тісній взаємодії з ПТС підрозділів. ПТС підрозділів і ГТР в ході бою ведуть технічну розвідку з метою, виявлення місць виходу із ладу озброєння і техніки. Дані про місця виходу із ладу вони доповідають заступнику командира з озброєння частини, а ПТС ці дані ще передають РЕГ свого підрозділу. Особовий склад РЕГ з прибуттям до місця знаходження пошкоджених зразків озброєння і техніки, веде технічну розвідку з метою:

  • уточнення стану та обсягу ремонтних робіт на зразках;

  • визначення необхідної кількості сил та засобів для їх виконання;

  • відшукування найближчих укрить і евакуації до них пошкоджених зразків.

В залежності від характеру пошкоджень та обстановки пошкоджені зразки відновлюються РЕГ батальйонів на місцях виходу з ладу або евакуйовуються до найближчих укрить чи на шляхи евакуації частини.