Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка КП механізація приготування і роздав...doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
05.05.2019
Размер:
1.06 Mб
Скачать

2.1. Організація роботи над виконанням курсового проекту

З моменту отримання студентом завдання він вивчає літературні джерела (книги, брошури, статті). Вивчення літератури дозволяє студенту визначити теоретичні основи дослідження питань теми та виявити рівень їх розробленості.

Вступ

У вступі необхідно охарактеризувати стан галузі тваринництва України і перспективи її розвитку в даний період. Зазначити, яке значення має механізація підготування кормів для виробництва тваринницької продукції. Обґрунтувати актуальність курсового проекту і і його значимість.

Огляд літератури.

У цьому розділі на підставі даних вітчизняної та зарубіжної літератури студент повинен викласти мету та значення підготовки кормів до згодовування. Відзначити основні зоотехнічні вимоги щодо підготовки кормів до згодовування сільськогосподарським тваринам певного виду і напрямку продуктивності. Приводиться коротка оцінка можливих технологічних схем підготовки основних груп кормів. Необхідно навести приклади типових сучасних систем машин, що використовуються в лініях кормоцехів.

Характеристика проектної технології.

В розділі наводиться характеристика механізації утримання і обслуговування групи сільськогосподарських тварин, вказаної в завданні на курсове проектування. Студент повинен обрати систему утримання даної групи тварин та стисло охарактеризувати комплекс машин, які використовуються згідно цієї системи. Вказуються переваги та недоліки обраної системи утримання, можливості її вдосконалення, мету та очікувані результати при її впровадженні.

Загальний технологічний розрахунок.

Найбільшу цінність курсового проекту представляють аналітична та розрахункова частини, що показують уміння студента користуватись теоретичним матеріалом за темою проектування, вміння застосовувати знання у практичній роботі.

Проведені розрахунки і отримані результати повинні бути оформлені у відповідних таблицях або діаграмах, графіках, малюнках наряду з текстовим матеріалом.

У заключенні роботи слід сформувати висновки за суттю поставленої проблеми; за питанням практичного характеру та використання отриманих результатів. Висновки повинні бути сформульовані чітко і точно, не повинні перевантажуватись цифровими даними, повністю відображати зміст теми.

На основі вивченого стану питання, що досліджується розробляються пропозиції (заходи) з практичного застосування, направлені на поліпшення практичної роботи й підвищення ефективності виробництва.

2.2. Вимоги до оформлення курсового проекту

Основною вимогою до викладення матеріалів курсового проекту є послідовне, логічно взаємопов’язане та науково аргументоване викладення.

Курсовий проект пишеться чорнилами (пастою) чорного або синього кольору на аркушах стандартного формату А4. Він повинен бути написаний чітко, без помарок на одній стороні аркуша. Справа залишаються поля 10 мм, зліва – 25 мм, зверху і знизу – 20 мм.

Кожна сторінка, включаючи ілюстрації і додатки нумерується. Не нумеруються: титульний лист, завдання на курсовий проект, зміст і перший лист вступу. Номери сторінок проставляються, починаючи з другого листа вступу (п’ята сторінка).

Всі сторінки повинні бути скріплені або зброшуровані в папку.

Обсяг роботи не повинен перевищувати 40....50 сторінок. Застосування кольорових олівців або паст для оформлення роботи не допускається.

Титульний лист оформлюється за стандартом університету (додаток). Текст титульного листа заповнюється стандартним шрифтом або друкується.

Завдання на курсовий проект заповнюється на стандартному бланку (додаток).

Розділи і підрозділи повинні мати заголовки. Заголовки розділів розташовують посередині рядка великими літерами. Заголовки підрозділів пишуть з абзацу строчними літерами (окрім першої великої) симетрично до тексту. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох речень, то їх розділяють крапкою. Підкреслювати заголовки не допускається. Відстань між заголовком і текстом зверху і знизу, а також між заголовками розділу і підрозділу повинно бути більше 10 мм.

Початок розділів, вступу, заключення і списку літератури пишуть з нової сторінки, а підрозділів – як продовження даної сторінки. Розділи нумеруються у межах всієї роботи, а підрозділи – у межах розділу. Нумерація арабськими цифрами без крапки в кінці.

Цифровий матеріал рекомендується оформлювати у вигляді таблиць. Кожна таблиця повинна мати номер і заголовок. Нумерація – у межах розділу –арабськими цифрами, розташованими після слова “Таблиця” перед заголовком таблиці:

Таблиця 2.3 – Раціон годівлі молодняку великої рогатої худоби

У тексті обов’язково повинно бути посилання на таблицю. Цифри в графі розташовують так, щоб шкали чисел по всій графі були одні під іншими.

Скорочення слів у тексті допускаються лише загальноприйняті.

Формули розташовують посередині рядка; нумеруються арабськими цифрами справа від формули у круглих дужках.

Дослівне приведення цитати береться в лапки й супроводжується посиланням на джерело, наприклад: [12]. Джерела у списку літератури нумеруються арабськими цифрами. Записується література у відповідності до вимог стандарту.

Приклад оформлення:

  1. Мельников С.В. Технологическое оборудование животноводческих ферм и комплексов. - Л.: Агропромиздат, Ленинградское отделение, 1985. – 640 с.

  2. Механізація виробництва продукції тваринництва / І.І. Ревенко, Г.М. Кукта, В.М. Манько та ін.; За ред. І.І. Ревенка. - К.: Урожай, 1994. - 264с.

  3. Іванов О. Обладнання для утримання свиней / О. Іванов // Тваринництво України. – 1995. – № 2. – С. 5 - 9.

  4. Сучасні автонапувалки / В. Т. Іванов, І. К. Ляшов // Наукові доповіді Національного аграрного університету – 2008. – № 7 – С. 1–8. – Режим доступу до журн.:

http://www.nbuv.gov.ua/e-journals/nd/2008-4/08pvgеog.pdf

Графічна частина курсового проекту повинна включати:

  • генеральний план спроектованої тваринницької ферми (комплексу);

  • технологічну схему комплектації кормоцеху і розташування технологічного обладнання;

  • графік роботи машин;

  • технологічну карту.