Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
-==Оригінал==-.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
04.05.2019
Размер:
340.48 Кб
Скачать
  1. Фінансовий план підприємства

Поточне фінансове планування передбачає розробку фінансового плану на рік.

Основним завданням складання фінансового плану є ресурсне збалансування видатків, передбачених планом з операційної, інвестиційної та фінансової діяльності, та забезпечення передумов рентабельної роботи суб’єкта господарювання й отримання прогнозованого чистого прибутку, необхідного для виплати дивідендів власникам капіталу та економічного і соціального розвитку господарюючого суб’єкта.

Фінансовий план складається на кожен наступний рік з розбивкою по кварталах і відображає очікувані фінансові результати в плановому періоді, також він містить фактичні показники минулого року і планові поточного.

ПП «Текстиль-Контакт-Львів» є підприємством, заснованим на приватній власності. Відповідно до законодавства воно не має зобов’язання складати фінансовий план для своєї діяльності і робить це лише при власній потребі. Проте для забезпечення передумов рентабельної діяльності на підприємстві було використано фінансове планування.

Фінансовий план сформований на основі чинного законодавства та діючих цін на товари, роботи, послуги з врахуванням індексу інфляції, підвищення мінімальної заробітної плати та інше.

Порівняно з 2011 роком у 2012 р. планується збільшити обсяги діяльності з 25198,10 тис. грн. до 27717,91 тис. грн.. При цьому очікується зростання доходу (виторгу) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) призведе до зростання суми ПДВ на 420 тис. грн. та обсягу чистого доходу на 2020 тис. грн., який як очікується складе 23098,24 тис. грн.

Загалом у 2012 році планується отримати доходів на суму 23101,10 тис. грн., що на 10% перевищує їх плановий обсяг у 2011 році.

Собівартість реалізованої продукції складе 20514,01 тис. грн., що на 10% більше ніж у попередньому році. В загальному з фінансового плану можна зробити висновок, що величина витрат збільшиться у плановому період на 2036 тис. грн..

ПП «Текстиль-Контакт-Львів» очікує у 2012 році чистий прибуток у розмірі 393 тис. грн., що на 9% більше ніж попередньому, таким чином складе 393 тис. грн.. Отже у 2012 році підприємство планує збільшити обсяги своєї діяльності, хоча при цьому очікується зростання витрат на 10%, чистий прибуток зросте на 9%.

В загальному підприємство функціонує добре, особливо враховуючи період нестабільності в українській економіці. Проте варто підвищувати показники фінансової стійкості, платоспроможності, які залишаються на досить низькому рівні, для ведення прибуткової господарської діяльності.

Звіт про виробничу практику студента

Бучина Тараса Федоровича

перевірено.

Програму виробничої практики студент засвоїв

_____________________

Керівник виробничої практики _____________________

гол.бухгалтер Боєва А.Ю. «__»_____________2011р.

Додатки

Додаток А

ФІНАНСОВИЙ ПЛАН ПІДПРИЄМСТВА НА 2012 рік

Основні фінансові показники підприємства

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]