Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ODD_403.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
909.82 Кб
Скачать

Робоча навчальна програма дисципліни “ організація дорожнього руху” Для спеціальності 6.07010102 “Організація перевезень і управління на автомобільному транспорті”

Факультет: Транспортний

Кафедра : Транспортні технології

Форма навчання

Нормативні

дані

Курс

семестр

Лекції (год.)

Практ. (год.)

Лаборат. (год.)

Самост. робота студента (год.)

Усього

(кредит/год.)

Курсовий проект

(сем.)

Заліки (сем.)

Екзамен (сем.)

Денна

3

6

14

14

-

80

3/108

-

6

-

Заочна

5,6

10,11

14

10

84

3/108

-

11

10

Робоча програма складена на основі галузевого стандарту вищої освіти освітньо-кваліфікаційної характеристики спеціаліста та магістра зі спеціальності “Організація і регулювання дорожнього руху”, затвердженого МОНУ 20.03.2003 року.

Робоча програма складена: ст.викл. Райдою І.М.

Робоча програма затверджена на засіданні кафедри “Транспортні технології”, протокол № __ від _________ 2011 р.

“_”___________2011 р. Зав. кафедри ________ Г.Ф.Бабушкін

Робоча програма погоджена з випускаючою кафедрою

“_”___________2011 р. Зав. кафедри ________ Г.Ф.Бабушкін

Схвалено:

Голова НМК факультету ________ В.Х.Козирев

ВСТУП

Мета викладання дисципліни.

Мета викладання дисципліни “Організація дорожнього руху” – прищеплювання студентам теоретичних знань з організації дорожнього руху, навичок самостійного рішення практичних питань в галузі організації та регулювання дорожнім рухом.

Задачі вивчення дисципліни.

Студент, який вивчив дисципліну, повинен знати: структурну організацію дорожнього руху, характеристики дорожнього руху, методи та засоби вивчення дорожнього руху, теоретичні основи організації дорожнього руху, практичні заходи щодо організації дорожнього руху, вимоги та засоби забезпечення безпеки дорожнього руху.

Студент, який вивчив дисципліну повинен вміти: розраховувати та аналізувати основні характеристики дорожнього руху, проводити натурні обстеження дорожнього руху, аналізувати матеріали обстежень дорожнього руху, використовувати теоретичну базу для прийняття рішень з практичних питань галузі організації та поліпшення дорожнього руху, оцінювати ефективність схем організації дорожнього руху на окремих ділянках чи взагалі на дорожній мережі.

Для вивчення дисципліни студент повинен знати такі дисципліни учбового плану: “Загальний курс транспорту”, “Транспорті засоби”, “Експлуатаційні властивості транспортних засобів”, “Дорожні умови та безпека руху”.

1 Програма

ЗАГАЛЬНІ ПИТАННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ДОРОЖНЬОГО РУХУ. ХАРАКТЕРИСТИКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ. ТЕХНІЧНІ ЗАСОБИ ОРГАНІЗАЦІЇ ДОРОЖНЬОГО РУХУ. ПРАКТИЧНІ ЗАХОДИ З ОРГАНІЗАЦІЇ ДОРОЖНЬОГО РУХУ. ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ В ОСОБЛИВИХ УМОВАХ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]