Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод ЗАП.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
499.71 Кб
Скачать

Тема 3.3. Правове регулювання ведення особистого селянського господарства

Самостійна робота

  1. Поняття особистого селянського господарства та його ознаки.

  2. Правовий режим майна особистого селянського господарства.

  3. Правовий режим земель особистого селянського господарства.

Під час підготовки до самостійної роботи студенти повинні розглянути поняття особисте селянське господарство - це господарська діяльність, яка проводиться без створення юридичної особи фізичною особою індивідуально або особами, які перебувають у сімейних чи родинних відносинах і спільно проживають, з метою задоволення особистих потреб шляхом виробництва, переробки і споживання сільськогосподарської продукції, реалізації її надлишків та надання послуг з використанням майна особистого селянського господарства, у тому числі й у сфері сільського зеленого туризму, а також його ознаки. Студенти мають опрацювати Земельний кодекс України, закон України «Про особисте селянське господарство», щоб розглянути питання про правовий режим майна особистого селянського господарства та правовий режим земель особистого селянського господарства.

Література: Аграрне право [3; 6; 12; 15; 19].

Тема 3.4. Договірні відносини сільськогосподарських організацій (орендні відносини)

Семінарське заняття

  1. Поняття і види аграрно-договірних зобов’язань.

  2. Особливості договорів в АПК, їх класифікація.

  3. Види договірних відносин в АПК.

  4. Характерні риси, зміст та ознаки договору оренди землі.

Самостійна робота

  1. Договори кредитування на використання науково-технічної продукції, матеріально-технічного забезпечення, на користування електричною енергією, агротехнічною і гідромеліоративного обслуговування, виробничо-технічного обслуговування

Індивідуально - консультативна робота

1. Договірні відносини юридичного обслуговування сільськогосподарських підприємств.

2. Форми юридичного обслуговування.

Опрацьовуючи дану тему, студентам необхідно, перш за все, опрацювати нормативно-правову базу, яка регулює договірні відносини сільськогосподарських організацій. У першу чергу, це Господарський кодекс України, Цивільний кодекс України тощо. Для глибокого засвоєння теми, необхідно засвоїти теоретичну її основу: поняття, види аграрно-договірних зобов’язань, особливості договорів в АПК, їх класифікацію.

При підготовці до самостійної та індивідуально-консультаційної роботи студенти повинні опрацювати Цивільний кодекс України та Господарський кодекс України та ознайомитися з порядком укладання договорів, засвоїти структуру договору, форми укладання, істотні умови договору.

Література: Аграрне право [1; 2; 3; 4; 6; 9; 11; 16; 17; 22].

Iy. Індивідуальні завдання

Індивідуально-консультативна робота з курсу «Земельне та аграрне право» передбачає вирішення тестових завдань, задач, опрацювання опублікованих матеріалів практики застосування земельного законодавства, виконання рефератів.