Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Правознавство_.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
474.11 Кб
Скачать

Тема 8. Основи адміністративною права України.

Поняття та предмет адміністративного права України. Структура та функції адміністративного права. Джерела адміністративного права. Кодекс України про адміністративні правопорушення.

Державне управління. Поняття і сутність державного управління. Принципи державного управління. Методи і форми державного управління. Державне управління і виконавча влада. Державна служба. Поняття та правовий статус державних службовців.

Адміністративно-правові відносини. Сутність та ознаки адміністративних правовідносин. Суб'єкти адміністративного права.

Адміністративне деліктне право. Поняття, ознаки та склад адміністративного правопорушення.

Адміністративна відповідальність. Поняття та види адміністративних стягнень.

Тема 9. Основи кримінального права України.

Поняття і система кримінального права України. Кримінальний кодекс України.

Злочин. Поняття І ознаки злочину. Поняття складного злочину. Об'єкт та об’єктивна сторона складу злочину. Суб'єкт та суб'єктивна сторона складу злочину.

Кримінальна відповідальність. Види кримінальних покарань. Призначення покарань та звільнення від покарань. Кримінальна відповідальність. Види кримінальних покарань. Призначення покарань та звільнення від покарань. Кримінальна відповідальність неповнолітніх.

Тема 10. Земельне та екологічне право.

Поняття екологічного права. Екологічні права та обов'язки громадян України

Правове регулювання використання природних ресурсів. Природні території та об'єкти, що підлягають особливій охороні. Природно-заповідний фонд України. Правова охорона атмосферного повітря. Правова охорона рослинного і тваринного світу. Основи земельного права України. Право власності на землю. Право землекористування. Оренда землі. Гарантії права на землю. Управління земельним фондом. Відповідальність за порушення земельного законодавства.

Тема 11. Основи господарського права.

Основні засади здійснення господарської діяльності в Україні.

Суб'єкти господарювання. Підприємства в Україні. Майнова основа господарювання. Господарські зобов'язання: поняття, підстави виникнення, порядок виконання. Відповідальність за правопорушення у сфері господарювання.

Спеціальні режими господарювання в Україні.

Тема 12. Фінансове та банківське право.

Фінансова діяльність та фінансове право України. Система і джерела фінансового права. Система оподаткування та її значення. Відповідальність за порушення законодавства про податки. Бюджет і бюджетна система. Система оподаткування в Україні. Поняття функції та структура банківської системи України. Законодавство України про банки і банківську діяльність

Правові основи страхування.

Тема 13. Конституційні засади організації та здійснення правосуддя в Україні.

Конституційний статус судової влади в Україні. Поняття правосуддя. Ознаки правосуддя. Принципи правосуддя.

Судова система України. Суди загальної юрисдикції. Місцеві суди. Апеляційні суди. Вищі спеціалізовані суди. Повноваження Верховного Суду України. Правовий статус суддів в Україні. Призначення та обрання суддів. Вища рада юстиції.

Конституційний Суд України. Завдання та повноваження Конституційного Суду. Призначення суддів Конституційного Суду.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]