Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КОНСП ЛЕКЦ РЕ заочн CЕНТ 2011.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
2.1 Mб
Скачать

6.2. Принципи державної регіональної економічної політики:

1. Дотримання пріоритетів загальнодержавного значення.

2. Єдність розвитку продуктивних сил регіону і завдань соціально-економічного розвитку країни.

3. Урахування вимог екологічної безпеки у процесі реформування структури господарських комплексів регіонів і розміщення нових підприємств.

4. Правове забезпечення економічної самостійності регіонів чітким розмежуванням повноважень між центральними й місцевими органами державної влади, органами місцевого самоуправління та представницькими органами;

6.3. Спеціальні (вільні) економічні зони - один із засобів реалізації регіональної економічної політики

Реалізація ДРЕП передбачає створення спеціальних (вільних) економічних зон (СЕЗ) та територій пріоритетного розвитку (ТПР). Спеціальні економічні зони - це окремі території суверенних країн, зі спеціальним режимом інвестування, кредитування і оподаткування, де створено сприятливі умови для руху товарів і капіталу, вільного підприємництва, вони сприяють інтеграції регіонів у світову систему господарства, нарощуванню їх експортного потенціалу, вирішенню економічних проблем території власними силами. Мета створення СЕЗ - активізація господарської та підприємницької діяльності, залучення інвестицій, створення нових робочих місць, структурне оновлення виробництва, підвищення конкурентоспроможності продукції. З 1995 р. в Україні діяла перша експериментальна зона «Сиваш», до складу якої увійшли Кримське об'єднання «Титан», Перекопський бромний завод, Сиваський анілінофарбовий завод, Кримський содовий завод, пластмасовий завод «Поліфтор», сільськогосподарські підприємства, рибокомбінат. Було створено 12 СЕЗ та 5 ТПР, успішними щодо залучення інвестицій стали лише 3 (Донецька, Закарпатська та Львівська обл.).

Проблеми розвитку СЕЗ:

- складність і непрозорість процедури входження і виходу із статусу суб'єкта СЕЗ, що негативно впливає на інвестиційний режим, знижує прибутковість окремих видів діяльності.

- не відпрацьовані вимоги щодо спеціалізації СЕЗ, тому підприємства на території СЕЗ мають неконкурентні переваги порівняно з підприємствами аналогічних галузей поза межами цих територій.

- не визначено доцільні розміри території спеціального режиму кредитування і оподаткування.

- нерівномірність соціально-економічного розвитку регіонів → окремі райони привабливі для інвесторів, а в інших інвестування не відбувається → посилюються диспропорції територіального розвитку.

Сьогодні держава несе втрати від діяльності вільних (спеціальних) економічних зон. За висновком Мінекономіки України, результати діяльності ВЕЗ і ТПР є від'ємними, тобто негативне сальдо між обсягом наданих пільг і доходами в бюджет постійно збільшується2. Необхідно здійснювати постійний моніторинг ефективності ВЕЗ.

Тема 7. Господарський комплекс України, його структура і трансформація в ринкових умовах

7.1. Економіка України як єдиний господарський комплекс.

7.2. Структура економіки, її сутність

7.3. Особливості структурних співвідношень економіки України і напрямки їх удосконалення

7.4. Регіональні особливості галузевої структури економіки.

7.5. Реструктуризація регіональної економіки в умовах ринку.