Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
FINANSOVOYe.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.04.2019
Размер:
849.41 Кб
Скачать

40.Понятие бюджета. Сводный бюджет.

Бюджет визначається як план формування та використання фінансових ресурсів для забезпечення завдань і функцій, які здійснюються відповідно органами державної влади, органами влади Автономної Республіки Крим та органами місцевого самоврядування протягом бюджетного періоду.

Бюджет - це централізований фонд коштів, який утворюється завдяки тому, що основний фінансовий план, на підставі якого формується, розподіляється і використовується централізований грошовий фонд держави або органу самоврядування, затверджується актом, правову форму якого визначила Конституція України. Поки відповідний орган представницької влади (Верховна Рада України чи представницький орган місцевого самоврядування) не затвердить бюджет, його немає. Існує тільки проект. Тому у визначенні бюджету повинно бути вказано на те, що це основний фінансовий план, затверджений законом чи рішенням місцевої ради

Стаття 6. Зведений бюджет

Складання зведених бюджетів України на рівні держави, областей, Автономної Республіки Крим, міст Києва та Севастополя проводиться з метою забезпечення аналізу доходів, які формують бюджети, та видатків, що забезпечують функціонування держави і органів місцевого самоврядування. Зведені бюджети не затверджуються. Їх показники мають статистичний характер і використовуються для проведення розрахунків можливості бюджетної системи забезпечити фінансування завдань і функцій держави і органів місцевого самоврядування.

Для ефективного управління адміністративно-територіальними одиницями необхідна постійна інформація про надходження доходів до бюджетів усіх рівнів і видатки, які внесені в ці бюджети.

Зведений бюджет - це сукупність показників бюджетів, що використовуються для аналізу і прогнозування економічного і соціального розвитку держави.

Стаття 6 Бюджетного кодексу визначає склад зведених бюджетів усіх рівнів. Зведений бюджет держави включає державний бюджет України, зведений бюджет Автономної Республіки Крим, зведені бюджети областей, зведені бюджети міст Києва та Севастополя.

Зведений бюджет Автономної Республіки Крим включає показники бюджету Автономної Республіки Крим, зведені бюджети її районів та міст республіканського (в межах Автономної Республіки Крим) значення.

Зведений бюджет області включає показники обласного бюджету, зведених бюджетів районів та бюджетів міст обласного значення цієї області.

Зведений бюджет району включає показники районного бюджету, бюджетів міст районного значення, селищних та сільських бюджетів цього району.

Зведений бюджет міста з районним поділом включає показники міського бюджету та бюджетів районів, що входять до його складу. Якщо місту або району в місті адміністративно підпорядковані інші міста, села, селища, зведений бюджет міста включає показники бюджетів цих міст, селищ та сіл.

Поняття зведеного бюджету пов'язане з поняттям мінімального бюджету - розрахунковим обсягом місцевого бюджету, який дає можливість планувати мінімум витрат на послуги, які гарантуються державою.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]