Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
38 к. Кримінологія.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
2.59 Mб
Скачать

VIII. Протидія рецидивній злочинності

84. Здійснювати комплексні перевірки та узагальнювати стан вико­ нання Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільне­ ними з місць позбавлення волі» і вживати заходів до усунення виявлених недоліків у цій справі.

МВС України, Державний департамент України з питань

виконання покарань

Постійно

85. Уживати заходів до працевлаштування осіб, звільнених з місць позбавлення волі, сприяння їх адаптації та розв'язання соцІально-побу- тових проблем.

Мінпраці України, МВС України, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, місцеві державні адміністрації Постійно

86. Забезпечити розширення існуючих та створення в регіонах, де вони відсутні, будинків нічного або тимчасового перебування осіб (у тому числі раніше судимих), які не мають житла, будинків-інтернаті в для осіб похилого віку та інвалідів, осіб, звільнених з місць позбавлення волі, які втратили зв'язки із сім'ями і не мають постійного місця проживання.

Рада міністрів Автономної Республіки Крим,

місцеві державні адміністрації, МВС України, Мінпраці України

2001-2005 роки

87. Розробити і забезпечити реалізацію механізму взаємодії органів і установ виконання покарань з територіальними органами внутрішніх справ, місцевими органами виконавчої влади з питань побутового влаштування осіб, звільнених з місць позбавлення волі.

Державний департамент України з питань виконання покарань,

Мінпраці України, МВС України,

Рада міністрів Автономної Республіки Крим,

місцеві державні адміністрації

2001 рік

88. Організувати вивчення осіб, які були раніше засуджені і утриму­ ються в місцях позбавлення волі після повторного засудження. За резуль­ татами вивчення та аналізу причин і умов, що сприяли вчиненню цими особами повторних злочинів, розробити систему заходів протидії реци-

337

Додатки ":.•• -:Ь,>-К«;!ШН;И::'» .•:•->':;• .'. -~.І:х.\; "..і,::. «,-:!^

ДИВНІЙ ЗЛОЧИННОСТІ.

Державний департамент України з читань виконання покарань, Академія правових наук України, МВС України 2001 рік

89. Ужити заходів щодо реалізації права кожного на освіту шляхом забезпечення функціонування в установах виконання покарань загально­ освітніх навчальних закладів.

МОН України,

Державний департамент України з питань виконання покарань

2001-2005 роки

90. Забезпечити систематичний контроль за поведінкою неповнолітніх І молоді, які відбули покарання та звільнилися з місць позбавлення волі.

Держкоммолодьспорттуризм України, МВС України, Державний департамент України з питань виконання покарань Постійно

IX. Охорона громадського порядку та безпека дорожнього руху

91. Ужити заходів до розширення мережі громадських формувань, які беруть участь в охороні громадського порядку І профілактичній роботі. Визначити принципи та установити порядок заохочення гро­ мадян у разі їх участі в запобіганні злочинам та їх розкритті.

Рада міністрів Автономної Республіки Крим, місцеві державні адміністрації, МВС України, Служба безпеки України, Мін'юст України, Мінфін України 2001 рік

92. Ужити заходів до вдосконалення порядку обліку іноземців, які офіцій­ но перебувають в Україні. Забезпечити простеження їх транзитного проїзду територією України та встановити контроль за поведінкою таких осіб з мстою запобігання правопорушенням, що вчиняються ними або стосовно них.

Держкомкордон України, МВС України, Служба безпеки України, Держмитєлужба Укра'їни 2001 рік

93. З урахуванням криміногенної ситуації, пов'язаної з нелегальною міграцією, періодично проводити оперативно-профілактичні операції «Мігрант», «Режим», «Готель», «Ринок» та інші з метою виявлення та перекриття каналів проникнення в Україну нелегальних мігрантів.

МВС України, Служба безпеки України, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, місцеві державні адміністрації 2001 рік

94. Забезпечити впровадження технічних засобів для автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху та нагляду за дорожнім ру­ хом, внести пропозиції щодо змін до законодавства з метою закріплення права використання зазначених засобів.

МВС України, Мінтранс України, Мін'юст України }

200 і-2005 роки

338 ...

Додаток І

95. Організувати проведення науково-технічних розробок з питань

діагностики та контролю технічного стану автотранспортних засобів щодо його відповідності вимогам безпеки дорожнього руху і впровадження цих розробок у практичну діяльність.

Мінтранс України, МВС України

2001-2002 роки

96. Установити дійовий контроль за додержанням умов перевезення перевізниками небезпечних вантажів автомобільним транспортом, пе­ редусім вибухових, отруйних, радіоактивних речовин тощо.

МВС України, Мінтранс України, Мінєкоресурсів України 2001-2005 роки

97. З метою посилення контролю за експлуатаційним станом доріг та вулиць, забезпечення учасників дорожнього руху комфортними та без­ печними умовами дорожнього руху проводити комплексне обстеження вулично-шляхової мережі держави.

....„ . Мінтранс України, МВС України:, Держбуд України, . „,.,;; г,;, =4 ;•-;.. Рада міністрів Автономної Республіки Крим, ; й.--1-,-к-' •

.;:;,>•.,',,• • місцеві державні адміністрації г-лп; • •• о

Щороку

98. Організувати проведення контрольних перевірок об'єктів дорож­ нього сервісу для забезпечення додержання вимог щодо комплексної за­ будови (наявність засобів зв'язку та місць зберігання автотранспорту), правил дорожнього руху.

МВС України Щороку

99. Розглянути пропозиції правоохоронних органів щодо вдоскона­ лення державної системи маркування зброї, бойових припасів, вибухо­ вих речовин та засобів підривання.

; Держстандарт України, Держпромполітики України, МВС України, Служба безпеки України 2001-2003 роки

100. Ужити заходів щодо вдосконалення взаємодії спеціальних мото­ ризованих підрозділів міліції, військових частин спеціального та опера­ тивного призначення внутрішніх військ з територіальними органами внутрішніх справ, спрямованої на посилення охорони громадського по­ рядку та боротьби зі злочинністю.

МВС України 2001 рік

101. Для забезпечення охорони громадського порядку і безпеки населен­ ня, реагування на будь-які правопорушення встановити в місцях традиційно­ го проведення масових заходів, на спортивних комплексах засоби технічного телебачення для контролю за поведінкою учасників заходів та глядачів.

Рада міністрів Автономної Республіки Крим, місцеві державні адміністрації,

»:н. МВС України, Держкоммолодьспорттуризм України , . 2001-2005 роки

339

Додатки

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]