Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
GOS_Byudzhetnaya_sistema_FYeF.docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
22.12.2018
Размер:
129.67 Кб
Скачать
  1. Бюджетний Кодекс, його роль та основні розділи..

БКУ – фінансова конституція держави. БК відображає главенство його по відношенню з ін. з-нами крїни. В зв’язку з ек. змінами з-ни мають бути змінені. Так 8 липня 2010 був прийнятий новий БКУ. Вперше в історії України бюджетний кодекс був прийнятий в червні 2001 року, дозволивши об'єднати всі фінансові закони країни, нормативно-правове законодавство по фінансових питаннях, і визначити провідну роль бюджетного кодексу (по відношенню до всім останнім законом держави).

Вперше була визначена єдина термінологія всіх фінансових категорій. Була визначена структура бюджетної системи, структура дох-расх гос і місцевих бюджетів, фінансування і гос боргу, порядок надання міжбюджетних трансферт. Всі закони, що поступають, перевіряються комітетом на відповідність бюджетному кодексу. БК – явл одним з найголовніших фінансових документів, в якому зібрані всі головні завдання держави. Бюджетний кодекс дав єдине трактування всім теоретичним поняттям, наприклад, таких як: 1) бюджет - план формування та використання фінансових ресурсів для забезпечення завдань і функцій, які здійснюються відповідно органами державної влади, органами влади Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування протягом бюджетного періоду;5) бюджетна система України - сукупність державного бюджету та місцевих бюджетів, побудована з урахуванням економічних відносин, державного і адміністративно-територіальних устроїв і врегульована нормами права;

БКУ визначаються правові засади функціонування БСУ, її принципи, основи бюджетного процесу і міжбюджетних відносин та відповідальність за порушення бюджетного законодавства. БКУ регулюються відносини, що виникають у процесі складання, розгляду, затвердження, виконання бюджетів, звітування про їх виконання та контролю за дотриманням бюджетного законодавства, а також питання відповідальності за порушення бюджетного законодавства.

  1. Складові частини бюджету, їх склад та характеристика. Составные части бюджета

Бюджет (гос или местный) состоит:

  1. Общего фонда

    1. Все доходы бюджета, кроме предназначенных в специальные фонды

    2. Все расходы бюджета, осуществляемые за счёт поступлений общего фонда бюджета

    3. Кредитование бюджета (возврат кредитов в бюджет без определения целевого направления и предоставления кредитов из бюджета, что определяется за счёт поступлений общего фонда бюджета)

    4. Финансирование общего фонда

  2. Специального фонда

    1. Доходы бюджета включая собственные поступления бюджетных учреждений, которые имеют целевое направление (например, сбор на развитие виноградарства, садоводства, хмелеводства; портовый сбор; сбор на геологоразведочные работы за счёт госбюджета)

    2. Расходы бюджета за счёт конкретно установленных поступлений специального фонда (в т.ч. собственных поступлений бюджетных учреждений)

    3. Кредитование бюджета (возврат кредитов в бюджет с определением целевого использования и предоставление кредитов из бюджета за счёт конкретно установленных поступлений специального фонда)

    4. Финансирование специального фонда

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]