Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Білет 11.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
73.22 Кб
Скачать

76. Сутність агрегатного методу ремонту, його переваги і недоліки.

Агрегатний метод – метод, при якому несправні вузли чи агрегати заміняються новими або раніше відремонтованими, взятими з оборотного фонду. Переваги: зниження часу простою. Автомобіля в ремонті, який визначається лтше часом заміни агрегата чи вузла.

Білет 15

15. Призначення та зміст робіт що.

Щоденне технічне обслуговування (ЩО) передбачає: • контроль стану автомобіля; • підтримання належного зовнішнього вигляду; • заправлення паливом, мастильним матеріалом та охолодною рідиною. Для автомобілів зі спеціальними кузовами в ЩО входить санітарне оброблення кузова. ЩО виконують після закінчення роботи автомобіля або перед виїздом його на лінію.

46. Вибір способу зберігання автомобілів

Вибір способу зберігання авто залежить від типу ДТЗ, режиму роботи АТП, характеру перевезень, кількості авто в АТП, кліматичної зони, енергетичних можливостей регіону

77. Де виконуються ремонтні роботи; які ремонтні дільниці створюють в атп?

Спочатку ТЗ потрапляє в зону ПР, там виконується ремонт і заміна деталей, котрі не займають великих затрат часу і простою, якщо потрібна заміна або ремонт агрегатів або вузлів, то їх знімають з ТЗ і везуть у відповідний цех. На ТЗ всановлюють аргети чи вузли з оборотного фонду і ТЗ виїжджає на лінію.

Білет 16

1 .Призначення та зміст робіт то-1.

Перше (ТО-1) та друге (ТО-2) технічні обслуговування передбачають такі роботи: • контрольно-діагностичні, • кріпильні, • регулювальні, • мастильні, електротехнічні • інші, спрямовані на запобігання та виявлення несправностей автомобіля, зниження інтенсивності спрацьовування його деталей, економію палива, мастильних матеріалів, зменшення викидів шкідливих речовин в атмосферу, забезпечення безвідмовної роботи автомобіля в межах установлених пробігів.

Періодичність ТО-1 і ТО-2 визначається пробігом автомобіля, що встановлюється залежно від умов його експлуатації. В період обкатування нового автомобіля встановлюють менший пробіг між ТО-1 та ТО-2.

2

Переохолодження двигуна в процесі його роботи призводить до погіршений нію сумішоутворення і посилення конденсації пального, у результаті чого збільшується його витрата і знижується потужність двигуна. Конденсат пального змиває масляну плівку зі стін циліндрів і розріджуючи ет масло в картері, що призводить до різкого наростання зносу деталей двигуна і скоротити термін його служби. Особливо сильно зношують ся деталі при пуску холодних двигунів.

3 У практиці організації технічного обслуговування знаходять застосування такі форми організації ТО: типова, агрегатно-дільнична, комплексна, операційно-постова, агрегатно-зональна й ін.При типовій формі організації виробництва ТО-1 і ТО-2 провадять в повному обсязі у встановлений термін (рис 5.2, а), тобто через 3-4 ТО1, машина проходить ТО2.

Білет 17

1 Перше (ТО-1) та друге (ТО-2) технічні обслуговування передбачають такі роботи: • контрольно-діагностичні, • кріпильні, • регулювальні, • мастильні, електротехнічні • інші, спрямовані на запобігання та виявлення несправностей автомобіля, зниження інтенсивності спрацьовування його деталей, економію палива, мастильних матеріалів, зменшення викидів шкідливих речовин в атмосферу, забезпечення безвідмовної роботи автомобіля в межах установлених пробігів.

Періодичність ТО-1 і ТО-2 визначається пробігом автомобіля, що встановлюється залежно від умов його експлуатації. В період обкатування нового автомобіля встановлюють менший пробіг між ТО-1 та ТО-2.

2 Для полегшення пуску двигуна взимку температура повітря в кінці такту стиску повинна бути 300-330 ° С. Щоб мати таку температуру, при +20 ° С колінчастого валу необхідно повідомити не менше 50 об / хв, при 0 ° С-160 об / хв і при -20 ° С – 300 об / хв. Для підвищення температури повітря в кінці такту стиснення застосовуються електричні свічки розжарювання, проводиться підігрів повітря, засмоктуваного в циліндри, або підігрів двигуна спеціальним пусковим підігрівачем. Процес запалення палива полегшується при застосуванні легкоиспаряющихся палив, що мають цетанове число не нижче 40-45 одиниць.

3 Агрегатно дільнича це загальна форма організації виробництва при якій на виробничий участок покладається виконання всіх робіт по ТО і ремонту одного чи кількох агрегатів авто по всіх видах обслуговування і ремонту по всім автомобілям АТП .

Переваги :в склад посту входять робочі таких спеціальностей і розрядів котрі потрібні для обслуговування закріплених за постом агрегатів.

Недоліки: складність організації виробництва ,складність рівномірно навантаження робочих .

Білет 18

1 Потребу в ремонті автомобіля чи окремих агрегатів визначає його технічний стан під час контрольних оглядів, що проводяться після встановленого для кожного виду ремонтів мінімального міжремонтного пробігу. Положенням про технічне обслуговування і ремонт автомобільного транспорту встановлено два види ремонту автомобілів: поточний і капітальний. Обидва види ремонту можуть виконуватись як для окремих агрегатів, так і для автомобіля в цілому.

Поточний ремонт автомобіля має на меті заміну або ремонт несправних деталей, вузлів і агрегатів. Капітальний ремонт автомобіля (агрегата) полягає в повному розбиранні його на агрегати і вузли, а останніх — на деталі; сортуванні і ремонті або заміні деталей; комплектуванні, складанні і випробуванні агрегатів; складанні та випробуванні автомобілів. Капітальний ремонт повинен забезпечити повне відновлення технічного стану автомобіля.

2 При зозігріванні двигуна гарячою. воду з температурою 85-90 заливають безпосередньо в систему охолодження двигуна . Для цього гаряча вода насосом подається по теплоізольованому трубопроводу до роздаточного пункту і шлангами заправляєть ся в систему охолодження . Потім вода через горловину або нижній патрубок системи охолодження відводиться до зворотнього трубопроводу і далі до джерела тепло надходження .

3 При комплексній формі організації виробництва виконують весь обсяг ТО1 і половину обсягу ТО2. Тут два види обслуговування замінюють на один комплексний. Комплексне обслуговування проводиться з більшою періодичністю, ніж ТО1, але меншою ніж ТО2 . Переваги : зменшення виробничих площ бо ліквідуються пости ТО2 збільшується випуск на лінію бо обслуговується у міжзмінний час . Недоліки : виконання на потоці ( бо прив’язується до ТО1 у різні дні неоднакових оперцій ТО2 перша половина чи друга , порушує спеціалізацію постів за виконавцями робіт і устаткуванням .

Білет 19

1 Призначення зовнішнього догляду – забезпечити зовнішній вигляд автомобіля з урахуванням вимог експлуатації, а також захистити кузов автомобіля від корозії і руйнування.

Зовнішній догляд складається з наступних основних операцій: збирання кузова, миття автомобіля (причепа), обтіркі або обсушки кузова (кабіни вантажного автомобіля), полірування кузова (легкових автомобілів), дезінфекції (санітарних машин та автомобілів, що використовуються для перевезення продуктів), нанесення антикорозійного покриття на тонку частину кузова (легкових автомобілів і автобусів) і підфарбовування кузова. Використовуютиь просте обладнання , щітки , скребки , совки , віники ,серветки , а також пилосос для сухого та волого прибирання .

2 При розігріві двигуна парою ,пара від котельні поступає в зону зберігання автомобілів по трубопроводу . Потім через штуцер в блоці він вводиться в незаповнену систему охолодження при тиску пари 0,03 0,04 МПА . Після деякого прогріву двигуна в систему охолодження заливають воду не припиняючи подачу пари . Коли колінчастий вал двигуна буде легко прокручуватися подачу пари припиняють і запускають двигун за допомогою стартера .

3 Операційно постова форма організацій виробництва це форма прия якій весь обсяг робіт данного виду ТО поділяють на кілька частин , які виконують у різні дні тижня у міжзмінний час. Переваги :скорочення простою спеціалізацією обладнання , механізація виробництва , підвищення продуктивності ,підвищення якості . Недоліки : складність організації виробництва.

Білет 20

1 Розрізняють декілька видів забруднення авто : пилове , жирове , багато шарове ( знизу авто) ,грунтове . Пилове відмивається струями води , жирове видаляється з добавками хім. Засобів стирається щітками , багатошарове (теплою водою , під тиском з мийними засобами ) грунтове гарячою водою .

2 тен гріє цех де стоять авто .

3 Агрегатно зональна форма організації виробництва при якій на виробничий участок покладається виконання всіх робіт по ТО і ремонту одного чи кількох агрегатів авто по всіх видах обслуговування і ремонту по всім автомобілям АТП .

Переваги :в склад посту входять робочі таких спеціальностей і розрядів котрі потрібні для обслуговування закріплених за постом агрегатів.

Недоліки: складність організації виробництва ,складність рівномірно навантаження робочих .