Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metod_5_iv.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
19.12.2018
Размер:
157.18 Кб
Скачать

Порядок виконання роботи

У відповідності до поставленої мети виконання практичної роботи здійснюється на протязі двох періодів: в навчальній аудиторії та самостійної підготовки в бібліотеці, аудиторії або вдома в позаурочний час.

У першому періоді студент повинен виконати послідовно і ґрунтовно наступні етапи роботи:

  1. Вивчити основну термінологію стосовно ліцензування та передачі технологій.

  2. Вияснити які основні цілі продажу ліцензій (визначитись з якою метою буде розроблятись ліцензійний договір).

  3. Ознайомитись з основними формами реалізації технологій на світовому ринку. Для розроблюваного ліцензійного договору на основі представленої інформації сформулювати «Предмет договору».

  4. Вияснити чим відрізняються ліцензії за категорією виданих прав (дати обгрунтування типу обраної ліцензії стосовно оформленої учбової заявки на винахід (корисну модель).

  5. Ознайомитись з основними видами ліцензійних платежів, вияснити в чому їх відмінність. Вибрати тип платежів який буде застосовуватись у розроблюваному ліцензійному договорі.

  6. Ознайомитись із типовим бланком ліцензійного договору.

  7. На основі вибраних позицій пунктів 2-5 заповнити бланк ліцензійного договору.

  8. Ліцензійний договір слід заповняти кульковою ручкою, креслярським шрифтом.

  9. У верхній частині договору слід вказати номер Договору, який відповідає номеру залікової книжки студента.

  10. В полі (прізвище, імя, по батькові фізичної особи) – вказати прізвище, імя, по батькові студента, який оформляє договір.

  11. В полі (повна назва юридичної особи і/ або прізвище, імя та по батькові фізичної особи) – вказати назву учбового закладу та прізвище, імя та по батькові викладача, який проводить практичні заняття.

В пункті «1. Ліцензіар є власником винаходу (винаходів) за патентом (патентами) №_________________, який (які) стосується (стосуються) _____________________________ ______________________________________________________________________________»

вказати назву розробленої учбової заявки на винахід.

  1. Необхідно вказати ««Звітний період» - період діяльності Ліцензіата з виконання умов даного Договору протягом кожних __________ місяців, починаючи з дати набрання чинності цим Договором.»

який звітний період діяльності Ліцензіата (переважно 2-3 місяці).

  1. В пункті 2 «Предмет договору» вказати що є предметом договору (див. п.3).

  2. В розділі 3. «Технічна документація» пункт 3.1. вказати якою мовою, в скількох примірниках та на протязі якого часу передається Ліцензіаром уповноваженому предстанику вся необхідна документація.

  3. В пункті 3.3. даного договору необхідно зазаначити терміни на протязі яких Ліцензіат зобовязується виправити недоліки в документації, якщо такі будуть виявлені.

  4. В розділі 5 «Зобовязання та відповідальність» в пунктах 5.5. та 5.6. зазначаються розміри відшкодувань які повинні бути сплачені при недотриманні умов договору сторонами.

  5. В розділі 6. «Технічна допомога в освоєнні вииробництва «Продукції за ліцензією» визначаються умови відрядження фахівців зі сторони Ліцензіара на підприємство Ліцензіату (через скільки днів відбудеться приїзд фахівців, з якого міста, вага їх багажу, та умови оплати праці).

  6. В розділі 7. «Платежі» вибирається один із варіантів платежів (див. п. 5).

  7. В розділі 8 «Інформація та звітність» визначаються терміни про передачу зведених бухгалтерських даних стосовно обсягу виробництва й реалізації продукції.

  8. В розділі 12 «Розвязання суперечок» вказуються в якому порядку вони можуть бути вирішені.

  9. В розділі 13 «Термін дії договору» вказується на скільки років договір укладається та за яких умов договір може бути розірваний.

  10. В розділі 14 «Інші умови» в якості додатків вважається оформлена заявка на винахід, тому необхідно зазначити на скількох строрінках вона міститься.

  11. Далі в пункті 14.5. зазначити в якому місті укладено договір, в якому році та в скількох примірниках.

  12. В кінці договору повинні міститись юридичні адреси сторін, та підписи осіб, які даний договір уклаи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]