Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
дневник 4курс.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
19.12.2018
Размер:
368.64 Кб
Скачать

I. Характеристика школи

Матеріальна база, пед. кадри, дитячі організації, специфіка даної школи.

II.Навчально-методична робота

  1. Скільки всього відвідано уроків за період педагогічної практики, в т.ч. у свого вчителя та інших вчителів з фаху та інших предметів (у кого і скільки). Ставлення до відвіданих уроків: кращі з них, дати обґрунтування. Скільки уроків відвідано у студентів, у кого, кращі з них, зауваження. Участь в обговоренні відвіданих уроків (вчителів, студентів).

  2. Скільки і на які теми було дано уроків самим студентом; використання дидактичного матеріалу, технічних засобів навчання. Ставлення до своїх уроків; що вдалося, в чому були проблеми; ступінь особистого задоволення власними уроками.

  3. Участь у перевірці зошитів учнів, у проведенні додаткових занять з фаху з невстигаючими учнями, виготовлення наочності.

  4. Знайомство з навчальною програмою, тематичним планом, зауваження. Обробка спеціальної літератури , участь в роботі методичного об'єднання школи, знайомство з методичним кабінетом. Участь у роботі педагогічної ради, нарад при директорів та ін. Знайомство з планом роботи школи.

III.Позакласна робота з предмета

1. Участь у роботі гуртка, проведення шкільних олімпіад зі спеціальності і тематичних предметних вечорів, оформлення методичного кабінету, виготовлення наочних посібників.

2. Відвідування позакласних заходів з предмета інших студентів, вчителів (у кого кращі, ваші зауваження).

Теми залікових заходів з фаху. Ставлення до них: що вдалося, в чому були проблеми, ступінь власного задоволення заходами.

IV.Виховна робота з класом

  1. За яким класом був закріплений, коротка характеристика класу(скільки учнів-хлопчиків, дівчаток, актив класу),успішність і якість знань учнів класу.

  2. Відвідування позакласних виховних заходів інших студентів, вчителів (кращі з них, зауваження, думки обґрунтувати).

  1. Яка проведена виховна робота (скільки і яких справ, індивідуальна робота, ставлення до виховної роботи, що вдалося, які були проблеми, оцінка своєї виховної роботи).

  2. Знайомство зі змістом і формами роботи дитячих організацій (якщо такі діють у школі).

  3. Яка робота проведена з батьками.

V. Висновки

  1. Що дала педпрактика студенту (позитивні сторони).

  2. Які недоліки, на думку студента, були присутні в його професійно-педагогічній підготовці, знань навчального матеріалу, методиці і організації навчальної та виховної роботи. Шлях їх усунення (пропозиції).

  3. Пропозиції стосовно підготовки, організації та проведення практики.

Урок - як основна форма навчальної практики студента Урок - основна форма навчання в школі, йому належить провідна роль у здійсненні загальних завдань навчально-виховного процесу.

Успішне проведення студентом уроків вимагає ретельної підготовки до них, планового та вдумливого вивчення стану і методики навчального предмета в школі; вивчення реальних можливостей учнів даного класу, знайомство з календарним планом учителя і навчальної програми з предмета.