Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Махноносов Д.В.ПРАКТИКА ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНО....doc
Скачиваний:
36
Добавлен:
16.12.2018
Размер:
1.87 Mб
Скачать

4.2. Створення підприємства, його засновницькі документи, статутний капітал

Створення підприємства пов'язано з розробкою засновницьких документів.

Кожна юридична особа повинна здійснювати свою діяльність, виходячи з по­ложень засновницьких документів. їх склад залежить від організаційно-правової форми підприємства. Визначення змісту засновницьких документів - процес відповідальний і складний і вимагає знань фахівців. Це пов'язане з тим, що заснов­ницькі документи визначають майбутню діяльність підприємства.

Статтею 87 Цивільного кодексу України визначається, що для створення юри­дичної особи її учасники (засновники) розробляють установчі документи, які ви­кладаються письмово і підписуються усіма учасниками (засновниками).

Установчими документами господарських товариств є затверджений учасни­ками статут або засновницький договір між учасниками.

Юридична особа, створення однією особою, діє на підставі статуту, затверд­женого цією особою.

Статут: дає повне уявлення про правовий статус підприємства як самостійно­го господарюючого суб'єкта, що має всі ознаки юридичної особи, про його внутрішній механізм управління і самоуправління, режим формування і викори­стання майна, розпорядження коштами та прибутком підприємства.

У статуті товариства вказуються найменування юридичної особи, її місцезна­ходження, адреса, органи управління, їх компетенція, порядок прийняття ними рішень, порядку вступу до товариства та виходу з нього.

Закон України "Про господарські товариства" встановлює додаткові вимоги щодо змісту статуту статтями 31, 51, 65, 76. Наприклад, для AT статут повинен містити відомості про види акцій, їх номінальні вартості, кількості акцій, співвідно­шення їх видів, наслідки невиконання обов'язків по викупу акцій.

Засновницький договір - це документ, який укладається між засновниками підприємства і призначений регулювати відносини між ними щодо управління створеним підприємством, ступеня відповідальності за результати діяльності, участі у розподілі прибутків. Установчий договір підписується після прийняття рішення створити юридичну особу та призначений встановити порядок об'єднання майна засновників, їх підприємницьких здібностей для отримання прибутку.

У засновницькому договорі визначаються зобов'язання учасників створити товариство, порядок їх спільної діяльності щодо його створення, умови передання товариству майна учасників. Закон України "Про господарські товариства" встановлює додаткові вимоги до змісту засновницького договору статтею 76. Ці вимоги стосуються командитного товариства і передбачають визначення в дого­ворі обсягу частини кожного учасника з повною відповідальність тощо.

Після завершення формування змісту та установчого договору їх необхідно затвердити на установчих зборах (у випадку створення підприємств колективної форми власності).

На установчих зборах розглядають:

  • питання створення, форми власності та функціонування підприємства;

  • проекти його назви та вибору юридичної адреси;

  • затверджують склад засновників;

  • терміни розробки установчих документів;

  • організаційні питання (обрання керівника, бухгалтера тощо).

Рішення зборів оформлюють протоколом, який підписують усі засновники. На чергових зборах розглядають і затверджують раніше підготовлені установчі до­кументи. Цей факт підтверджується протоколом зборів засновників.

Суб'єкт господарювання не може функціонувати, не маючи приміщення, ус­таткування, сировини, грошових коштів. Ці цінності підприємство повинне отримати під час його створення від засновників. Вартість отриманих таким видом цінностей складає суму статутного капіталу юридичної особи (стартовий капі­тал). Він складає основу майна підприємства, що забезпечує можливість функціо­нування юридичної особи.

Статутний фонд (капітал) - це зафіксована в засновницьких документах за­гальна вартість матеріальних і нематеріальних цінностей, яка є внеском заснов­ників у капітал підприємства.

Порядок формування і мінімальний розмір статутного капіталу залежить від виду і організаційно-правової форми підприємства. Так для AT його мінімаль­ний розмір не може бути менший 1250 мінімальних заробітних плат, для ТОВ - 100 мінімальних заробітних плат, а для приватного підприємства мінімальний розмір статутного капіталу не регламентується, оскільки володар приватного підприємства відповідає по своїх зобов'язаннях всім своїм майном.

При внесенні засновниками внесків у статутний капітал обов'язково склада­ються відповідні документи (наприклад, акт оцінки).

До моменту реєстрації підприємства кожен з учасників зобов'язаний внести в статутний капітал певну суму грошей або матеріальних цінностей (мінімальний розмір якої встановлюється законодавством - наприклад, при створенні ТОВ - не менше 50 %). Підприємство відкриває в установі банку тимчасовий рахунок, який після реєстрації перетворюється на поточний.

Протягом року всі учасники підприємства зобов'язані внести свої внески в ста­тутний капітал у повному розмірі.

В процесі діяльності підприємства статутний капітал може поповнюватись за рахунок прибутку від господарської діяльності підприємства, додаткових внесків учасників, в т.ч. спонсорів. Внеском в статутний капітал можуть бути всі види майна - будівлі, споруди, устаткування і ін. матеріальні цінності, засоби заснов­ників, всі види майнових прав на користування землею, природними ресурсами, на використання винаходів, "ноу-хау", і інших об'єктів інтелектуальної власності.

Статтею 82 Господарського Кодексу України передбачено, що установчим документом акціонерного товариства, товариства з обмеженою відповідальністю і товариства з додатковою відповідальністю є статут. Установчим документом повного товариства і командитного товариства є засновницький договір.