Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
билеты на право.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
16.12.2018
Размер:
570.88 Кб
Скачать

2) Громадянин Грушин не мав права звертатися до суду, тому що його оштрафували правомірно. Він не мав права працювати без патенту.

3) Суд погодиться з рішенням податкової інспекції про стягнення штрафу, тому що громадянин Грушин не мав права працювати без патенту.

Білет№21

1.Порядок державної реєстрації фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності.

Для проведення державної реєстрації фізична особа, яка має намір стати підприємцем (далі - заявник), повинна подати особисто (надіслати рекомендованим листом з описом вкладення) державному реєстратору за місцем проживання такі документи:

  • заповнену реєстраційну картку на проведення державної реєстрації фізичної особи - підприємця;

  • копію довідки про включення заявника до Державного реєстру фізичних осіб - платників податків та інших обов'язкових платежів;

  • документ, що підтверджує внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації фізичної особи - підприємця.

Якщо документи для проведення державної реєстрації подаються заявником особисто, державному реєстратору додатково пред'являється паспорт.

Дата внесення до Єдиного державного реєстру запису про проведення державної реєстрації фізичної особи - підприємця є датою державної реєстрації фізичної особи - підприємця.

Строк державної реєстрації фізичної особи - підприємця не повинен перевищувати два робочих дні з дати надходження документів для проведення державної реєстрації фізичної особи - підприємця.

Державний реєстратор не пізніше наступного робочого дня з дати державної реєстрації фізичної особи - підприємця зобов'язаний передати відповідним органам статистики, державної податкової служби.

2.Поняття санації та порядок проведення санації під час провадження справ про банкрутство.

Санація-система заходів, що здійснюються під час повадження у справі про банкрутство з метою запобігання визнання боржника банкрутом та його ліквідації, спрямована на оздоровлення фінансово-господарського становища боржника, а також задоволення в повному обсязі або частково вимог кредиторів шляхом кредитування, реструктуризації підприємства, боргів та капіталу та (або) зміну організаційно-правової та виробничої структури боржника.

Рішення про проведення санації боржника приймається госп. судом за клопотанням комітету кредиторів, про що суд виносить ухвалу та призначає керуючого санацією. З дня винесення ухвали про санацію:

- припиняються повноваження керівника боржника(крім випадків, коли керівник боржника призначається керуючим санацією), управління боржником переходить до керуючого санацією;

- припиняються повноваження органів управління боржника – юридичної особи. Органи управління боржника протягом трьох днів з дня прийняття рішення про проведення санації та призначення керуючого зобов’язані передати керуючому документації, печатки, штампи, матеріальні та інші цінності.

- накладається арешт на майно боржника лише в межах проведення санації.

Після прийняття рішення про санацію, керуючий розробляє план санації та передає його на розгляд комітету кредиторів У разі залучення до санації інвесторів, план розробляється за їх участю. План санації має містити заходи по відновленню платоспроможності, порядок та умови виплати боргу боржником або інвестором(якщо він є) кредиторові. Також план санації має передбачить строк відновлення платоспроможності боржника. За 15 днів до закінчення строку проведення санації, а також за підстав дострокового припинення санації, керуючий зобов’язаний надати кредиторам письмовий звіт і повідомити про час і місце проведення зборів. Після розгляду звіту керуючого санацією збори кредиторів, які скликаються не пізніше, ніж за 10 днів після закінчення санації, приймають одне з таких рішень:

- про виконання плану санації, закінчення процедури санації та відновлення платоспроможності боржника.

- про звернення до госп. суду з клопотанням про дострокове припинення процедури санації у зв’язку з відновленням платоспроможності боржника.

- про звернення до госп. суду з метою продовження строку проведення санації.

- про звернення до госп. суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

- про укладення мирової угоди.

Якщо зборами не прийнято жодного рішення або рішення не подано в госп. суд, то протягом 15 днів з дня закінчення санації чи виникнення підстав для її дострокового припинення, госп. суд розглядає питання про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Якщо в установлені строки не проведені розрахунки з кредиторами, то суд визнає боржника банкрутом та відкриває ліквідаційну процедуру.

Визначення: Передаточний (розподільчий) акт (баланс) – це акт, за яким усі майнові права і зобов'язання переходять від банку, що реорганізовується (банків, що реорганізовуються), до новоствореного банку або банку-правонаступника. Передаточний акт складається на основі балансів банків, що реорганізовуються, та містить положення про правонаступництво за зобов'язаннями банків, що реорганізовуються,щодо їх кредиторів і боржників, перелік основних засобів та інших матеріальних цінностей банків.

Дочірнє підприємство – це підприємство, яке перебуває під контролем материнського (холдингового) підприємства.

Збитки – це збитки, які потенційно можуть бути завданні фізичній чи юридичній особі, а також природним ресурсам небезпечним вантажем (небезпечними речовинами та відходами) під час його (їх) перевезення у випадку виникнення непередбаченої небезпечної ситуації, наслідком якої є аварійне забруднення довкілля.

Задача 21

1) Патентуванню підлягає торговельна діяльність, що здійснюється суб'єктами підприємницької діяльності або їх структурними (відокремленими) підрозділами у пунктах продажу товарів. Патентуванню підлягає діяльність з надання побутових послуг, яка здійснюється суб'єктами підприємницької діяльності або їх структурними (відокремленими) підрозділами як в окремих приміщеннях, будівлях, їх частинах, так і за їх межами. Патентуванню підлягають операції з торгівлі готівковими валютними цінностями, які здійснюються суб'єктами підприємницької діяльності або їх структурними (відокремленими) підрозділами у пунктах обміну іноземної валюти. Патентуванню підлягають операції з надання послуг у сфері грального бізнесу, які здійснюються суб'єктами підприємницької діяльності або їх структурними (відокремленими) підрозділами.

2) Патент - документ, що засвідчує авторство на винахід та виключне право на використання його протягом певного строку. Торговий патент - свідоцтво на право займатися торгівлею або промислом. Термін дії торгового патенту на здійснення торговельної діяльності становить 12 календарних місяців.

Термін дії короткотермінового торгового патенту на здійснення торговельної діяльності становить від 1 до 15 днів.

Термін дії торгового патенту на здійснення діяльності з надання побутових послуг становить 12 календарних місяців.

Термін дії торгового патенту на здійснення операцій з надання послуг у сфері грального бізнесу становить 60 календарних місяців.

Вартість патенту на здійснення торговельної діяльності встановлюється органами місцевого самоврядування залежно від місцезнаходження пункту продажу товарів та асортиментного переліку товарів.

Вартість торгового патенту на здійснення діяльності з надання побутових послуг встановлюється органами місцевого самоврядування залежно від

місцезнаходження об'єкта з надання побутових послуг та виду побутових послуг.