Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
86-105.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
08.12.2018
Размер:
588.29 Кб
Скачать

103.Визначити поняття демографічна криза та демографічний вибух

Демографічна криза — глибоке порушення відтворення населення, що загрожує самому його існуванню. Протягом усієї демографічної історії людства аж до кінця XVIII ст. причинами демографічної кризи були часті голодування, епідемії та війни; обумовлений ними високий рівень смертності призводив до скорочення чисельності населення деяких країн і регіонів світу, а інколи й до повного обезлюднення територій.

Світовий "демографічний вибух" Цей загальновживаний термін означає явище прискореного збільшення

кількості землян у XX ст. Власне, в усі часи люди прагнули відтворити

себе у нащадках і піклуватися про них. Наші предки тільки тому й вижили,

що робили це досить успішно.

104. Визнасити поняття рекреаційний комплекс

Рекреаційний комплекс-це сукупність потужних комплексів відпочинку,курортного лікування та туризму. Рекреаційні ресурси — це об'єкти і явища природного і антро­погенного походження, що мають сприятливі для рекреаційної діяльності якісні та кількісні параметри і виступають матеріальною основою для територіальної організації відпочинку, оздоровлення та лікування людей, формування рекреаційних районів (центрів), їх спеціалізації та економічної ефективності.

105 Маталургійний комплекс.

Металургійний комплекс являє собою базову галузь економіки України, яка об'єднує більш ніж 300 підприємств, у тому числі: 14 металургійних комбінатів та заводів, 7 трубних, 10 метизних, 16 коксохімічних, 17 заводів з виробництва вогнетри­вів, 26 гірничорудних підприємств, 3 феросплав­них заводи, 20 заводів кольорової металургії, 35 підприємств вторинної чорної і кольорової мета­лургії. Металургійний комплекс не завжди був лідером в економіці України.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]