Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фінаналіз.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
26.11.2018
Размер:
1 Mб
Скачать

Розділ 11 аналіз прибутковості та рентабельності підприємства

Позитивний фінансовий результат діяльності підприємства характеризується абсолютними і відносними показниками; сумою отриманого прибутку і рівнем рентабельності.

Прибуток – це додаткова вартість, яка утворюється в процесі виробництва понад вартість спожитих виробничих ресурсів і робочої сили. Прибуток – це частина чистого доходу, створеного у процесі виробництва і реалізованого у сфері обігу, який безпосередньо отримують підприємства. Тільки після продажу продукції чистий дохід набуває форми прибутку.

Прибуток формується на мікрорівні, і на нього, як на фінансовий показник роботи підприємства, що відображається в бухгалтерському обліку і офіційній звітності, впливає встановлений державою порядок формування витрат на виробництво продукції (робіт, послуг); обчислення і калькулювання собівартості продукції (робіт, послуг); визначення прибутку і витрат від інших видів діяльності; розрахунок загального (валового) прибутку.

Отже, на формування абсолютного розміру прибутку впливають:

- результати, тобто ефективність фінансово-господарської діяльності підприємства;

- сфера діяльності;

- напрям економічної діяльності;

- установлені законодавством умови обліку фінансових результатів.

Величина прибутку і рівень рентабельності залежать від обсягу операційної, інвестиційної та фінансової діяльності. Показники прибутковості характеризують всі напрями господарювання підприємства.

Отже, для об’єктивної оцінки ефективності роботи підприємства, не достатньо знати лише його абсолютну величину отриманого прибутку. Необхідно володіти інформацією щодо його прибутковості (рентабельності, дохідності), тобто вивчити відносні показники ефективності діяльності.

Усі показники рентабельності можна поділити на чотири основні групи:

1) показники рентабельності щодо реалізації;

2) показники рентабельності щодо активів;

3) показники рентабельності щодо власного капіталу та зобов’язань;

4) показники рентабельності витрат і продукції.

Першої група включає такі показники:

1) Рентабельність за валовим прибутком (маржинальним доходом). Визначаєтья як (відношення валового прибутку (маржинального доходу) до (чистого доходу) і розраховується за формулою

.

де Rвп — рентабельність по валовому прибутку (маржинальному доходу);

ВП(МД) — валовий прибуток (маржинальний дохід);

ЧД(ВР) — чиста виручка від реалізації (чистий дохід);

Показує, скільки гривень (копійок) валового прибутку при падає на 1 грн чистої виручки. Може визначатися й у процентах. Чим вище цей показник, тим краще.

2) Рентабельність за операційним прибутком (ОП) (Rоп). Визначається як відношення суми операційного прибутку до чистого доходу (виручки) від реалізації і розраховується за формулою

.

Показує, скільки гривень (копійок) операційного прибутку припадає на 1 грн чистого доходу (виручки). Може визначатися й у процентах. Чим вище цей показник, тим краще.

3) Рентабельність за чистим прибутком (RЧП). Визначається як відношення суми чистого прибутку (ЧП) до чистого доходу (виручки) від реалізації і розраховується за формулою

Ці показники називають також показниками рентабельності реалізованої продукції за валовим, операційним і чистим прибутками або показниками рентабельності реалізованої продукції.

Друга група включає такі показники:

1) Рентабельність активів (RА). Визначають як відношення чистого прибутку до середньої величини активів підприємства (А) і розраховується за формулою

Показує, скільки чистого прибутку припадає на 1 грн вкладених активів (інвестицій). Може визначатися у процентах. Цей показник називається також рентабельністю інвестицій (RОЕ).

2) Термін окупності активів (інвестицій) (ТОА(І)). Визначається відношенням 100 % до рентабельності активів, вираженої у процентах і розраховується за формулою

де RА% — рентабельність активів виражена у процентах.

Показує, за який період будуть компенсовані чистим прибутком інвестовані в активи кошти, тобто за який термін окупляться всі активи підприємства, враховуючи досягнутий їх рівень рентабельності за аналізований період.

3) Рентабельність необоротних активів (RНА). Визначається як відношення чистого прибутку до середньої величини необоротних активів (НА) і розраховується за формулою

.

Характеризує величину чистого прибутку, що припадає на кожну гривню необоротних активів. Може розраховуватися у процентах. Зростання є позитивним результатом.

4) Термін окупності необоротних активів (ТОНА). Визначається як відношення 100 % до рентабельності необоротних активів у процентах (% RНА) і розраховується за формулою

.

5) Рентабельність оборотних активів в RОА. Визначається як відношення чистого прибутку до середньої величини оборотних активів (ОА) і розраховується за формулою

6) Термін окупності оборотних активів (ТООА). Визначається як відношення 100 % до рентабельності оборотних активів у процентах (% RОА):

7) Рентабельність виробничих фондів. Визначається як відношення валового або чистого прибутку до середньої величини виробничих фондів (ВФ) і розраховується за формулою

Показує величину валового (чистого) прибутку, що припадає на кожну гривню виробничих ресурсів (фондів) підприємства.

Третя група включає такі показники:

1) Рентабельність власного капіталу (RВК). Визначається як відношення чистого прибутку і розраховується за формулою

.

2) Термін окупності власного капіталу (ТОВК). Визначається як відношення 100 % до рентабельності власного капіталу, виражену у процентах (RВК):

.

3) Рентабельність позикового капіталу (RПК). Визначається як відношення чистого прибутку до середньої величини позикового капіталу (ПК) і розраховується за формулою

.

4) Термін окупності позикового капіталу (ТОПК). Визначається як відношення 100 % до рентабельності позикового капіталу, у процентах (% RПК):

.

5) Рентабельність діяльності підприємства (RД). Визначається як відношення прибутку від звичайної діяльності (ПЗД) до середньої величини власного та позикового капіталу або суми всіх активів (валюти балансу) і розраховується за формулою:

або

Визначає, який прибуток одержало підприємство на 1 грн капіталу, тобто характеризує ефективність використаних ресурсів підприємства.

Четверта група включає такі показники:

1) Рентабельність операційних витрат (RОВ). Визначається як відношення прибутку від операційної діяльності (ПОД) до величини операційних витрат (ОВ) і розраховується за формулою

Характеризує прибутковість операційних витрат. Показує, скільки прибутку припадає на 1 грн понесених операційних витрат, тобто вигідність для підприємства виробництва продукції, виконання робіт, надання послуг, продажу товарів, понесених інших витрат операційної діяльності та являє собою витратний показник рентабельності.

2) Рентабельність продукції за валовим прибутком (RПВП). Визначається як відношення валового прибутку (ВП) до собівартості реалізованої продукції (СРП) і розраховується за формулою:

.

Показує, скільки прибутку припадає на 1 грн собівартості реалізованої продукції. Характеризує прибутковість (вигідність) виробництва продукції, виконання, надання послуг або продажу товарів.

3) Рентабельність витрат діяльності (КВЗД). Визначається як відношення загального прибутку від звичайної діяльності (ПЗД) до всіх витрат від звичайної діяльності (ВЗД):

.

Характеризує витратну рентабельність, показує, скільки прибутку припадає на кожну гривню всіх понесених за звітний період витрат.

Другорядними показниками виступатимуть:

4) Коефіцієнти адміністративних витрат (КАВ). Визначається як відношення адміністративних витрат до собівартості реалізованої продукції і визначається за формулою.

.

5) Коефіцієнт витрат на збут (Квзб). Він визначається як відношення витрат на збут до собівартості реалізованої продукції і розраховуються за формулою:

.

Ці коефіцієнти застосовуються на підприємстві для ціноутворення.

6) Рентабельність окремих видів продукції (RОВП). Визначається як відношення різниці між ціною і собівартістю одиниці реалізованої продукції до собівартості одиниці реалізованої продукції і визначається за формулою

де Ц – ціна одиниці продукції;

С – собівартість одиниці реалізованої продукції.

Показує, скільки прибутку припадає на 1 грн. собівартості реалізованої продукції.

Показники рентабельності щодо реалізації Вижницького держспецлісгоспу АПК подані в таблиці 11.1.

Таблиця 11.1

Аналіз показників рентабельності щодо реалізації Вижницького держспецлісгоспу АПК за 2008-2009 роки

Показник

За 2008 р.

За 2009 р.

Відхилення

Рентабельність за валовим прибутком, %

13,4

15,3

1,9

Рентабельність за операційним прибутком, %

1,1

1,1

0

Рентабельність за чистим прибутком, %

0,8

0,04

-0,76

Рентабельність за валовим прибутком у 2009 році збільшилася на 1,9%. Це означає, що у 2008 році валовий прибуток становив 13,4% від виручки, а у 2004 році – 15,3%. Така ситуація зумовлена збільшенням валового прибутку та зменшенням виручки. До збільшення валового прибутку призвело скорочення собівартості продукції (4790 – у 2008 році, 4541 – у 2009 році). Рентабельність за операційним прибутком не змінилася і становить 1,1% як у 2008, так і у 2009 роках. Тобто, частка операційного прибутку у виручці залишилася та ж сама. Рентабельність за чистим прибутком скоротилася на 0,76%. Це пояснюється значним скороченням суми чистого прибутку (46 тис. грн. – 2008 р., 2 тис. грн. – 2009 р.). Скорочення чистого прибутку зумовило збільшення адміністративних витрат, матеріальних витрат та інших операційних витрат.

Аналіз показників рентабельності щодо активів Вижницького держспецлісгоспу АПК подано в таблиці 11.2.

Таблиця 11.2

Аналіз показників рентабельності щодо активів Вижницького держспецлісгоспу АПК за 2008-2009 роки

Показник

За 2008 р.

За 2009 р.

Відхилення

Рентабельність активів, %

2,6

0,1

-2,5

Термін окупності активів, дні

39

1000

961

Рентабельність необоротних активів, %

6,8

0,3

-6,5

Термін окупності необоротних активів, дні

15

333

318

Рентабельність оборотних активів, %

4,2

0,1

-4,1

Термін окупності оборотних активів, дні

24

1000

976

Рентабельність активів у 2009 році скоротилася на 2,5% порівняно із 2008 роком. Це означає, що сума чистого прибутку, яка інвестується в активи скоротилася. До цього призвело скорочення суми чистого прибутку. В свою чергу, термін окупності активів зріс з 39 днів до 1000 днів. Тобто, період компенсації чистим прибутком інвестовані в активи кошти збільшився на 961 днів. Рентабельність необоротних активів теж скоротилася. У 2008 році вона становила 6,8%, а у 2009 році – лише 0,3%. Це пояснюється значним скороченням чистого прибутку. В свою чергу, термін окупності необоротних активів збільшився з 15 днів до 333 днів. Рентабельність оборотних активів знизилася. І становить 4,2% у 2008 році та 0,1% у 2009 році. Тобто, скоротилася на 4,1%. Цим самим, термін окупності оборотних активів збільшився на 976 днів.

Показники рентабельності щодо власного капіталу і зобов’язань Вижницького держспецлісгоспу АПК подано в таблиці 11.3.

Таблиця 11.3

Показники рентабельності щодо власного капіталу і зобов’язань Вижницького держспецлісгоспу АПК за 2008-2009 роки

Показник

За 2008 р.

За 2009 р.

Відхилення

Рентабельність власного капіталу, %

21,7

1,0

-20,7

Термін окупності власного капіталу, дні

5

100

95

Рентабельність позикового капіталу, %

2,9

0,1

-2,8

Термін окупності позикового капіталу, дні

34

1000

966

Рентабельність діяльності підприємства, %

2,6

0,1

-2,5

З даних таблиці видно, що рентабельність власного капіталу у 2009 році знизилася порівняно із 2008 роком на 20,7%. Це пояснюється значним зменшенням суми чистого прибутку. В свою чергу, термін окупності власного капіталу зріс з 5 днів до 100 днів. Рентабельність позикового капіталу теж знизилася на 2,8%. До цього призвело зменшення суми чистого прибутку та збільшення позикових коштів. Термін окупності позикового капіталу зріс на 966 днів. Це означає, що у 2008 році позикові кошти за рахунок чистого прибутку покриються за 34 дні, а у 2009 році – за 1000 днів. Рентабельність діяльності підприємства скоротилася на 2,5%. Тобто, у 2008 році з однієї грн. капіталу підприємство отримує 2,6 коп. прибутку, а у 2009 році лише 0,1 коп.

Показники рентабельності витрат і продукції Вижницького держспецлісгоспу АПК подано в таблиці 11.4.

Таблиця 11.4

Аналіз показників рентабельності витрат і продукції Вижницького держспецлісгоспу АПК за 2008-2009 роки

Показник

За 2008 р.

За 2009 р.

Відхилення

Рентабельність операційних витрат, %

1,0

1,0

0

Рентабельність продукції за валовим прибутком, %

15,5

18,1

2,6

Рентабельність витрат діяльності, %

0,8

0,04

-0,76

Коефіцієнт адміністративних витрат

0,126

0,141

0,015

Коефіцієнт витрат на збут

0,065

0,036

-0,029

Рентабельність операційних витрат не змінилася, і становить 1% як у 2008, як у 2009 роках. Рентабельність продукції за валовим прибутком у 2009 році збільшилася на 2,6%. Це означає, що у 2008 році на 1 грн. собівартості продукції припадає 15,5 коп. валового прибутку, а у 2009 році – 18,1 коп. Таку зміну спричинило збільшення суми валового прибутку та скорочення собівартості продукції у 2009 році. Рентабельність витрат діяльності скоротилася з 0,8% у 2008 році до 0,04% у 2009 році. Це пояснюється скороченням прибутку від звичайної діяльності та збільшенням витрат від звичайної діяльності (адміністративних, інших операційних, інших витрат). Коефіцієнт адміністративних витрат у 2009 році збільшився на 0,015. Це зумовлено збільшенням суми адміністративних витрат та скороченням собівартості продукції. Коефіцієнт витрат на збут скоротився з 0,065 до 0,036. Це пояснюється скороченням суми витрат на збут.

Таким чином, рентабельність роботи підприємства знизилася у 2009 році порівняно із 2008 роком. Підприємству необхідно контролювати за використанням як оборотних, так і необоротних засобів з метою підвищення їх ефективності та прибутковості підприємства.

РОЗІЛ 12

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]