Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
35МаркетингМВ_ЗС_11МГ.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
165.38 Кб
Скачать

Тема 21. Інтерактивний маркетинг

Роль інтерактивного маркетингу. Інтернет – ефективний інструмент сучасного маркетингу. Інформаційний маркетинг. Інтернет-досліження. Інтерактивне виробництво товару чи послуги. Інтернет – комунікації.

Реклама в Інтернет. Таргетинг. Тракінг. Формування цільової аудиторії в Інтернет. Види Інтернет-реклами.

Інтернет ЗМІ в системі маркетингових комунікацій. Формування суспільної думки в мережі Інтернет.

Інструменти просування товарів та послуг в Інтернет. Direct-mail. Інтерактивні конференції. E-mail маркетинг. Вірусний та партизанський маркетинг в Інтернет. Маркетинг Інтернет-товариств. Маркетингові ігри.

Event – маркетинг в системі інтерактивного маркетингу. Поняття події та види подій в Event – маркетингу. Управління іміджем бренду як провідне питання Event – маркетингу. Механізми реалізації успішної події.

Український та світовий ринок Інтернет-комунікацій. Оцінка ефективності заходів інтерактивного маркетингу.

Тема 22. Індивідуальний маркетинг

Поняття індивідуального маркетингу. Принципи індивідуального маркетингу. Ідентифікація. Інтерактивність. Диференціація. Персоналізація. Кастомізація.

Стабільна клієнтська база як основа індивідуального маркетингу. Клієнтська лояльність. Управління клієнтською лояльністю. Вплив клієнтів на темпи зростання компанії.

Відносини із споживачем. Маркетинг, орієнтований на споживача. Оцінка задоволеності споживачів. Задоволення потреб клієнта. Додаткова споживча цінність.

Новітні технології персоналізації. Технології індивідуального маркетингу. Вдосконалення індивідуального маркетингу.

Політичний маркетинг як різновид індивідуального маркетингу.

Тема 23. Глобальний маркетинг

Поняття глобального маркетингу. Мотиви та етапи виходу підприємства на глобальний ринок. Організаційні форми та стратегія поведінки підприємства на міжнародних ринках.

Середовище глобального маркетингу. Національні та міжнародні ринки. Світове господарство: міжнародний рух факторів виробництва. Фактори, що діють у міжнародному маркетингу. Методи регулювання міжнародної торгівлі.

Глобальні маркетингові дослідження. Характеристика та класифікація міжнародних ринків. Підходи до вибору зарубіжних ринків. Сегментація закордонного ринку, її необхідність і види. Оцінка можливостей підприємства на міжнародних ринках.

Глобальна товарна політика і стратегія. Міжнародна дистрибуція продукції. Глобальні маркетингові комунікації. Управління глобальним маркетингом.

Тема 24. Територіальний маркетинг

Сутність та різновиди територіального маркетингу. Суб’єкти маркетингу територій, їх цілі та інтереси. Інструменти маркетингу територій. Стратегії маркетингу територій.

Маркетинг держави: імідж та символіка; історія країни; конкурентоспроможність країни; країни та бренди; структура та маркетинг інтелектуального капіталу держави.

Маркетинг регіону: специфіка маркетингу регіону; позиціонування, оцінка конкурентоспроможності та маркетингові стратегії регіонів; комунікації в маркетингу регіонів; організація регіонального маркетингу; міжрегіональний маркетинг.

Маркетинг міста: роль міст та особливості міського маркетингу; аргументи та стратегії маркетингу міст; маркетингові комунікації та місто; програма просування міста.