Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОПЗ т.7з.2 МР.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
118.27 Кб
Скачать

Друге навчальне питання

Планування та організація харчування особового складу на пункті прийому і в підрозділах.

Згідно з вимогами норм табелізації (Наказ ЗМО-НТ 1985р. №024) військові частини і з'єднання забезпечуються технічними засобами та майном продовольчої служби, на мирний і воєнний час окремо.

У цих нормах визначено найменування техніки та майна, куди юно виділяється, кому передбачено і його кількість на воєнний та мирний час.

Як правило, технічні засоби продовольчої служби, які надійшли у військову частину, з'єднання для довгострокового зберігання, підлягають консервації, технічному обслуговувані та постановці на зберігання на термін більше одного року.

Порядок постановки на довгострокове зберігання, проведення технічних оглядів, переконсервація техніки будуть вивчатися окремо.

Для контролю за якісним станом, комплектністю та підтриманням техніки у готовності до використання за призначенням проводяться огляди і опробування. При оглядах перевіряють:

фактичну наявність техніки її відповідність обліковим даним;

технічний стан, категорію, якість консервації;

стан упаковки, тари, зовнішньої поверхні; наявність і стан пломб.

Технічні засоби продовольчої служби призначені для виконання різних за характером завдань по забезпеченню військ продовольством, гарячою їжею, Водою, хлібом, переробки продовольчої сировини і утримуються у військовій та оперативній ланках.

У період відмобілізування та приведення військ у бойову готовність одним із найважливіших питань бойової і мобілізаційної готовності служби є підготовка наявних технічних засобів до використання за призначенням.

Робота по їх підготовці до застосування визначена графіком роз консервації, який є складовою плану продовольчого забезпечення.

Зміст розрахунку розконсервації і приведення техніки продовольчої служби у готовність до використання такий:

1.Найменування техніки, вид консервації, відповідальні особи чи підрозділи.

2.Потрібно людино-годин на розконсервацію

а) усього одиниць, що підлягає розконсервації:

на першому етапі - для виконання робіт - на одиницю техніки - усього люд/год;

на другому етапі - для виконання робіт - на одиницю техніки - усього люд/год.

3.Ступені бойової готовності.

4.Виділяється особового складу:

- звідки

- кількість

- час виділення

5.Графік виконання робіт

- час розконсервації від "Ч" у годинах

- астрономічний час у годинах.

6.Розконсервацію і приведення техніки у готовність до використання закінчити: до

- кухонь причіпних, одиниць __ , до __

- кухонь автомобільних, одиниць __ , до __

- термосів, одиниць __ , до __

У.Для виконання робіт потрібно витратити матеріалів:

- ганчір'я __ кг, бензин, керосин, розчинники __ кг

- миючих засобів "Вільва" "Посудомой" ____ кг.

Технічні засоби продовольчої служби проходять дві стадії (етапи) підготовки:

перша - зняття із довгостроковою зберігання і підготовка їх до переміщення - своїм ходом або причіпним варіантом (буксирний).

Техніка знімається з колодок, перевіряється наявність габаритів, електропроводки, номерних (розпізнавальних) знаків, стан коліс, підвісок, ресор, електроосвітлення, світломаскувальних пристроїв.

На техніці, що рухається самостійно: приводяться до дії акумуляторні батареї, перевіряється рівень масла у двигуні, заповнення охолоджувальної системи водою або тосолом (антифризом), наявність пального у баках; стан рульового механізму, гальм, пристроїв щеплення та інше.

друга - у районі відмобілізування, коли технічні засоби розподілені між довольчими підрозділами.

Селами і засобами господарських відділень батальйонів, дивізіонів, господарських взводів полку, обмз, комендантської роти проводиться повна розконсервація матеріальної частини, змонтованої на шасі (переносна) яка призначена для приготування їжі, транспортування продовольства і води, виникання хліба та приготування вихідної сировини для нього.

Після розконсервації кожна одиниця технічних засобів підлягає обов'язковому випробуванню з метою визначення її придатності до експлуатації.