Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Л 7-1 ОРЗ..doc
Скачиваний:
39
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
138.24 Кб
Скачать

Прасування

У механізованих пральнях 90-95% усієї білизни зразу після віджимання надходить на прасування. Обладнання, яке використовується для цього дозволяє отримати якісне сушіння з вмістом вологи у білизні 40-45% від його ваги.

Пряму білизну прасують на каландрах і вакуум-котках, а натільне і фасонну – прасувальних пресах різних типів. Температура прасування досягає 135-1500С. Якість прасування і продуктивність прасувального обладнання залежить від вологості білизни, температури робочої поверхні обладнання і його завантаження білизною, а також від чистоти чохлів прижимних валків, котків та плит.

Випрасування закінчено, ця білизна перераховується, упаковується і здається на склад для зберігання і видачі замовнику.

На великих підприємствах перевірку відповідності випрасуваної білизни кількості, зазначений у накладній, а також збирання білизни з різних потоків виділяють у окрему операцію, яку називають комплектуванням.

Зберігання і видача чистої білизни

З надходженням білизни на склад перевіряється якість її обробки, відповідність кількості, зазначеній у накладній і відповідність тавра нанесеного на білизну № військової частини. Білизна зберігається на 2-3 ярусних стелажах. Видача білизни замовнику здійснюється поштучно, при цьому замовник по тавру пересвідчує про належність білизни військової частині.

завершальна частина

На цьому занятті Ви ознайомились з загальними положеннями щодо організації лазнево-прального обслуговування особового складу військової частини. Завдяки правильній організації лазнево-прального обслуговування особового складу військової частини досягається подовження строків носіння та експлуатації речового майна та створюються нормальні побутові умови для військовослужбовців. Цьому сприяють правильна експлуатація, своєчасне обслуговування об’єктів служби та правильна організація ЛПО о/с.

Усі ці заходи дозволяють значно покращувати зовнішній вигляд віськовослужбовців, побутові умови, що в кінці впливає на стан бойової готовності частини.

З матеріалу лекції Ви зрозуміли, що процес лазнево-прального обслуговування особового складу військової частини є клопітка і відповідальна справа, без якої не може існувати взагалі увесь процес забезпечення військ, тому на Вас, як майбутніх керівників служби, буде покладена досить відповідальна справа – створення нормальних побутових умов військовослужбовців, до якої треба готуватись уже зараз, під час навчання.

У військовій частині створено в необхідній і достатній кількості умови для реалізації вимог щодо лазнево-прального обслуговування особового складу. Наявні у військових частинах лазні та розроблений комплекс заходів щодо організації проведення лазнево-прального обслуговування в повній мірі забезпечують виконання вимог щодо створення нормальних побутових умов для особового складу частин, а це в свою чергу забезпечує нормальні умови для проведення бойової підготовки і як наслідок до підтримання бойової готовності ЗСУ на належному рівні.

Викладач кафедри тилового забезпечення

підполковник Покрасьон М.М.

17

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]