Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
T_Osobistist_v_sist.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
104.96 Кб
Скачать
        1. Обумовленність типу поведінки людини на роботі

Поведінка – сукупність взаємопов”язаних дій, що здійснює людина заради досягнення поставлених цілей. Ці дії обумовлені як внутрішніми якостями людини (особливостями організму, психологією, розумом), так і зовнішнім оточенням.

Як свідчить практика, існує три типи поведінки людей на роботі: незалежний, нейтральний і залежний.

Незалежний тип поведінки притаманий лідерам і має прояв у їх прагненні підкорити інших своїй волі, затвердити і нав”язати власну думку,бути завжди і всюди першими. Іноді та незалежна поведінка може перетворюватись в агресивну. В окремих випадках це може допомогти досягти мети, але народжує конфлікти.Н

Нейтрально тримають себе також люди, які мають незалежний характер, але не бажають не тільки підкорятись, але і підкоряти собі інших.

Залежний тип поведінки притаманний або ледащим слабохарактерним особистостям, або тим, хто добре розуміє власні недоліки і тому прагне підкорятися. Така поведінка не дозволяє досягти особистих цілей, але забезпечує спокійне життя.

Кожен з цих типів поведінки обумовленний ступенем усвідомлення його необхідності, внутрішніми мотивами і вольовими зусиллями людини.

Різні співвідношення цих обставин приводять до того, що для одних людей необхідність певного типу поведінки є вимушеною (примусовою), зовні нав”язаною, що обумовлено як нерозумінням його важливості, необхідності, мотивів, так і відсутністю віідповідних навичок і звичок. В цих умовах необхідність керівництва або підкорення (підлеглості) сприймається як насилля над особистістю, зазіханням на свободу, викликає внутрішній протест, а іноді і озлоблення.

Для інших керівництво і підлеглість внутрішнє бажані, надають певне задоволення. У керівників це обумовлено можливістю виявити себе, продемонструвати власну владу, отримати насолоду від цього почуття. Підлеглі звільняються від необхідності мислити, приймати самостійні рішення, тобто також отримують свого роду свободу.

Але і тут найактивніше керівництво і найсумлініша підлеглість не принесуть значного ефекту, а навпаки, будуть мати несприятливі наслідки з причини орієнтації не на виконання поставлених задач, а на досячгнення комфортного стану (на цьому у свій час зіграв Гітлер звільнивши своїх солдат від “хімери”, так званої совісті).

Нарешті, для трет”їх керівництво і підлеглість являють собою усвідомлену необхідність, в тому числі таку, яка виходить і із почуття обов”язку. В уьому випадку вони носять дійсно активний, творчий характер, ефективні, результативні.

Основні поняття

Поведінка – це сукукпність взаємопов”язаних дій, які здійснюють длля досягнення поставлених цілей або у відповіді на дії інших. Поведінка буває: незалежною, підлеглою і нейтральною. Це обумовлено: примушенням; внутрішнім бажанням; розумінням необхідності.

7

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]