Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
101386.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.11.2018
Размер:
176.89 Кб
Скачать

Розділ іі. Організація обліку на підприємстві

2.1 Загальна характеристика підприємства

Створення та діяльність Товариства з обмеженою відповідальністю "Злагода" (надалі іменується мною як Товариство) здійснюється відповідно до Конституції України і Законів України "Про селянське (фермерське) господарство","Про підприємництво", "Про власність" та інших актів України.

Найменування:

Повне: Товариство з обмеженою відповідальністю "Злагода"

Скорочене: ТзОВ "Злагода"

Товариство є юридичною особою за Законодавством України, має відокремлене майно, може від свого імені набувати майнових та особистих не майнових прав; може бути позивачем і відповідачем у суді, а також в арбітражному та третейських судах; має свою печатку, може відкривати розрахунковий та інші, в тому числі валютні рахунки в банківських установах; може мати свій фірмовий товарний знак; та інші реквізити.

Місцезнаходження - с. Рукшин, Хотинського р-ну, Чернівецької обл.

На протязі 200б - 2007 років в користуванні товаристві було 980 га землі під ріллю, в 2008 році 627 га.

Майно Товариства та обігові кошти, а також матеріальні цінності, вартість яких відображається в самостійному балансі і належить Товариству на правах приватної власності, або знаходиться у володінні і користуванні становлять його основний фонд.

ТзОВ "Злагода" володіє, користується, розпоряджається майном на розсуд голови Товариства, вчиняючи щодо нього будь-які дії, які не суперечать чинному Законодавству та цьому статуту.

Для здійснення статутної діяльності Товариство володіє, користується земельною ділянкою, права і обов'язки щодо якої регулюються чинним Законодавством України та укладеними договорами чи угодами з органами влади, фізичними та юридичними особами. Темою написання курсової роботи є основні засоби, склад яких подано в Табл.2.1.

Таблиця 2.1.

Склад і структура основних засобів підприємства в 2008р.

Групи основних засобів

Вартість основних фондів, тис. грн.

Структура основних фондів, %

На початок року

На кінець року

На початок року

На кінець року

Будинки, споруди та передавальні пристрої

7675,0

7672,7

47,1

47,8

Машини та обладнання

6864,3

6627,0

42,1

41,3

Транспортні засоби

243,0

220,4

1,5

1,4

Інструменти, прилади, інвентар (меблі)

1435,6

1420,7

8,8

8,8

Малоцінні необоротні матеріальні активи

93,7

123,6

0,6

0,8

Разом

16311,6

16064,4

100,0

100,0

Основними узагальнюючими показниками діяльності Товариства є прибуток. Прибуток утворюється з надходжень від господарської діяльності після покриття матеріальних і прирівняльних до них витрат на оплату праці. З балансового прибутку сплачуючи проценти по кредиторам банку, а також сплачуються до бюджету передбачені Законодавством України податки та інші платежі. Чистий прибуток, одержаний після зазначених розрахунків, належить голові Товариство.

Товариство здійснює оперативний і бухгалтерський облік результатів діяльності, веде статистичну звітність і надає її встановленому органом державної статистики у відповідні структури.

Контроль за окремими сторонами діяльності Товариства здійснюють - державна податкова інспекція, державні органи, на які накладено нагляд за безпекою виробництва та праці, протипожежною, екологічною безпекою, інші органи відповідно до чинного Законодавства України.

Питання охорони праці працівників Товариства регулюються Законом України "Про охорону праці", Кодексом законів про працю та іншими нормативними актами.

Умови трудових договорів, угод, контрактів повинні передбачати гарантії громадян по охороні праці.

Голова Товариства зобов'язаний створити на всіх робочих місцях безпечні умови, відповідно до вимог нормативних актів, здійснювати постійний контроль за додержанням працівниками технологічних процесів, правил [51,c.12-13].

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]