Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
101386.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.11.2018
Размер:
176.89 Кб
Скачать

Висновки та пропозиції

Отже згідно Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 7 об’єктом амортизації є вартість основних фондів (окрім вартості землі та незавершених капітальних інвестицій). Нарахування амортизації здійснюється протягом строку корисного використання (експлуатації) об’єкта, який встановлюється підприємством при визнанні цього об’єкту активом (при зарахуванні на баланс),і призупиняється на період його реконструкції, модернізації, добудови, дообладнання та консервації.

На даному підприємстві нарахування амортизації основних фондів нараховується із застосуванням прямолінійного методу, за яким річна сума амортизації визначається діленням вартості, яка амортизується на строк корисного використання об’єкта основних фондів. Місячна сума амортизації при застосуванні прямолінійного методу визначається діленням річної суми амортизації на 12.

Протягом року в структурі основних фондів відбулися незначні зміни: на 0,7 % зросла частка будинків, споруд та передавальних пристроїв, на 0,2% зросла частка малоцінних необоротних активів, в той час як частка машин, обладнання та транспортних засобів зменшились відповідно - на 0,8 і 0,1%.

Без людей не має організації на підприємстві. Без потрібних людей ні одна організація не зможе досягти своїх цілей або просто вижити, тому управління трудовими ресурсами є одним із важливих аспектів теорії і практики управління. При визначенні цілей діяльності своєї організації керівник повинен також визначити необхідні для їх досягнення ресурси. На жаль, часто планування людських ресурсів ведеться на неналежному рівні.

Щоб мати на підприємстві кваліфіковані кадри повинні здійснюватися систематичне навчання і підготовку працівників, допомагаючи повному розкриттю їх можливостей.

Важливо, щоб на підприємстві працювали професійні кадри, які знають своє завдання. Для того, щоб не просто "виживати" або "існувати" на ринку, але й процвітати.

"Найкращий керівник той, в якого достатньо здорового глузду, щоб підібрати потрібних людей для виконання того, що йому потрібно, достатньо стриманості, щоб на цей час не втручатися у їхні справи". (Дж. Страуб).

Інформацію про видатки і доходи підприємства, який податок сплачує держава, а скільки залишається їм особисто надає бухгалтерський облік. Він будується в межах підприємства і його завдання - забезпечити фінансовою інформацією діюче підприємство. Тому, в умілих руках, правильно та грамотно побудований бухгалтерський облік є передумовою ефективного функціонування підприємства, адже даними про стан підприємства та про окремі господарські операції є саме бухгалтерська документація та звітність.

Ось чому важливо, щоб не тільки бухгалтер, але й менеджери всіх рівнів уміли "читати" бухгалтерські документи та звіти, "розуміти" їх мову.

Отже, для того, щоб забезпечити ефективну діяльність досліджуваного сільськогосподарського підприємства, забезпечити повний облік основних засобів та їх вибуття, високий рівень роботи професіоналів і в подальшому збільшувати прибуток підприємства необхідно: сформувати систему управління трудовим персоналом, проводити правильний підбір та розстановку кадрів, реально планувати обсяги робіт та щомісячно оцінювати результати діяльності і відразу усувати недоліки.

Тільки людські ресурси можуть виробляти економічні результати. Всі інші ресурси підпорядковуються законам механіки. їх можна краще використовувати, проте їх вихід ніколи не буде більшим, ніж сума входів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]