Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Образец курсовой работы.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
09.11.2018
Размер:
314.88 Кб
Скачать

Розділ 4 порядок подання контрольної (курсової) роботи

Роботи, виконані згідно з цими методичними рекомендаціями, студенти подають відповідно в кабінет заочного відділення, де їх реєструють у відповідному журналі й під особистий підпис передають викладачеві з конкретної дисципліни. Контрольні (курсові) роботи подають згідно з графіком, встановленим навчальним відділом ПВНЗ “Запорізький комерційний технікум”, але не пізніше першого тижня сесії, в якій передбачено ці роботи.

Студента, який не подав контрольної (курсової) роботи чи подав роботу пізніше зазначених вище строків, не допускають до семестрового екзамену з певної дисципліни або вважають таким, котрий не виконав навчального плану з конкретної дисципліни і тому не має права на отримання заліку (тобто в заліково-екзаменаційній відомості буде проставлено “не зараховано”), внаслідок чого виникає академічна заборгованість студента, яку він має ліквідувати в порядку і терміни, встановлені чинним у ПВНЗ “Запорізький комерційний технікум” „Положенням про порядок ліквідації академічної заборгованості та компенсації викликаних цим додаткових витрат”.

Кожна контрольна (курсова) робота, зареєстрована у відповідному журналі, підлягає перевірці, а курсова робота ще й рецензуванню викладачем, результати якої оформлюються у вигляді рецензії на курсову роботу.

Незараховану контрольну (курсову) роботу повертають студентові на доопрацювання, про що роблять відповідну позначку в журналі реєстрації контрольних (курсових) робіт. Студент повинен повторно виконати той самий варіант завдань або тему, враховуючи зауваження викладача (рецензента), і нову контрольну (курсову) роботу подати до заочного відділення. При цьому слід зважати на правила, викладені в другому абзаці цього розділу (про подання роботи до заочного відділення пізніше зазначених строків).

Розділ 5 критерії оцінювання контрольної (курсової) роботи

Результати виконання контрольних робіт оцінюють за двобальною шкалою (“зараховано”, “не зараховано”). У межах шкали “зараховано” можлива диференціація на “відмінно”, “добре”, “задовільно”, але в заліково-екзаменаційну відомість виставляється загальна оцінка “зараховано”. Результати виконання курсових робіт оцінюють за чотирьохбальною шкалою (“відмінно”, “добре”, “задовільно”, “незадовільно”).

Контрольні (курсові) роботи оцінюють на основі таких вимог:

– “відмінно” – за бездоганно виконану контрольну (курсову) роботу, тобто студент виявив всебічні, систематичні та глибокі знання програмного матеріалу з конкретної теми (проблеми, питання), вміння вільно виконувати завдання, освоїв основну навчальну та нормативну літературу, ознайомився з додатковою літературою, наводить власні міркування, робить узагальнюючі висновки, використовує знання з інших (суміжних) навчальних дисциплін, вміє пов’язати освоєний програмний матеріал з реальною ситуацією. Мова викладення матеріалу граматично правильна, логічна, послідовна, відчувається високий загальний рівень освіти, висока ерудованість, творчі здібності студента;

– на “добре” заслуговує студент, який виявив повне знання програмного матеріалу, успішно виконав завдання, освоїв основну навчальну та нормативну літературу, виявив здатність до самостійної роботи з поповнення та систематизації отриманих знань. Мова викладення матеріалу логічна, послідовна, можливі деякі неточності щодо неголовних питань та додаткової літератури, незначні мовні помилки;

– “задовільно” – за посередню відповідь, яка свідчить про наявність знань лише основної літератури. Студент розкриває питання по суті, в загальних рисах орієнтується в матеріалі, але відповідь неповна, неглибока, містить неточності, помилки в формулюванні основних положень, програмний матеріал подається непослідовно, студент відчуває труднощі при вирішенні практичних завдань;

– оцінка “незадовільно” – за неправильну відповідь. Студент не знає значної частини навчального матеріалу, допускає суттєві помилки при висвітленні основних питань (проблем) і формулюванні понять, на додаткові питання відповідає не по суті, не може пов’язати теоретичні положення з сучасністю та правильно вирішити практичне завдання, робить велику кількість мовних помилок.

Не зараховують контрольні (курсові) роботи, виконані з порушенням порядку підбору теми (варіанта завдань) контрольної (курсової) роботи чи на основі лише одного підручника або навчального посібника, без використання нормативних актів (для спеціальності – “Правознавство”), а також однакові за змістом, виконані не самостійно.