Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Конституц. право Укр.(Шкабаро).doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
03.11.2018
Размер:
961.02 Кб
Скачать

Тема № 8. Конституційно-правовий статус Президента України.

План.

                1. Статус Президента України за Конституцією України.

                2. Повноваження ПУ.

                3. Підстави дострокового припинення повноважень Президента України.

                4. Основи національної безпеки та оборони України.

Законодавство до теми.

                  1. Конституція України: України: Розділ 5 ст. 102-112.

                  2. Про Представництво Президента України в АРК: Закон України від 02 березня 2000р. № 1524-ІІІ.

                  3. Про Раду національної безпеки та оборони України: Закон України від 05 березня 1998 року № 183/98-ВР.

                  4. Про основи національної безпеки України: Закон України від 19 червня 2003 року № 964-ІV.

Питання для самостійного вивчення.

    1. Становлення інституту Президента України.

    2. Допоміжні та дорадчі органи Президента України.

    3. Представництво Президента України в АРК.

    4. Повноваження Голови Верховної Ради України у разі дострокового припинення повноважень Президента України.

Статус Президента України за Конституцією України

Конституційно-правова доктрина багатьох країн розглядає інститут глави держави як гаранта національної єдності, що забезпечує взаємодію усіх гілок влади та ефективність і ста­більність державної влади. Правовий статус глави держави та його реальна роль залежать від форми правління та різновиду політичного режиму. Порівняно з монархією чи президент­ською республікою глава держави у парламентській республі­ці має значно менше повноважень в управлінні державою, але його роль залишається визначальною у багатьох випадках. Таким чином, роль, місце і значення глави держави має ви­значатися індивідуально для кожної країни, з урахуванням вищевикладених факторів.

Глава держави — посадова особа або орган, що займає най­вищу сходинку в ієрархії державних інститутів і здійснює вер­ховне представництво держави у внутрішній та зовнішній полі­тиці. У сучасному світі посада глави держави є, як правило, одноособовою, а не колегіальною. Сьогодні до колегіального глави держави можна віднести лише Федеральну Раду Швейцарії. Щодо одноособового глави дер­жави, то сучасна наука конституційного права виділяє дві юри­дичні форми: монарх та президент. Збереження посади монар­ха в розвинутих країнах сучасної Європи (Великобританія, Бельгія, Данія, Швеція, Іспанія тощо) обумовлене історични­ми традиціями та особливостями національної культури і правосвідомості. Монарх у цих країнах більше виступає як ат­рибут національної державності, адже його повноваження щодо управління державою суттєво обмежені.

Аналіз Конституції України дозволяє стверджувати, що Президент України займає особливе місце в системі органів державної влади, адже Основний Закон не відносить його до жодної з трьох гілок влади. Ст. 102 Конституції встановлює, що Президент України є главою держави і виступає від її імені, є гарантом державного суверенітету, територіальної ці­лісності України, додержання Конституції України, прав і сво­бод людини і громадянина.

Президент України обирається громадянами України на основi загального, рiвного i прямого виборчого права шляхом таємного голосування строком на п'ять рокiв.

Президентом України може бути обраний громадянин України, який досяг тридцяти п'яти рокiв, має право голосу, проживає в Українi протягом десяти останнiх перед днем виборiв рокiв та володiє державною мовою.

Одна й та сама особа не може бути Президентом України бiльше нiж два строки пiдряд.

Президент України не може мати iншого представницького мандата, обiймати посаду в органах державної влади або в об'єднаннях громадян, а також займатися iншою оплачуваною або пiдприємницькою дiяльнiстю чи входити до складу керiвного органу або наглядової ради пiдприємства, що має на метi одержання прибутку.

Новообраний Президент України вступає на пост не пiзнiше нiж через тридцять днiв пiсля офiцiйного оголошення результатiв виборiв, з моменту складення присяги народовi на урочистому засiданнi Верховної Ради України.

Приведення Президента України до присяги здiйснює Голова Конституцiйного Суду України.

Президент України складає таку присягу: "Я, (iм'я та прiзвище), волею народу обраний Президентом України, заступаючи на цей високий пост, урочисто присягаю на вiрнiсть Українi. Зобов'язуюсь усiма своїми справами боронити суверенiтет i незалежнiсть України, дбати про благо Вiтчизни i добробут Українського народу, обстоювати права i свободи громадян, додержуватися Конституцiї України i законiв України, виконувати свої обов'язки в iнтересах усiх спiввiтчизникiв, пiдносити авторитет України у свiтi".

Президент України, обраний на позачергових виборах, складає присягу у п'ятиденний строк пiсля офiцiйного оголошення результатiв виборiв.

Президент України користується правом недоторканностi на час виконання повноважень.

За посягання на честь i гiднiсть Президента України виннi особи притягаються до вiдповiдальностi на пiдставi закону.

Звання Президента України охороняється законом i зберiгається за ним довiчно, якщо тiльки Президент України не був усунений з поста в порядку iмпiчменту.