Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kriminalnoe_pravo_gotovoe.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
03.11.2018
Размер:
2.21 Mб
Скачать

Тема 22. Судимість, її правові наслідки, порядок зняття та погашення

Поняття і значення судимості. Правові наслідки судимості (ч. 1, 2 ст. 88 КК). Особи, які визнаються такими, що не мають судимості (ч. З, 4 ст. 88 КК).

Погашення судимості. Строки погашення судимості (ст. 89 КК). Обчислення строків погашення судимості (ст. 90 КК). Наслідки вчинення нового злочину протягом цих строків (ст. 90 КК).

Зняття судимості та умови його застосування (ст. 91 КК). Відміна зняття судимості від її погашення. Види зняття су­димості.

Тема 23. Примусові заходи медичного характеру та примусове лікування

Поняття та мета примусових заходів медичного характеру (ст. 92 КК). Підстави їх застосування.

Особи, до яких застосовуються примусові заходи медичного характеру (ст. 93 КК).

Види примусових заходів медичного характеру та критерії їх призначення (ст. 94 КК). Продовження, зміна та припинення за­стосування примусових заходів медичного характеру (ст. 95 КК). Зарахування часу застосування примусових заходів медичного характеру в строк покарання.

Примусове лікування (ст. 96 КК). Мета та підстави його засто­сування. Особи, до яких застосовується примусове лікування.

Тема 24. Особливості кримінальної відповідальності та покарання неповнолітніх

Особливості кримінальної відповідальності неповнолітніх як вияв гуманізму кримінального законодавства України.

Звільнення неповнолітніх від кримінальної відповідальності із застосуванням примусових заходів виховного характеру. Підста­ви такого звільнення.

Види примусових заходів виховного характеру та особливості їх призначення. Наслідки ухилення неповнолітнього від застосу­вання до нього примусових заходів виховного характеру.

Види покарань, які застосовуються до неповнолітніх, особли­вості їх застосування (статті 98—102 КК).

Особливості призначення покарання неповнолітнім (ст. 103 КК). Призначення позбавлення волі неповнолітнім за сукупністю злочинів або вироків.

Особливості звільнення неповнолітніх від кримінальної відпо­відальності та відбування покарання у зв'язку із закінченням строків давності (ст. 106 КК).

Особливості застосування до неповнолітніх звільнення від відбування покарання з випробуванням (ст. 104 КК).

Особливості умовно-дострокового звільнення від покарання осіб, які вчинили злочини у віці до 18-ти років (ст. 107 КК).

Особливості погашення та зняття судимості щодо осіб, які вчинили злочин у віці до 18-ти років (ст. 108 КК).

Тема 25. Основні положення Загальної частини кримінального права зарубіжних країн

Розвиток науки кримінального права в зарубіжних країнах. Просвітительсько-гуманістичний напрям у кримінальному праві.

Загальна характеристика кримінального законодавства Росії.

Кримінальне законодавство зарубіжних держав — Великої Британії, США, Франції, Німеччини. Джерела діючого криміна­льного права зарубіжних країн. Британо-американська і континен­тальна системи кримінального права. Реформи кримінального за­конодавства, які здійснюються протягом останніх десятиріч у де­яких зарубіжних розвинених державах.

Основні інститути Загальної частини кримінального права за­рубіжних держав. Поняття злочину та його визначення в кримі­нальному праві зарубіжних країн. Класифікація злочинних діянь.

Вина як суб'єктивна умова кримінальної відповідальності. Вік та осудність і їх значення для кримінальної відповідальності. Об­ставини, що виключають кримінальну відповідальність.

Основні інститути кримінального права зарубіжних країн, що стосуються покарання. Система покарань та особливості призна­чення покарання. Звільнення від покарання. Реабілітація засу­джених. Примусові заходи впливу, що не є покаранням.

Розділ 2

ГОЛОВНІ ПОЛОЖЕННЯ КУРСУ «КРИМІНАЛЬНЕ ПРАВО УКРАЇНИ. ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА»

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]