Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ИДиТР / ИДиТР Книги (семестр 1) / Шевченко Художньо-технічне редагування 2005.doc
Скачиваний:
179
Добавлен:
29.03.2016
Размер:
4.82 Mб
Скачать

3. Обов'язки Видавництва

  1. Видавництво готує до друку, тиражує, розповсюджує та рекламує предмет договору.

  2. Видавництво повідомляє Автора про будь-які зміни в обсязі тво­ру, зміну чи вилучення його частини; про зміну дати випуску, роздрібної ціни; про зміну власника, форми власності, назви видавництва, адреси.

Видавець не має права вносити в текст Рукопису жодні виправлення, змі­ни, скорочення чи доповнення, не узгодивши їх наперед із Автором.

  1. Якщо видання продається за збитковою ціною чи списується на макулатуру, Автору надається право першому викупити чи забрати весь тираж або його частину.

  2. Видавництво гарантує повернення рукопису Автору у повному об­сязі й нормальному стані після виходу твору у світ.

  3. Видавництво зобов'язане вказати на Автора, як виконавця твору, і при виданні друкувати в ньому знак охорони авторського права - ©.

  4. Видавництво гарантує Автору сплату обумовленого гонорару згід­но з п. 5.1 цього договору з урахуванням обставин, які можуть виникну­ти відповідно до п. 4.6. цього договору.

3.7. Видавництво зобов'язане протягом (без урахування часу,

протягом якого Автор читатиме коректуру) забезпечити вчасне та кваліфі­коване редакційне опрацювання Рукопису, зокрема літературне та технічне редагування, корегування, верстку та дизайн, а також, у разі потреби, нау­кове редагування, внутрішнє і титульне рецензування, підготовку передньо­го слова чи післямови, довідкового матеріалу, коментарів, іменних, предме­тних і бібліографічних покажчиків, карт, схем, графіків, діаграм тощо.

3.8. Видавництво зобов'язане ознайомити Автора з проектом макету видання та художнім оформленням, добором шрифтів та ілюстрацій, а також з інформацією, вміщеною на титульних і реквізитній сторінках.

Примітка. У разі потреби, з огляду на обсяг і характер Твору, Вида­вець має право продовжувати термін редакційного опрацювання, але не більше ніж на 6 додаткових місяців, повідомивши Автора про підстави такого відтермінування. Якщо протягом 18 місяців і 15 робочих днів (без урахування часу, протягом якого Автор читатиме коректури) після ухва­лення Твору та прийняття його до видання Автор не отримує письмового чи усного повідомлення про необхідність продовжити редакційне опра­цювання Твору, вважається що Твір підписано до друку.

3.9. Після закінчення процесу редакційного опрацювання Рукопису та підписання його до друку Видавець зобов'язаний потягом:

  • 10 робочих днів виплатити Авторові аванс відповідно до цього До­говору;

  • 30 робочих днів передати готовий оригінал-макет Твору до друкарні;

  • 60 робочих днів забезпечити якісний видрук Першого видання Тво­ру з використанням наперед узгоджених поліграфічних матеріалів на­кладом не меншим від примірників.

Примітка. Кількість примірників у разі додрукування накладу Першого видання, а також наклад Другого, Третього та подальших ви­дань Видавець визначає на власний розсуд, повідомляючи про це Автора.

3.10. Після виготовлення накладу Твору (як Першого, так і подальших видань) Видавець зобов'язаний:

  • повідомити Автора про собівартість і видавничу ціну на відповідне видання і надалі повідомляти про всі зміни такої ціни;

  • на вимогу Автора надати йому і надавати надалі всю фінансову до­кументацію, потрібну для визначення розміру платежів, належних Авто­рові згідно з цим Договором;

246

Додаток 12

Авторський договір

247

  • протягом 10 робочих днів безкоштовно надати Авторові 15 авто­рських примірників відповідного видання, але не додатково видрукува­них примірників;

  • в разі бажання Автора надати йому можливість придбати за собівар­тістю до 10 % накладу;

  • в разі бажання Автора передати йому в рахунок фінансової винагороди до 20 % накладу, оцінюючи передані примірники за гуртовою ціною, але на загальну суму, не більшу від належної Авторові суми фінансової винагороди;

  • дотримуватися порядку та графіку платежів, що його встановлює цей Договір;

  • інформувати Автора про потребу додруковувати наклад відповідного видання або випускати в світ Друге, Трете та подальші видання.

  1. Передачу примірників, виплату фінансової винагороди та інші трансакції Сторони оформлюють актами.

  2. Підписуючи цей Договір, Автор підтверджує, що на Твір не по­ширюються зобов'язання щодо третіх осіб і в разі виникнення таких зо­бов'язань бере на себе всі ризики збитків, які виникають у зв'язку з ви­конанням Видавцем своїх зобов'язань.