Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФП ИЗДО ФК / КР №1 ФП.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
28.03.2016
Размер:
215.55 Кб
Скачать

1. Загальні вказівки.

1.1 Мета контрольної роботи – виробити у студентів практичні уміння у розрахунках амортизаційних відрахувань, норм і нормативів обігових коштів, показників, які характеризують ступінь використання основних та основних засобів.

1.2 Студент вибирає номер варіанту, який відповідає його номеру у списку групи (за журналом) і проставляє вихідні дані в задачах, які відповідають цьому варіанту.

1.3 При виконанні контрольної роботи студенту необхідно повністю переписати задачу з даними, які відповідають його варіанту. При рішенні задачі необхідно записати формулу, яка необхідна для рішення і розшифрувати показники, які до неї входять.

1.4 Контрольна робота виконується на стандартних аркушах паперу або у зошиті із зазначенням кафедри, найменуванням дисципліни, номера контрольної роботи, варіанта, групи, П.І.Б. студента і викладача, року виконання контрольної роботи. У кінці роботи привести список використаної літератури.

1.5 Виконану контрольну роботу необхідно здати на кафедру за 2 тижні до початку сесії. Робота буде зарахована при правильному виконанні усіх завдань. У разі виникнення труднощів, під час рішення роботи, студент може отримати консультації у викладача, який приймає цю роботу. Не зараховану роботу необхідно переробити і отримати залік за роботу.

2. Завдання контрольної роботи №1

Задача 1. Норматив оборотних коштів підприємства на початок планового року становив А тис.грн. , у тім числі виробничий Б тис.грн., невиробничий В тис.грн. Зростання виробничої програми на плановий рік передбачене в розмірі Г% проти минулого року. У плановому році в результаті реалізацій заходів для поліпшення використання оборотних коштів передбачається прискорення їх обертання на Д%.

Визначити:

  1. Виробничий норматив оборотних коштів на плановий рік.

  2. Невиробничий норматив оборотних коштів на плановий рік.

3) Очікувану суму вивільнення з обігу оборотних коштів.

Задача 2. Виробнича собівартість виробу - Е грн. Витрати в перший день виробничого циклу Ж грн. Протягом решти днів витрати розподіляються рівномірно. Визначити коефіцієнт зростання витрат.

Задача 3. Спланувати найменшу необхідну суму коштів в обороті, якщо загальні річні витрати підприємства – З тис.грн. Цикл обігу коштів И дні.

Задача 4. Визначити потребу в обігових коштах, якщо відомо: час руху вантажу від постачальника до споживача - К діб, поштовий пробіг документів - Л діб, обробка документів у постачальника і в установах банків - М дні, час прийому і складування вантажу - 1 день, технологічний запас - 2 дні, поточний запас - 6 днів, страховий запас - 3 дні. Одноденні витрати Н грн.

Задача 5. Визначити норму обігових коштів на поточний запас, якщо за рік було О постачання загальним обсягом П тонн. З них 4 постачання були дрібні загальним обсягом Р тонн.

Задача 6. Визначити норму запасу в днях та норматив обігових коштів, якщо річні витрати запасних частин встановлені у розмірі С тис.грн. Інтервал між поставками Т дні, час прибування у дорозі У днів, поштовий пробіг документів та обробка документів у постачальника і в установах банків - 6 днів, складська обробка 4 дні , гарантований запас Ф днів. Поправка на прискорене обертання 2 дні.

Задача 7. Визначити можливе вивільнення обігових коштів за рахунок скорочення тривалості обігу на Х дні при незмінній реалізації, якщо річна реалізація складає Ч тис. грн. Середньорічна вартість обігових коштів Ц тис.грн.

Задача 8. Проіндексувати балансову вартість ОФ станом на 01.01.2000 р., якщо індекс інфляції у 2000р. становив Ш% . Балансова вартість ОФ на 01.01.2001 р. становить Э тис.грн.

Задача 9. Визначити показники фондоємкості та фондовіддачі, якщо річний випуск продукції складає Ю тис.грн. , а середньорічна вартість основних фондів - Я тис.грн .

Задача 10. Визначити коефіцієнт екстенсивного та інтенсивного використання обладнання, якщо плановий фонд роботи обладнання Q дні, фактичний - W дні. Технічна потужність R т/год . Фактична продуктивність U т. за зміну. Тривалість зміни 8 год.

Задача 11. Компанія використовує прямолінійний засіб нарахування амортизації. Вона купує нову машину, що коштує I тис.грн. на початок 1999 р., і збирається її використовувати протягом шести років. Покажіть, як купівля машини і її використання відіб'ються в балансі на кінець 2002 р.

а)якщо залишкової вартості не оцінена;

б)якщо залишкової вартості рівняється S тис.грн.

Задача 12. Компанія купила новий комп'ютер за D $. Його планували використовувати протягом чотирьох років , після чого передбачали продати за F $. Компанія вирішила списати вартість процесора , використовуючи подвійний залишковий метод прискореної амортизації за ставкою, рівній 25%.

а) Які будуть амортизаційні відрахування за кожний рік?

б) Яка буде чиста балансова вартість до кінця кожного року?

в) Якими могли б бути прибуток або збиток при реалізації?

Задача 13. Компанія сплачує G тис.грн. за вантажівку , термін служби якої складає J років. Гадана залишкова вартість L грн. , використовується прямолінійний метод нарахування амортизації. Після трьох років експлуатації вантажівка була продана за Z грн .

а)Підрахуйте прибуток (або збиток) від реалізації.

б)Складіть таблицю, що показує чисту вартість вантажівки в плині всього часу ії експлуатації

в)Якими могли б бути прибуток або збиток у випадку, якщо при нарахуванні амортизації ігнорувалася залишкова вартість?

Задача 14. Компанія використовує метод суми річних чисел для нарахування амортизації на машину вартістю V тис.грн. яку передбачається використовувати протягом п'яти років .

а) Складіть розклад для амортизації з року в рік і розрахуйте рівень чистої балансової вартості основних засобів.

б) Яким буде результат, якщо машина буде продана наприкінці шостого року за N тис. грн.

Соседние файлы в папке ФП ИЗДО ФК