Скачиваний:
51
Добавлен:
18.03.2016
Размер:
16.95 Кб
Скачать

ВІДГУК

на дипломний проект “Модернізація вагового дозатора”

студентки ІнАЕКСУ

групи МВТ-13сп

Безбах Інни Сергіївни

Дипломний проект присвячений модернізації дозатора механічної дії АД-50-РКМ шляхом заміни рушійного механізму зважування на тензометричний.

В зв’язку з скрутним економічним становищем на сучасних зернопереробних підприємствах, що не мають змоги придбати нове, точне вагове вимірювальне обладнання, найдоцільнішим шляхом заощадження є модернізація застарілих моделей механічних і електромеханічних ваг і дозаторів, що виходять з ладу і є недостатньо підходящими для точних відважувань. Найпростішим і найдешевшим способом модернізації є заміна поширеного на підприємствах коромислового вагового механізму, наявного в дозаторі АД-50-РКМ на тензометричну систему зважування. Таким чином дана тема є достатньо актуальною.

В даному дипломному проекті було проведено повний огляд існуючих систем та методів дозування. Проведено аналіз існуючих методів та засобів дозування, техніко-економічне обґрунтування, оптимальний вибір структурної схеми мікропроцесорної ваговимірювальної системи дозатора, розроблена функціональна та приципова схеми мікропроцесорної ваговимірювальної системи модернізованого дозатора, представлений алгоритм роботи та лістинг програми мікропроцесорної ваговимірювальної системи, наведені метрологічні характеристики ваговимірювальної системи дозатора. Також розглянутий розділ з економічними розрахунками і розділ з охорони праці і цивільної оборони. Студентка навела обґрунтовані рішення щодо підвищення точності розглянутого в роботі дозатора АД-50-РКМ.

При виконанні дипломного проекту студентка показала достатньо високий рівень інженерної підготовки, хорошу ерудицію, студентка непогано орієнтується в питаннях вимірювальної техніки, цифрової техніки, метрології, має схильність до творчого вирішення технічних задач.

За час розробки дипломного проекту Безбах Інна Сергіївна переважну більшість поставлених задач вирішувала самостійно. Необхідно підкреслити таку властивість студентки як відповідальність та пунктуальність, завдяки чому графік виконання дипломного проекту нею дотримувався.

В якості зауважень слід відзначити, що студентка зробила достатньо стислий опис метрологічних характеристик приладу.

В цілому дипломний проект виконано на високому рівні і заслуговує оцінки “відмінно”, а Безбах Інні Сергіївні – присвоєна кваліфікація інженера з метрології та вимірювальної техніки за напрямом підготовки 7.05100101 – метрологія та вимірювальна техніка.

Керівник дипломного проекту

к.т.н., доц каф. МПА Возняк О.М.