Скачиваний:
50
Добавлен:
18.03.2016
Размер:
19.97 Кб
Скачать

РЕЦЕНЗІЯ

на дипломний проект “Модернізація вагового дозатора”

студентки ІнАЕКСУ

групи МВТ-13сп

Безбах Інни Сергіївни

Дипломний проект присвячений модернізації вагового дозатора механічної дії АД-50-РКМ шляхом заміни рушійного механізму зважування на тензометричний.

В зв’язку з скрутним економічним становищем на сучасних зернопереробних підприємствах, що не мають змоги придбати нове точне вагове вимірювальне обладнання, найдоцільнішим шляхом заощадження є модернізація застарілих моделей механічних і електромеханічних ваг і дозаторів, що виходять з ладу і є недостатньо підходящими для точних відважувань. Найпростішим і найдешевшим способом модернізації є заміна поширеного на підприємствах коромислового зважувального механізму, наявного в дозаторі АД-50-РКМ на тензометричну систему зважування. Таким чином дана тема проекту по модернізації ваговимірювального обладнання є достатньо актуальною.

В даному дипломному проекті було проведено повний огляд існуючих систем та методів дозування, техніко-економічне обґрунтування доцільності розробки, оптимальний вибір структурної схеми мікропроцесорної ваговимірювальної системи дозатора, розроблена функціональна та приципова схеми приладу, представлений алгоритм роботи та лістинг програми, також наведені метрологічні характеристики ваговимірювальної системи дозатора. Також розглянутий розділ з економічними розрахунками і розділ з охорони праці і цивільної оборони. Студентка навела обґрунтовані рішення щодо підвищення точності розглянутого в проекті дозатора АД-50-РКМ. При розробці структурної, функціональної та принципової схем, студентка представила зважені рішення на високому інженерному рівні.

При виконанні дипломного проекту Безбах Інна показала достатньо високий рівень інженерної підготовки, хорошу ерудицію і відповідальність.

Розділи дипломної роботи оформлені відповідно діючим нормам, та виконані в поставлені терміни. Графічний матеріал достатньо відображає зміст дипломної роботи.

В якості зауважень слід відзначити, що студентка зробила достатньо стислий опис метрологічних характеристик приладу.

В цілому дипломний проект виконано на високому рівні і заслуговує оцінки “відмінно”, а Безбах Інні Сергіївні – присвоєна кваліфікація інженера з метрології та вимірювальної техніки за напрямом підготовки 7.05100101 – метрологія та вимірювальна техніка.

Рецензент

к.т.н., cт. викладач каф. ЛОТ Маліновський В. І.