Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Сама Курсова.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
13.03.2016
Размер:
3.13 Mб
Скачать
  1. Загальна оцінка території

  1. Сучасність та достовірність інформації

Територія, яка зображена на аркуші , це малозаселені сільські території.

Зйомки карти були проведені у 1957-58рр., обновлення карти проведено у 1986р. , видано у 1990році.

Рис.3.4. Скріншот з програми Google Earth [5]

Територія зазнала все ж таки певних змін, а саме виросла кількість поселень, також зазнали змін ліси та деякі з озер.

Проте основними змінами, все ж таки є зміни в соціальній-економічному плані. Звісно це розпад СРСР та певна зміна спеціалізації району з часом.

Наразі кількість населення номенклатурного населеного пункту Дегтево становить 1365 чоловік, станом на 2011 рік. Щодо економічних змін, то на цій же території з’явилося нове підприємство ООО «Дёгтевское», яке спеціалізується на рослинництві та скотарстві. [6]

  1. Оцінка перспектив розвитку району.

На територіях, які зображені на карті номенклатура якої М-37-106, слід розвивати сільське господарство, та промисловість, останнє орієнтувати саме на аграрний комплекс.

Територія має гарний земельний потенціал, на півночі є гарна лісова база, також є гарна система транспортних доріг, що дозволятиме без проблем продавати свою продукцію.Щодо автомобільних доріг, хочу сказати, що траса федерального значення М-4, дозволяє розвиток торгівельного та готельного бізнесу. Саме вздовж цієї траси можна будувати мотелі, кафе, ресторани і т.д.

Висновки

  1. Математичні елементи. Масштаб аркушу карти 1:100 000, номенклатура М-37-106,номенклатурний населений пункт Дегтево. Координати Дегтево

широта 49°09′32′′ пн.ш.;довгота 40°2ٰ1′25′′ сх.д. Площа території - 138941 га.

Відстань до екватора -5455.7 км., до північного географічного полюса –

4536.5463 км., до нульового меридіана - 3439.434 км., до Києва - 17 434.5 км., до Харкова - 10 258.5 км. На території розміщено 50 пунктів геодезичної мережі.

  1. Опис території. На карті зображена ростовська область, Міллеровський район, південний захід частина Росії, яка має спільний кордон з Україною.

Рельєф території переважно рівнинний, з амплітудою висот у 229 м., найнижчою точкою є уріз р. Калитва ( 58.8м.), найвищою точкою є г. Лиса Гора (287.8м.). Найбільшими річками є Калитва та Лозова. Лісистість території 9200 га. Територія повністю вкрита лісосмугами, в чітко вираженому геометричному малюнку.

  1. Господарська освоєність території і населення. Спеціалізацією району є сільське господарство, менше промисловість. Сільське господарство орієнтується переважно на рослинність. Дуже велика територія зайнята ріллею, зустрічаються фруктові сади та питомники. Тваринництво ж представлено фермами, діяльність яких орієнтовано на певний вид господарства. Промисловість слабо розвинута, в основному це видобувні кар’єри. Транспортні зв’язки представленні як широкими автострадами міжрайонного значення, так і невеликими лісними дорогами. Лінії електропередач рівномірно розподілені між усіма населеними пунктами. Населення проживає, як у великих містечках, так і у маленьких селищах.

  2. Загальна оцінка території. В основному на території, яка зображена на аркуші карти, номенклатура якої М-37-106, змінилося не багато, обриси річок та лісів суттєво не змінилися. Напевно, найбільших змін зазнала економічна складова району, змінився міжгалузевий розподіл господарства, що скоріше за все зв’язано з розпадом СРСР та становленням нової держави – Росії.

У ході роботи був проаналізований аркуш топографічної карти, він був проаналізований при чіткому дотриманні з планом, який зазначений у вступі. Також були проведені паралелі з сучасним станом території та наведені думки, щодо розвитку потенціалу території.

Аналіз аркушу карти закріпив отримані теоретичні знання з топографії.

Список використаних джерел

1.

Електронний ресурс, інтернет сайт http://injzashita.com/, бібліотека матеріалів – режим доступу: вільний.

2.

Божок, А. П. Топография с основами геодезии: Учебн. для студ. географ. спец. ун-тов / А. П. Божок, К. И. Дрич, С. А. Евтифеев и др., ред. А. С. Харченко, А. П. Божок. – М.: Высш. Шк., 1986. – 304 с.: ил.

3.

Електронна енциклопедія Wikipedia [Електронний ресурс] / Wikimedia Foundation, Inc. - електрон. енциклопедія – режим доступу: http://wikipedia.org/wiki, вільний.

4.

Графоаналізатор – програма для побудови та аналізу транспортної системи за допомогою системи графів.

5.

Геоінформаційна система Google Earth [Електронний ресурс] / Google, Inc. - комп’ютерна програма – режим доступу: earth.google.com , вільний.

6.

Електронний ресурс, інтернет сайт,http://www.travellers.ru/city-djogtevo-(rostovskaya-oblast)