Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Сама Курсова.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
13.03.2016
Размер:
3.13 Mб
Скачать
  1. Господарська освоєність території та населення

  1. Промисловість

Промисловість, розвинена слабо, ми можемо побачити, що Дегтево на своїй території має декілька заводів, також є один завод на південь від номенклатурного центру, а саме у селищі Тернова. В самих містах ми можемо побачити багато складів з паливом.

Також представлена видобувна промисловість. Можна побачити глиняні кар’єри, особлива більшість їх знаходиться на півночі та на північному сході., ще можна зустріти піщані та кам’яновидобувні кар’єри.

Рис. 2.1 Приклад піщаного кар’єру

Промисловість цього району також направлена на роботу сільського господарства, це виражається достатньою кількістю плотин по всій території, як на маленьких так і на великих озерах та ставках. Звісно ж присутні такі об’єкти, як водонапірні башти. Як можна побачити велика кількість промислових об’єктів знаходиться біля поселень, це характерно для всіх територій, бо це зв’язано з гарною системою транспорту та можливістю проживання працівників.

Рис. 2.2 Земляна плотина на озері

  1. Сільське господарство

Розпочнемо з рослинництва, вся територія представлена як невеликими, так і відносно крупними садами, в яких вирощується культурна рослинність(рис 2).

Рис. 2.3 Приклад питомників.

Також з рослинництва можна виділити значну кількість ріллі та луків.

Тваринництво. Цей підвид сільського господарства представлений, у більшій своїй кількості фермами. На території аркушу карти, можна побачити наступні ферми:

МТФ – молочнотоварна ферма

ПТФ – птахо товарна ферма

СТФ – свинотоварна ферма

ОТФ – овцетоварна ферма

Ці ферми знаходяться переважно біля поселень, річок або ж лісонасаджень, що можна пояснити багатьма факторами.

  1. Транспорт

Характеристика шляхів сполучення (дороги, трубопроводи)

Вид

Значення

Покриття

Наявність і характер гідрографічних споруд

Звичайні та удосконалені автомобільні дороги (шосе)

Внутрішньорайонне, міжрайонне (Р-271),

Федеральне (М-4).

Асфальтобетон

Залізнобетоні мости.

Польові та лісові дороги

Внутрішньорайонне

-

Земляні плотини

Трубопроводи

-

Транспортна система представлена доволі компактно та раціонально. Внутрішньорайонні дороги з’єднують між собою селища та містечка. Проходять дві дороги з асфальтобетонним покриттям ( М-4 та Р-271). Лісові дороги з’єднують між собою все ті ж селища та містечка з лісовими господарствами, кар’єрами, водокачками та ін.. об’єктами, які мають вагомий характер в масштабах району. По всій протяжності федеральної та міжрайонної автомобільної дороги, можна побачити достатньо кількість автомобільних заправочних станцій та складів з пальним.

Рис. 2.4 Приклад автостради федерального значення

Рис. 2.5 Граф транспортних зв’язків карти М-37-106

Рис. 2.6 Матриця суміжностей графу[4]

Якщо аналізувати матрицю суміжностей, то можна сказати, що найбільш зв’язаним центром є селище Дегтево, бо вона має три сусіда першого порядку. Селище тернова іде другим у значенні доступності до інших населених пункті, бо має двох сусідів першого порядку.

  1. Зв'язок

Лінії електропередач, що логічно, з’єднують між собою населені пункти. За межі карти вони виходять на заході та на півдні. Характеристику напруги ЛЕП мають однакову, це 110 кВ, проте висоту балки мають різну від 14 до 21 метра. Ці опори, на даній території можуть бути зроблені з різного матеріалу, як дерево так і метал.

Обслуговується зв'язок, численними трансформаторами та будками.

Рис. 2.7 Приклад ліній електропередач

  1. Інші види діяльності

Біля селище Тернова, розташований піонертабір. Який знаходиться неподалік від річки Калитва та лісхозу Калитвенський.

Рис. 2.8 Піонертабір

Також неподалік від центра Дегтево, можна побачити кладовище. Майже у кожному населеному пункті є пам’ятник.

  1. Заповідні території або об’єкти

Даних об’єктів на території не знайдено.

  1. Населення

Поселення розташовані біля головних річок та масивних лісів, також через багато поселень проходять траси міжрайонних значень (Р-271 та М-4)

Найбільшим поселенням є селище Дегтево, яке є номенклатурним центром карти. Населення Дегтево це 1400 чоловік. Другим за населенням йде населений пункт Ольховий Ріг, це 1000 людей. Всі інші селища дуже не значні за своїм обсягом від 700 до 60 чоловік.

Рис. 2.9 Приклад великого поселення

Рис. 3 Приклад маленького поселення