Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Гладкая_весь_диплом_2-2.docx
Скачиваний:
33
Добавлен:
08.03.2016
Размер:
424.41 Кб
Скачать

Журнал-ордер за кредитом рахунку 29 “Ремонт основних засобів” (тис. Грн.)

Документ

Наймен. об’єкта

С-до на 01. 05

В дебет рах. 29 з кредита рахунків

Разом за де-бе-том

З кредиту рах. 29 в дебет рахунків

Разом за кре-дитом

С-до на 01.06

Дата

20

66

65

685

23

91

ін.

5

06.05

ВАЗ 2106

1,5

2,0

1,2

0,5

0,0

3,7

5,2

-

-

5,2

0,0

8

12.05

Заміна ві-кон в адмін приміщенні

-

-

-

-

5,0

5,0

-

4,0

-

4,0

1,0

Разом

1,5

2,0

1,2

0,5

5,0

8,7

5,2

4,0

-

9,2

1,0

Таким чином, дебетове сальдо рахунку 29 “Ремонт основних засобів” буде показувати витрати на незавершений ремонт основних засобів, яке рекомендовано відображати у другому розділі активу балансу.

Ведення такого регістру дозволить підприємству контролювати витрати на ремонт у розрізі об’єктів та їх списання, а також мати інформацію про суму незавершеного ремонту, що важливо для управління активами підприємства. Такий підхід до складу статей другого розділу дає можливість деталізувати незавершене виробництво та інформувати користувачів про незавершений ремонт основних засобів, що корисно для якісної та реальної оцінки активів підприємства. Запропоновано відкривати картки аналітичного обліку витрат на ремонт основних засобів за кожним об’єктом (табл. 2.18).

Цей документ на ТОВ «Пiвнiчмаш постачання та сервic» не використовується, але пропонується до використання. Запропонована картка надасть можливість контролювати фактичні витрати та порівнювати їх з витратами за кошторисом, що буде сприяти покращенню інформативності, контролю за спрямованістю та аналізу обґрунтованості витрат на ремонт.

Таблиця 2.18

Картка аналітичного обліку витрат на ремонт основних засобів __________________________ваз 21106___________________________

Документ

Наймену-вання виду робіт (ремонт)

За кош-тори-сом

Фактичні витрати за видами

Дата

мате-ріали

нарах.зар-плата робіт-нику

нарах. внески на обов’язкове соц. страх.

нарах збор на обов. держ. пенс. страх.

тран-спор-тні вит-рати

Ра-зом

8

14.04.13

двигуна

3700

2030

1160

83

375

52

3700

Разом:

3700

2030

1160

83

375

52

3700

Пропонуємо вдосконалити існуючі форми первинних документів шляхом заміни застарілих і непотрібних показників новими. Розглянемо зміст пропозицій щодо змін у чинних типових формах документів з обліку основних засобів в таблиці 2.19.

Таблиця 2.19

Пропозиції щодо змін у типових формах первинного обліку основних засобів

Типові форми первинного обліку

Показники типових форм обліку основних засобів, які потрібно

вилучити

додати

1

2

3

ОЗ-1 «Акт приймання-передачі (внутрішнього переміщення) основних засобів»

Балансова (гр. 7)

Справедлива (гр. 7)

Код норми амортизаційних відрахувань (гр. 11)

Група основних засобів (гр.11)

Норми амортизаційних відрахувань: на повне відновлення, на капітальний ремонт (гр. 12-13)

трок корисного використання (гр. 12)

Метод нарахування амортизації (гр. 13)

Поправочний коефіцієнт (гр. 14)

Ліквідаційна вартість (гр. 14)

На_________ 20 р. (гр. 17)

Продовження табл. 2.19

1

2

3

ОЗ-З «Акт на списання основних засобів»

Заданими переоцінки на__20 р. за документами придбання (гр. 7)

_

Код норми амортизаційних відрахувань (гр. 11)

Група основних засобів (гр.11)

Норми амортизаційних відрахувань: на повне відновлення, на капітальний ремонт (гр. 12-13)

Строк використання (гр. 12)

Метод нарахування амортизації (гр. 13)

Дата початку сплати за основні засоби (місяць, рік) (гр. 18)

Ліквідаційна вартість (гр. 18)

ОЗ-4 «Акт на списання автотранспортних засобів»

Запис за даними переоцінки на 20 р. за документами придбання (гр. 7)

Знос (гр. 7)

Код норми амортизаційних відрахувань (гр. 11)

Група основних засобів (гр. 11)

Норми амортизаційних відрахувань: па повне відновлення, на капітальний ремонт (гр. 12-13)

Строк корисного використання (гр. 12)

Метод нарахування амортизації (гр. 13)

Пробіг після останнього капітального ремонту, км (гр. 19)

Ліквідаційна вартість (гр. 19)

ОЗ-8 «Картка обліку руху основних засобів»

На повне відновлення (гр. 7-8)

Амортизація (за січень - повністю, згодом - змінена); на капітальний ремонт; +, —; сума (гр. 9-10)

Витрати на поліпшення основних засобів (гр. 9)

Витрати на підтримання основних засобів у робочому стані (гр. 10)

Витрати на капітальний ремонт (гр.11)

Впровадження перелічених документів дасть змогу спростити процедуру проведення переоцінки, а також розрахунок і облік її результатів по окремих об’єктах. Слід відмітити, що в обліковій практиці не знайшла відображення у формах обліку й інформація про зміни первинної вартості інвентарного об’єкта після переоцінки та індексації. Порівняння інвентарних карток форм ОЗ-6, ОЗ-7, ОЗ-8 з формою ОЗ-1 «Акт приймання-передачі основних засобів» засвідчує, що в них відсутня лише інформація про висновок приймальної комісії й підписи її членів. Проте сам факт складання акта і відкриття інвентарних карток свідчить про позитивний висновок комісії, адже при невідповідності технічним умовам об’єкт прийманню не підлягає й інвентарна картка не виписується. Таким чином, доповнивши інвентарну картку підписами членів комісії, можна скоротити форму ОЗ-1. А якщо ввести в неї ще й підписи здавача та одержувача, то при внутрішньому переміщенні об’єктів можна скоротити форму ОЗ-2. Доповнення інвентарної картки підписами комісії з упровадження основних засобів після ремонту, реконструкції, модернізації, а також графою для відображення змін після таких операцій дає змогу скоротити форму ОЗ-3. Можна також не використовувати форму ОЗ-4, якщо доповнити її підписами ліквідаційної комісії й відобразити окремим рядком результати ліквідації об’єкта.

Також первинна облікова інформація про наявність, рух, капітальний ремонт та інші операції щодо основних засобів відображається в численних спеціалізованих регістрах, постійні реквізити яких тотожні. Це не сприяє якісному веденню обліку, збільшує трудомісткість опрацювання та відображення інформації, створює певні труднощі у формування документообігу й забезпеченні необхідними видами бланків. Здійснивши ряд модифікацій, можна одержати компактну конструкцію практично універсальної форми типу «Інвентарна картка – акт обліку руху основних засобів», що сприятиме не тільки зниженню трудомісткості облікових робіт і скороченню документообігу, а й посиленню контролю завдяки підвищенню рівня інформативності й наочності документів підприємства.

Опрацювання нових підходів до проблем облікового характеру щодо основних засобів потребує підвищення оперативності та аналітичності інформації. Її використання є одним із шляхів забезпечення системи ефективного менеджменту. У зв’язку з цим нами запропоновано „Відомість руху основних засобів» (Форма №ОЗСГ-11). Особливістю даної відомості є накопичення інформації в розрізі субрахунків основних засобів за їх видами, оцінкою, рухом та поліпшенням. Зокрема, передбачено такі колонки в кількісному і вартісному виразі: наявність на початок; витрати на поліпшення та ремонт; знос; переоцінка; вибуття; наявність на кінець. Запропонована відомість буде корисною для звірки з даними синтетичного обліку та формування показників фінансової звітності. Її слід використовувати для посилення контрольно-аналітичної функції обліку; як орієнтацію на контролювання операцій з основними засобами.

Загальновизнано, що документальне підтвердження стану основних засобів здійснюється проведенням інвентаризації. Інвентаризація нині - це не лише теоретичне підґрунтя бухгалтерського обліку і господарського контролю, а й організаційна форма, яка використовується для оцінки фактичного стану майнової бази, підвищення ефективності використання ресурсів, контролю за роботою матеріально-відповідальних осіб, а також виявлення порушення в організації обліку майна і причин, які породжують відхиленням між його фактичною наявністю і даними обліку. Отже, інвентаризація слугує не тільки для оцінки фактичного стану основних засобів, значна увага повинна приділятися придатності основних засобів та їх ефективному використанню.

Для оформлення результатів інвентаризації основних засобів передбачено такі документи: «Інвентаризаційний опис основних засобів» (Ф№інв-1); «Розрахункова відомість результатів інвентаризації основних засобів» (Ф№інв-18); «Акт інвентаризації незакінчених ремонтів основних засобів» (Ф№інв-10). Однак зазначені форми не забезпечують реєстрацію необхідної інформації щодо основних засобів. Тому пропонуємо модифікувати «Інвентаризаційний опис основних засобів», доповнивши його такими основними реквізитами: документи, що засвідчують право власності на основні засоби, тимчасове користування (договір оренди), передачу їх на консервацію (наказ); відповідність визнання критеріям основних засобів; строк корисного використання; фактична наявність; фактична ступінь зносу; інформація за даними бухгалтерського та податкового обліку; відхилення між фактичними даними та обліковими даними (по кількості, по зносу, по залишковій вартості); зміст виявлених розбіжностей/порушень.

При цьому слід увагу звернути на достовірність інформації щодо правильності включення об’єктів до основних засобів. Можливі випадки коли об’єкти за своїми економічними характеристиками не належать до основних засобів (наприклад, МШП, інші необоротні матеріальні активи). Або фіксуються дані про основні засоби, які передбачені для продажу (повинні обліковуватися в складі оборотних активів). Це дозволило включити до складу модифікованої форми „Інвентаризаційний опис основних засобів” такий реквізит - „відповідність визнання критеріям основних засобів”.

Враховуючи вищезазначене, пропонуємо підприємству використовувати наступну форму „Додаток до інвентаризаційного опису основних засобів” (табл. 2.20).

Таблиця 2.20