Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
10
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
26.11 Кб
Скачать

Я, Музиченко Ганна Сергіївна, проходила педагогічну практику в Стахановській загальноосвітній школі №2 з 07.05.12 по 19.05.12 р.

У школі були створені всі умови для того, щоб студенти проходили педагогічну практику, а також самі могли показати вміння та навички, які здобули в педагогічному коледжі.

Під час проходження практики мені надавалась змога перевірити свої професійні здібності, як учителя, тому здобуті вміння, знання і навички з різноманітних предметів, дали змогу реалізуватися в роботі з учнями.

Коли я прийшла до школи, спочатку познайомилася з вчителями фізичної культури, дізналась про навчальний план на час практики, ознайомилась з класами, у яких мені довелося працювати, дізналась про склад класів, про успішність, про дисциплінованість. Я проходила практику в 2, 5 та 9 класах.

При підготовці до уроків в класах я ретельно готувалася: підбирала матеріал, писала конспекти, виготовляла наочність.

Під час проходження практики я підвищувала свій рівень професійно-педагогічних знань і змогла застосувати їх адекватно у роботі з дітьми. При проведенні уроків я розвивала свою здібність чітко, зрозуміло пояснювати матеріал, донести його до дітей.

На уроках я вміла зацікавити дітей так, що всі вони були включені в процес обговорення і ніхто не відволікався. Проведені мною уроки були в ігровій формі з використанням наочності, а це сприяло кращому засвоэнню матерыалу.

Учні у класах дуже здібні, талановиті, уважні і привітні, а саме головне дисципліновані. На уроках завжди активні, добре застосовують матеріал, добре орієнтуються в часі, завжди виконують доручення вчителя.

Готуючись до проведення уроків я консультувалась з вчителям фізичної культури, ми обговорювали, як краще і цікавіше провести урок, вірно-методично розкрити тему і мету.

Під час проходження практики з бажанням спілкувалася і працювала з дітьми, ставилась до них з любов’ю. На практиці вміло керувала своїми почуттями і темпераментом, завжди була бадьорою, оптимістичною.

На практиці я навчилася бачити весь клас та розподіляти увагу на них. Мені дуже подобається працювати і спілкуватися з дітьми, відповідати на їх цікаві запитання, розповідати їм ще щось, що їм не відоме, розширювати їх кругозір.

Я помічаю за собою, що мене не нервують дитячі витівки або якісь шкоди. Навпаки, я їм спокійно розповідала, як треба себе поводити, чи можна робити так, а не інакше. Кожен день був для мене цікавим і новим, як і для учнів.

Мені здається, що я добре опанувала всі знання, вміння і навички, які нам дають у нашому коледжі, бо вдало застосувала їх у роботі з дітьми.

До уроків треба готуватися дуже ретельно, так само робила і я. Завжди готувала матеріал, продумувала все до дрібниць, де лижатиме матеріал, щоб швидше його застосувати.

Після проходження цієї практики я можу самостійно скласти план уроку, мету до нього, спираючись на отриманні раніше знання, вміння і навички я можу вдало організовувати дітей на будь-який вид діяльності. Взагалі то ця практика мені дуже сподобалася, бо надавалася змога перевірити свої здібності та можливості, як майбутнього вчителя.

Соседние файлы в папке ПРАКТИКА