Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Labs / lab-7 / Lab-7.doc
Скачиваний:
51
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
1.93 Mб
Скачать

Лабораторна робота №7 Сервіси пошукової системи Google та їх використання для роботі у групі

Мета: ознайомити студентів з реалізацією веб-сервісів компанією Google та навчити студентів користуватися даними сервісами під час спільної роботи.

Ключові слова: спільна робота, акаунт, електронна пошта, служба Документи пошукової системи Google.

Умови виконання завдання: група розбивається на підгрупи. До складу кожної підгрупи повинні входити 2-3 студенти. Обов’язковою умовою виконання завдання є наявність каналу підключення до мережі Інтернет і власного акаунту у сервісах пошукової системи Google.

Сутність виконання завдання: кожна підгрупа (бригада) повинна вибрати для себе напрям діяльності (продаж ІТ-товарів, надання ІТ-послуг, створення програмного забезпечення). Далі, використовуючи службу Документи пошукової системи Google спільно відпрацювати: бізнес-план діяльності (створивши текстовий документ), прайс-аркуш (створивши електронну таблицю) та презентацію. Після створення вище зазначених документів надати до них спільний доступ викладачу, з’ясувавши його електронну адресу.

Порядок виконання завдання

І. Робота з електронною поштою.

  1. Створити акаунт електронної пошти пошукової системи Google.

  2. Увійти у електронну пошту, ознайомиться з її інтерфейсом.

  3. Обмінятися з іншими учасниками підгрупи адресами електронної пошти.

  4. Для інших учасників підгрупи у власному акаунті створити відповідні записи у контактах (додати їх в список контактів). Обов’язково введіть адресу для кожного контакту. Перегляньте на мапі адресу проживання людини.

  5. Перевірити роботу електронної пошти. Для чого необхідно обмінятися електронними повідомленнями з іншими учасниками групи.

  6. Крім того необхідно надіслати електронні повідомлення з вкладенням текстового файлу. У файлі необхідно зазначити своє ПІБ.

ІІ. Спільна робота з документами.

Створення текстового документу

  1. Перейдіть у службу Документи пошукової системи Google.

  2. Першій учасник бригади створює текстовий документ – Бізнес-план.

  3. У документі – таблицю, що має 1 стовпець і 2-3 рядка, в залежності від кількості студентів у бригаді. Потім необхідно надати даний документ у спільний доступ іншим студентам бригади.

  4. Першій рядок таблиці заповнює 1 студент, це пункти бізнес-плану. Зміст бізнес-плану зазначений у додатку №1.

  5. Другій рядок таблиці заповнює іншій студент. Йому необхідно надати опис для товарної групи, що обрана бригадою. Інформацію необхідно знайти у мережі Інтернет.

  6. Останній рядок заповнює третій студент. Його завдання полягає у визначенні місії майбутній компанії. Інформацію також необхідно знайти у мережі Інтернет.

  7. Можна одночасно працювати над створенням документу. Для перегляду змін, що зроблені іншими студентами необхідно оновити зміст сторінки.

  8. Після створення документу необхідно надати його у спільний доступ для викладача, з’ясувавши адресу його електронної пошти.

Створення електронної таблиці

  1. Першій учасник бригади створює електронну таблицю – Прайс-аркуш.

  2. Таблиця повинна мати 3 стовпчика і 10-15 рядків, що відповідають товарам. Потім необхідно надати даний документ у спільний доступ іншим студентам бригади.

  3. Першій стовпець таблиці заповнює 1 студент, це назви товарів.

  4. Другій стовпець таблиці заповнює іншій студент, це вартість товару. Далі необхідно побудувати кругову діаграму на основі назви і вартості товарів.

  5. Останній стовпець заповнює третій студент, це кількість товару. Далі необхідно побудувати кругову діаграму на основі назви і кількості товарів.

  6. Можна одночасно працювати над створенням документу. Для перегляду змін, що зроблені іншими студентами необхідно оновити зміст сторінки.

  7. Після створення документу необхідно надати його у спільний доступ для викладача.