Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metodichka_banki_diplom_Microsoft_Word.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
300.03 Кб
Скачать

2.4 Фінансовий менеджмент у комерційному банку

При висвітленні даного питання необхідно враховувати, що ефективність фінансового управління значною мірою визначається точністю, надійністю й оперативністю надходження потрібної фінансової інформації. У сучасних умовах діяльності комерційного банку найбільші обсяги фінансової інформації формуються і фіксуються в системі документів бухгалтерського фінансового та управлінського обліку.

У практичній діяльності значної кількості банківських установ служби бухгалтерського обліку і фінансового управління об’єднані в одну структурну одиницю. У зв’язку із цим є доцільним у дипломній роботі розглянути питання аналітичного й синтетичного обліку операцій, які пов’язані з предметом дипломного дослідження. У межах такого розгляду потрібно дати характеристику основних рахунків і навести типові проводки з обліку операцій, пов’язаних із питанням предмета дослідження.

У дипломній роботі слід також розглянути схеми та зміст управлінського обліку, що забезпечує надійність і оперативність виконання фінансових функцій у комерційному банку.

Залежно від особливостей теми дипломної роботи кількість та зміст параграфів другого розділу можуть бути іншими, ніж запропоновано даними методичними вказівками.

Рекомендований обсяг розділу – 45– 50 сторінок.

Ііі Третій розділ

Третій розділ дипломної роботи – практично-рекомендаційний. У ньому обґрунтовуються шляхи поліпшення фінансово-економічної діяльності комерційного банку на основі врахування і кількісного оцінювання визначених у другому розділі факторів та залежностей. У третьому розділі можна розглянути можливості адаптації іноземного й передового вітчизняного досвіду з проблем дипломного дослідження до умов базового комерційного банку. Побудова цього розділу залежить від особливостей теми та завдань дипломної роботи.

Орієнтовна структура цього розділу може бути наступною.

3.1 Визначення принципів і методичних підходів оцінювання впливу факторів та залежностей на рівень фінансових показників, які досліджуються

У другому розділі за результатами проведення як загального, так і спеціального фінансового аналізу повинні бути виявлені тенденції, фактори, залежності, котрі позитивно чи негативно впливають на рівень показників, які досліджуються, й у цілому на фінансовий стан банківської установи. У цій частині дипломної роботи необхідно обґрунтувати принципи та методичні підходи кількісного врахування позитивного впливу факторів і залежностей та локалізації або ліквідації негативних тенденцій. Завершальною частиною даного розділу є обґрунтування методики дослідження впливу й оцінки тих заходів, що рекомендовані для поліпшення стану як окремих показників, так і фінансового стану комерційного банку в цілому.

3.2 Розрахунки можливого фінансового ефекту від упровадження рекомендованих заходів

У цій частині дипломної роботи подається перелік та обґрунтування можливих заходів, котрі пропонується впровадити в практику діяльності комерційного банку для поліпшення його фінансового стану. В дипломній роботі за кожним із цих заходів проводяться розрахунки можливого наступного фінансового ефекту. У завершальній частині роботи необхідно виконати оцінювання впливу часткових ефектів на загальний фінансовий стан комерційного банку. Наприклад, дати оцінку впливу зростання процентних доходів, або запровадження нових банківських продуктів на обсяги чистого прибутку банку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]