Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.doc Тополь.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
1 Mб
Скачать

4.4.2 Технічні умови: таблиця безпосередніх потреб

Тепер, відзначимо, що вектор кінцевого попиту (y)є позасистемний, значенняy' вільні змінюватися поза зоною нашого впливу. Ми бажаємо знати результати такої зміни в економіці, як вираження змін у випуску. Очевидно, що небагато додаткової інформації можуть підбиратися з таблиці трансакцій. Ми маємо шість рівнянь і 48 перемінних, із яких тільки шестиy'-амтепер дали значення. Мінімальна потреба для рішення цієї системи — те, щоб число рівнянь дорівнювало числу невідомих; тому ми повинні зменшити число невідомих перемінних на 42.

Щоб робити це, ми представляємо набір технічних умов. Припустимо, що модель закупівель, ідентифікованих у базисному році, стійка. Ми можемо тепер визначати набір значень, називаних “ безпосередні потреби” чи “ коефіцієнти виробництва”:

aij = xij /qj

Таблиця 4.2 представляє записи цих aijкоефіцієнтів для гіпотетичної моделі. Ми просто розділили кожне значення в стовпці на повні витрати (випуск) виробництва, що представлені в стовпці. Ці числа показують розміри, у яких організації кожного виробництва об'єднують товари й послуги, що вони купують, щоб зробити власні продукти.

Тепер ми можемо визначати xij(продажі виробництвомiвиробництвуj) іншим способом. Це може бути записане якxij = aij*qj.Тобто, якщо виробничий сектор купить 6.1 відсотків своїх витрат від сектора послуг (a53), то при проведенні закупівель у загальній кількості 14,162 мільйонів грн. (q3), його закупівлі від сектора послуг повинні були б скласти 0.862 мільйонів грн. або 6.1 відсотка від 14,162 мільйонів грн. Якщо розміри витрат галузей виробництва залишаються розумно стійкими через якийсь час, то ми можемо визначати закупівлі виробництвомiвід виробництваjу майбутньому якxij = aij*qj', оскільки ми будемо бачити, що це просте припущення вирішує нашу проблему.

Друге припущення сховане в межах визначення xij, у якому це уже визначено як закупівлі від місцевого виробництваiмісцевим виробництвомj. Це більш зрозуміло якщо подивитися на походження регіональних коефіцієнтів виробництваaij. Кожен регіональний коефіцієнт виробництва — продукт “технічного коефіцієнта виробництва”pij, що показує співвідношення витрат, куплених від виробництваiвиробництвомjбез відношення до місця розташування промисловостіiі “регіонального торгового коефіцієнта”rij, що показує співвідношення закупівель, зроблених у регіоні. Символічно, регіональний коефіцієнт виробництва записується:

aij = pij *rij

aij = (txij/qj)*(txij — mij)/txij

Тут, txij— закупівлі від виробництваiвиробництвомj без відношення до місця розташування виробництваiіmijє імпортом продуктів виробництваiвиробництвомj. Цей пункт розширений і в резюме, включеному в Ілюстрацію 4.1, і в нижчевикладеному розділі щодо економічної зміни.

4.4.3 Умова рівноваги: пропозиція дорівнює попиту

Помітьте, що по шляху ми неявно заявили умову рівноваги. Це умова — потреби на майбутній період дорівнює пропозиції або, що продажі виробництва дорівнюють його валовому продукту:

qj = zj

для всіх галузей виробництва. Протягом будь-якого тривалого періоду часу в ринковій економіці, ірраціонально робити більше, ніж використовується, і непрактично споживати більше, чим зроблено. При нормальних умовах, економіка реагує на зміни в попиті, змінюючи пропозицію. Коли чекання виконані, економіка знаходиться в стані рівноваги.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]