Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Mv_Mag_07_04_2009.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
4.65 Mб
Скачать

6.14. Додатки

Кожен додаток треба починати з нової сторінки. Додатки повинні мати заголовок, надрукований угорі малими літерами, починаючи з першої великої букви, симетрично тексту сторінки.

Посередині рядка, над заголовком малими літерами, з першої великої букви має бути надруковано слово “Додаток ____” і велика літера, що позначає додаток. Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Ґ, Є, З, І, Ї, Й, О, Ч, Ь.

Єдиний додаток позначається як додаток А.

Якщо у пояснювальній записці як додаток використовується документ, що має самостійне значення й оформляється згідно з вимогами до документа даного виду, його копію вміщують у додаток без змін в оригіналі.

Перед копією документа вміщують аркуш, на якому посередині друкують слово “Додаток ___” і його назву (за наявності). Сторінки копії документа нумерують справа внизу, продовжуючи наскрізну нумерацію сторінок магістер-ської роботи (не змінюючи власної нумерації сторінок копії додатка).

Додатки, що стосуються бухгалтерської та статистичної звітності, слід наводити у складі пояснювальних записок у вигляді:

– ксерокопії, на якій видно печатку і підпис посадової особи;

– переписаної (вручну, машинним чи машинописним способом) заві-реної копії (відділом кадрів).

За необхідності текст додатків може поділятися на розділи, підрозділи, пункти і підпункти, які слід нумерувати в межах кожного додатка відповідно до вимог підрозділу 5.3.

У цьому разі перед кожним номером ставлять позначення додатка (літеру) і крапку, наприклад, А.2 – другий розділ додатка А; Ж.1.3.3.4 – підпункт 1.3.3.4 додатка Ж.

Ілюстрації, таблиці, формули та рівняння, що є у тексті додатка, треба нумерувати у межах кожного додатка, наприклад, формула (А.1) – перша формула додатка А; таблиця А.2 – друга таблиця додатка А.

7 Поради до виступу студента при захисті роботи

Під час підготовки до захисту студент повинен підготувати наочні матеріали. Наочні матеріали мають бути підготовлені у вигляді слайдів (15 – 20) для мультимедійного ілюстрування та роздрукованого (ксерокопійованого) роздавального матеріалу.

Наочними матеріалами слід послідовно ілюструвати доповідь студента і забезпечувати повноту висвітлення всіх положень, які підлягають захисту.

Перші слайди (5 – 7 штук) повинні висвітлювати загальнотеоретичні питання визначеної теми й розкривати суть, значення, класифікаційні характеристики, історію та сучасні тенденції предмета дослідження, методичні підходи щодо оцінювання основної категорії.

Наступні слайди (5 – 7 штук) мають містити графіки, діаграми й таблиці, що відображають техніко-економічні показники об’єкта дослідження, а також інші показники, котрі діагностують діяльність підприємства щодо обраного напряму дослідження.

Останні плакати або слайди присвячуються третьому та четвертому розділам магістерської кваліфікаційної роботи і повинні містити результати аналізу стану досліджуваної проблеми, пропозиції та рекомендації студента щодо вдосконалення діяльності об’єкта дослідження.

Приклад підготовки наочних матеріалів наведений у додатку К.

При підготовці слайдів до мультимедійного проектора необхідно використовувати програму Microsoft Power Point. Файл, що містить наочні матеріали у формі слайдів і створений за допомогою програми Microsoft Power Point, має розширення *.ppt.

Під час підготовки до захисту студент повинен погодити зі своїм науковим керівником складену ним стислу доповідь. Обсяг тексту доповіді має відповідати 10 – 15 хвилинам виступу. Доповідь повинна відображати обґрунтування актуальності теми, мету й завдання роботи, основні результати аналізу матеріалів діючого підприємства та творчі розробки автора, акцентувати елементи наукової новизни. Особливе місце слід відвести обґрунтованим пропозиціям і рекомендаціям та оцінюванню їх ефективності.

Під час доповіді студент стисло формулює сутність проведеного дослідження, дає оцінку отриманим результатам, ілюструючи доповідь посиланням на наочні матеріали.

Після доповіді студента голова ДЕК зачитує рецензію на магістерську роботу і студент має можливість відповісти на всі зауваження рецензента.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]