Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Посібник_Інформаційні системи.doc
Скачиваний:
170
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
2.2 Mб
Скачать

3. Суперменеджер

Багатовалютна система, призначена для автоматизації бухгалтерського обліку на підприємствах складної структури різних форм власності. Робота в різних комп"ютерних мережах і на комп"ютерах IBM і Macintosh.

Система бухгалтерського обліку дозволяє оперувати наступними операціями:

1. аналітичний і синтетичний облік

2. автоматичний облік курсової різниці

3. приведення облікових даних до будь-якої національної валюти

4. ведення журналів-ордерів, головної книги і балансу в будь-якій валюті і сводно по еквіваленту

5. гнучкий план рахунків, що враховує всі індивідуальні особливості

6. формування складних проводок

7. консолідація даних різних організацій і філій

4. Инфо - Бухгалтер

У цій системі в будь-який момент можна одержати:

1. баланс із усіма додатками

2. оборотну відомість

3. головну книга

4. відомості аналітичного обліку по рахунках

5. журнали ордера і відомості до них, шахматка

6. різноманітні відомості і довідки

7. аналіз фінансової діяльності з побудовою графіків і діаграм

Досить увести господарські операції - все інше програма зробить сама

5. ABACUS

ABACUS professional - Повний комплекс бухгалтерського обліку.

Відмінні риси комплексу - функціональна повнота і комплексне рішення всіх задач обліку.

А також :

1. обробка проводок з детальною аналітичною інформацією

2. облік витрат на виробництво і калькулювання собівартості продукції з формуванням відповідних записів у Головній книзі

3. елементи фінансового аналізу

4. автоматичне нарахування відсотків і відрахування податків

5. мультивалютні операції генератор звітних форм

6. система апаратного і програмного захисту інформації

7. зручний інтерфейс

Основною розробкою компанії "Омега" є програмний комплекс ABACUS Professional, призначений для ведення бухгалтерії, фінансового планування й управління на підприємствах з чисельністю працівників бухгалтерії і планово-фінансових служб до 50 - 60 чоловік. Ця САБО створена на базі СУБД Clarion 3.1 і складається з набору взаємозалежних модулів (основні засоби і вкладення, складський облік і накладні, банк і каса, підзвітні особи, договори і розрахунки, заробітна плата, робота з рахунками, друк бухгалтерських документів, звіти і фінансовий аналіз, друк супровідних документів, сервіс і інсталяція, забалансові рахунки), що можуть функціонувати як незалежно, так і в складі комплексу.

Необхідно відзначити, що при будь-якій конфігурації потрібно модуль настроювання, що забезпечує прив"язку комплексу до конкретної бухгалтерії і введення головних даних. В основі продукту ABACUS Professional лежить єдине поле проводок. Це значить, що дії, виконані в одному програмному модулі, знаходять своє відображення у всіх інших розділах системи незалежно від того, відкіля зроблений уведення проводок. Усі проводки попадають у єдину БД, що дозволяє оперативно контролювати дані різних напрямків бухгалтерського обліку і маніпулювати ними. Така система забезпечує високий ступінь взаємодії між окремими ділянками роботи бухгалтерії.

На програмному рівні в концепцію САБО закладена конфігурація "файл-сервер". Усі робочі станції набудовуються на ті самі файли БД, обробка інформації (уведення, редагування, видалення) проводиться на кожній станції. При спробі одночасного доступу до одній і тому ж запису з різних робочих місць комплекс видає діагностичні повідомлення.

Поряд із САБО ABACUS Professional фірмою "Омега" розроблені програми для автоматизації господарської бухгалтерії банків і фінансових компаній (ABACUS Bank), обліку послуг готелів і готельних комплексів (Hotel), операцій з цінними паперами (ABACUS invest), обліку у фірмах, що мають мережу торгових центрів, філій, складів і ведучих централізований бухгалтерський облік товарообігу (Trade house). Останні три продукти можуть функціонувати чи незалежно в комплексі із САБО ABACUS Professional.

Крім того, фірма "Омега" просуває на ринок принципово нове ПО ABACUS Financial, що не є тиражованим продуктом і розробляється під замовлення з урахуванням специфіки методології й організації бухгалтерського обліку на підприємстві. Цей програмний комплекс створювався з використанням СУБД Oracle і призначений для автоматизації бухгалтерської і планово-фінансової роботи на великих підприємствах.